Заедно за Йоли: Да помогнем за щастливо детство

На 10 март в Перник се организира благотворителен концерт
1 мар 2018 19:15,
9
Заедно за Йоли: Да помогнем за щастливо детство
Малката Йоана Снимка: Facebook, Благотворителен Концерт "Заедно за Йоли"

Едно малко момиче се бори с коварна болест - Конституционална апластична анемия и има нужда от помощ, за да оздравее. За да помогнат на семейството Дичо, Веси Бонева и много други български звезди ще пеят на 10 март в Перник на благотворителен концерт за болното дете.

Тя е на една годинка и десет месеца, живее в Перник. Казва се Йоана, но всичките ѝ близки я наричат Йоли. Тя е само на годинка, когато родители ѝ чуват диагнозата Конституционална апластична анемия. Заболяването е известно като Синдром на недостатъчност на костния мозък.

За да води нормален начин на живот и да се излекува напълнно, е необходима спешна трансплантация на костен мозък в чужбина. Интервенцията е скъпа, по неофициални прогнози – около 300 000 евро.

Семейството е подало документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина, но все още няма отговор от институцията, макар законовият срок за това да изтича. Молбата е входирана на 2 февруари.

За съжаление в случая на Йоли, това заболяване не се повлиява от медикаменти. Малкото момиченце ходи всяка седмица на вливания на костен концентрат, но това, по думите на майка ѝ Наталия, няма да може да продължи дълго, тъй като периодът, в който тялото на Йоли ще се задоволява с вливането, ще става все по-кратък.

Поради тази причина трансплантацията е спешна. Интервенцията не може да бъде направена в България, защото тук болниците не разполагат с жизненоважен медикамент, необходим след операцията. Наличното тук лекарство е изпробвано вече върху детето и е довело до гърч. От чуждестранни клиники се очакват оферти.

Сумата от 300 000 евро не е по силите на семейството, затова техни близки и приятели организират благотворителен концерт в Перник, с надеждата да съберат средства. Мероприятието ще се проведе на 10 март от 18:30 часа в зала "Борис Гюдеров" в Перник.

Входът е 7 лв., а участие са потвърдили редица родни звезди като Дичо, Били Хлапето, Яница, Веси Бонева, Da CLIQUE, Диона и много други.

По време на концерта ще се продават играчки, дарени от хора от цялата страна. Средствата от продажбите ще бъдат внесени в банковата сметка на Йоли.

Ако искате да помогнете на Йоли да се пребори можете да изпратите пари по дарителската сметка:

Първа инвестиционна банка
IBAN: BG89FINV91501317131551
BIC: FINVBGSF
За: Йоана Александрова Валериева

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари за ромчето Марчело да учи шев и кройка в Кембрийдж политиците плащат от джоба на данъкоплатеца но за операции на български деца НЕ.
6
0
 
21
 
! Отговори
Изчакайте фонда ! преди 6 години
Срока изтича, но все още не е изтекъл !!!Притиснете ги малко чрез медии - няколко репортажа по ТВ могат да ги накарат да се размърдат !!! Хората , които даряват са едни и същи и не могат да дават на всички . Аз дарих на момчето ,което е на 18 г защото вече е голям и от Фонда няма да му дадат пари. ПРИТИСНЕТЕ ФОНДА !!!
5
1
 
20
 
! Отговори
Фонда !!! преди 6 години
Бойко да гледа кое дружество да гепи , и къде да се разходи ,за да ги позабавлява с *** вицове , ами де си наглежда стоката тук !!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано оздравееш малко Англече...
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте PayPal
2
0
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Вчера ни "зарадва" новината, че щедра България праща на Афганистан ,Сирия , и Йемен....870 000лв. безвъзмездна помощ ! Така талибаните ще могат да си купят още половин камион с калашници.Защо не минат през народното събрание и министерствата - дето всички са милионери , ми молят народа , който и без това едва свързва двата края
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърцето ми се къса,когато видя да страда дете от тежко заболяване.Това е поредния случай,а преди малко в новините показаха и 18 годишно момче-спортист ,което има нужда от 50 000 евро за операция на тумор в мозъка.Хората помагат,кой колкото може,но аз питам къде са парите от българската коледа и не се ли използват за такива случаи?Питам още къде е държавата и агенцията за лечение на деца или както там се казваше?