За онези без покрив: Вземете си сандвич, заслужавате нещо добро!

Магазин в Пазарждик предлага безплатна храна и вода на бедни и бездомни хора
1 мар 2018 18:45,
23
За онези без покрив: Вземете си сандвич, заслужавате нещо добро!
Гергана - собственик на магазина; Снимка: кадър Нова тв

В хранителен магазин в Пазарджик раздават безплатна храна на бедни и бездомни хора. Собственичката на магазина е сложила на витрината следния надпис:

"Вие сте хора и заслужавате нещо добро. Моля влезте в магазина, за да си вземете един сандвич и вода. Няма да ви задаваме въпроси".

За онези без покрив: Вземете си сандвич, заслужавате нещо добро!
Снимка: Facebook

Гергана стартира инициативата в помощ на нуждаещите се още в самото начало, когато открива хранителния си магазин през август м.г.. Тогава започва да забелязва, че храната, която изкарват отвън, се взима от много хора. В този момент си дава сметка, че има много хора в нужда, на които може да помогне.

Тя твърди, че хората, които влизат в магазина й за безплатни сандвичи и вода са скромни, кротки и дори срамежливи, а не агресивни.

Гергана разказва пред Нова тв, че това добро дело не й е в тежест, защото във всеки един магазин винаги остава някакъв излишък, който тя счита, че не трябва да се изхвърля, когато с него може да се помогне на много хора.

Благородната кауза бе отразена и от потребители в социалните мрежи. 

Гр. Пазарджик, магазин за хранителни стоки в центъра на града...

Публикувахте от Мария Стоянова в 27 февруари 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако г-жата иска да направи добро,тя не трябва да го показва по телевизията. Телевизията омаскарява,унижава и опропастява замисленото добро. Ако беден човек поиска безплатен сандвич и вода,клиентите на заведението ще разберат, и всичко това ще се случи публично. Самият беден човек ще се почувства огорчен от хората,задето е взел един сандвич и една вода. По-добре е,ако има надпис: "Безплатни сандвичи и вода",и който е наистина гладен,без да знаят другите,ще си вземе по един сандвич и по една вода.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако г-жата иска да направи добро,тя не трябва да го показва по телевизията. Телевизията омаскарява,унижава и опропастява замисленото добро. Ако беден човек поиска безплатен сандвич и вода,клиентите на заведението ще разберат и всичко това ще се случи публично. Самият беден човек ще се почувства доста огорчен,задето е взел един сандвич и една вода. По-добре е да има надпис: "Безплатни сандвичи и вода",и който е наистина гладен,без да знаят другите,ще си вземе по един сандвич и по една вода.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената може да напише следната бележка: " Предлагаме безплатно сандвич и вода за вас."
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е унизителна бележка. Ако жената иска да дава безплатни сандвичи и вода за бедните,тя няма да напише такава глупост. В тази бележка има грешки. Поправка:" Към хората,(запетая) които търсят храна по кошовете( по-точно кофите или кошчетата).Вие сте хора(сякаш не са!),(запетая) които заслужавате нещо добро.Моля,(запетая) влезте в магазина, (запетая) за да си вземете (един) сандвич и (една) вода. (Ние)Няма да Ви зададваме въпроси."ПО - КОШОВЕТЕ""САНДВИЧ ВОДА"?!
18
2
 
1
 
! Отговори
17 преди 6 години
Бог да Ви Благослови! Осия 6:"6.Защото милост искам, а не жертва,и познаване Бога - повече от всеизгаряния."Алелуя!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божее, значи Пазарджишка околия раждала и такива светли и благородни хора! Не само неграмотни Гинки, побеснели от алчност!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"по-кошовете"УАУАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАхАХАхАхАХАХАХА
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълбок поклон на такива хора като нея! Дали ще доживееме деня в който богаташите в парламента ще прежалят милионите си и ще дадът поне една троха от тях за бедните? Едва ли ще се случи в близките 100 години!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите малко по-малко започваме да се осъзнаваме сякаш, че няма "Неволя" и колкото и да викаме трябва сами да си помогнем един на друг. Кой ще даде топла дреха, кой хляб, кой като тази жена ще даде храна и вода.... Няма кой разберете, на никого не му пука за нас, време е всички да се обединим, като нация. Да застанем, като едно цяло и да тръгнем нагоре. Просто нямаме друг избор, ако искаме да оцелеем, като народ.
13
2
 
31
 
! Отговори
И аз да кажа - Браво преди 6 години
Такива хора печелят моето дълбоко уважение!Няма да забогатее с няколкото сандвича и вода, но добротата, която прави е неисъизмерима!Още си спомням бяхме малки, към края на комунизма и се шляем по улиците, и като ни се допие вода влизахме в някое магазинче и молим лелката за вода. Винаги ни даваха. Скоро бях свидетел едни деца да молят за вода и не им беше дадено.Извадих лично пари и взех по една минерална вода на децата, но се замислих защо им отказаха. И се сетих, че вече водата е бизнес!
12
2
 
26
 
! Отговори
23 преди 6 години
Гергана, Бог да Ви благослови!
11
2
 
25
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Шапка й свалям и се присъединявам към пожеланията за повече доброта и състрадание сред всички нас!
10
2
 
28
 
! Отговори
цвете преди 6 години
Вие сте изключителна жена - възхищавам ви се - здрава и щастлива
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано хората като нея стават все повече в следващите години!Поклон!
8
2
 
27
 
! Отговори
Дидю преди 6 години
Браво.някой да си спомня подобна новина от 10години .знам какво печели един дребен /бизнес/от на босия цьрвула
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има 15-20 добри и читави хора в нашата Родина. Тази жена е една от тях. Да е жива и здрава.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не само на последните...
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БУДА СЪСИПА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО В КОЕТО НЕ СЕ РАЗПЛАЩАШЕ СЪС ВСИЧКИ БЮДЖЕТНИ С ГОДИНИ И ДЪРЖЕШЕ ПАРИТЕ ПО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ ДА МУ ПЛАЩАТ ПРОЦЕНТ ПЕЧАЛБА!ДО ИДВАНЕТО НА БУДА ТЕЗИ КОИТО БЯХА БЕЗДОМНИ БЯХА СМЕШЕН БРОЙ!!СЛЕД ИДВАНЕТО НА БУДА ХОРАТА ПОЧНАХА ДА СЕ ПАЛЯТ ОТ НЕМОТИЯ!ЗЛОТО СИ ИМА ИМЕ И ТО Е БУДА А ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СА ЗА СМЪРТНА ПРИСЪДА!
4
7
 
13
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Похвално. Браво на нея. И аз ще изпратя средства да подпомогна нашия *** живеещ под моста харбър бридж
3
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До попаГреховете се опрощтават на всеки добър/лош по християнската презумция за разкаянието, нали? Тогава тази жена няма нужда от празни пожелания, а тряба да е пример за това как човешката добротата /освен недоказаната божия/ прави света по-красив.