Радев поиска повече пaри за религиозните общности, инак...

Не бива да допускаме религията да се политизира, призова той
Обновена: 1 мар 2018 22:37 | 1 мар 2018 21:00, Красимир Ангелов
19
Радев поиска повече пaри за религиозните общности, инак...
Снимка: архив, Булфото

Държавата трябва да окаже подкрепата си за религиозните изповедания у нас и да осигури адекватно финансиране за тяхната дейност, призова президентът Румен Радев на среща с главния мюфтия Мустафа Хаджи, която се състоя на "Дондуков" 2 по инициатива на Главното мюфтийство.
 
Двамата бяха единодушни, че мирното съжителство на представителите на различните религиозни общности у нас е доказан с вековете модел и той трябва да бъде укрепван и затвърждаван.

Българските мюсюлмани са важна и неразделна част от обществото ни и не трябва да допускаме капсулация и изолация, категоричен беше държавният глава, цитиран от своята пресслужба. По думите на президента, за да се предотвратят опити за външна намеса и влияния, е необходимо държавата да осигури издръжка за заплатите на духовните лица и тяхното обучение в България.
 
Румен Радев изтъкна още, че мюсюлманското вероизповедание не трябва просто да получи адекватно финансиране от държавата, но трябва и да се развива на базата на собствените традиции.

"Не бива да допускаме религията да се политизира, но държавата трябва да поеме своите ангажименти към спокойната и независима дейност на вероизповеданията у нас", заяви президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
продължавам: той се съгласява в България не просто да се проповядва ислямизъм, но и че на това нито трябва да се проверява, нито да се пречи. Това е пътя за навлизането на радикални ислямски течения. Под покривалото на религиозните права, тук се отваря вратата за нахлуване на още повече мюсюлмански тероризъм.
17
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
на мен друго ми направи впечатление. ето цитата: "мюсюлманското вероизповедание не трябва просто да получи адекватно финансиране от държавата, но трябва и да се развива на базата на собствените традиции."Значи не просто да се дават ОЩЕ МНОГО пари. Иска се никой да не се интересува какво ще правят и какво ще проповядват мюсюлманите. Това е казано в прав текст: "трябва и да се развива на базата на собствените традиции"Аз на това му казвам родоотстъпничество. Той се съгласява в България
16
2
 
3
 
! Отговори
н преди 6 години
Аман бе, тоя винаги се изказва неподготвен!
15
0
 
4
 
! Отговори
Смех в парламента преди 6 години
Не съм религиозен но първо духовен мир всеки има на право на избор това е моето мнение
14
0
 
4
 
! Отговори
Kopitoto преди 6 години
Tasi vecher Sofiata bulgarska li e, cheshka li e?! Ili kato svetne e cheshka, kato e tamno e bulgarska...?! :-)
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е червен агент.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радев е честен човек.
11
2
 
4
 
! Отговори
Ах! преди 6 години
Какъв мил жест към по-малкия коалиционен партньор на БСП!
10
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много повече църкви. Стига повече църкви. Трябва да има повече джамии. За това сме съгласни всички в България.
9
1
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Напишете поне едно заглавие като хората...
8
1
 
1
 
! Отговори
Stonojka преди 6 години
Taka li iskal? :-) Ot koi rakav da mu gi izvadi Goranov?! Ot zdravnata kasa pari za salzlivata chudotvorna Madona li?! Ili ot pensionnata kassa pari za nov nerajdaveika harpun za lov na apostolski zmeyove i oktopodi?! Moje bi ot patnia danak za mustanga na Iosif, zlatni kaski?! Ili ot rejiinite pari na ns za... muzikalni noti, komkane, kozunaci, iaica, kurban, jito i t.n.?! Ot akcizite za akohol i tabak....za tamian, med, vino, piti, sapun, topla voda za masovo kapane na novobranci?!
7
4
 
11
 
! Отговори
хайде нема нужда преди 6 години
Аз съм против от моите данъци да се плаща на разни кукувци, които се молят на парче дърво, на което някой си бил разпнат. Такова ми е отношението и към другите религии. В 21ви век сме. Да се самоиздържат от свещи и да прекопават църковните си имоти, така и така са много
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е но хайде първо да научат български! в сащ вземаш гражданство след тест по английски и история! а тук нито знаят български да не говорим история! значи дори трябва да се отнема гражданство. иначе е прав, никакъв дианед никакви бхк и сорос, закриване всички чужди НПО та!.Оффф, дано да не го научат българският както си го научил ти. Като ти гледам българският представям си познанията ти по история какъв компот са.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм съгласен с г-н Радев религиите не стига, че са освободени от данъци ами още искали не нито на никой, ако ще марсианска религия да имат.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ти разбира един хвърчащ комунист-атеист от религия?
3
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 години
прав е но хайде първо да научат български! в сащ вземаш гражданство след тест по английски и история! а тук нито знаят български да не говорим история! значи дори трябва да се отнема гражданство. иначе е прав, никакъв дианед никакви бхк и сорос, закриване всички чужди НПО та!
2
13
 
6
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Що за глупости, Радев съвсем взе да дава фира! Затова ли на времето те учиха на марксистко-ленинска подготовка във военния ПУЦ, бе другарю шофьор на хвърколет! Не разбра ли че най-големия бич за народите са точно религиите! Най-добре е всички религии в България да се забранят със закон и който не го спазва у кауша или на бесилката!
1
2
 
9
 
! Отговори
Ник Нейм преди 6 години
при какво или при кого и изобщо какво е това безсмислено заглавие?