Проданов: ДАНС и КЕВР могат да спрат сделката за ЧЕЗ

Той смята, че това не е бизнес, който се управлява като сергия на Женския пазар
7 мар 2018 22:50,
32

Лидерът на АБВ Константин Проданов бе сред протестиращите пред Министерския съвет срещу сделката за ЧЕЗ. Той подчерта, че темата си е заслужавала протест и е била добра първа стъпка.

"Мен ме заведе на протеста безобразието около ЧЕЗ. Това е повторение на случаите с "Булгартабак", "Кремиковци" и парк "Пирин", каза Проданов в предаването "Денят ON AIR".

Той е убеден, че от ДАНС могат да спрат сделката от съображения за националната сигурност без да дават повече обяснения. По думите му КЕВР също има правомощия да се намеси и да попречи на сделката.

Според лидера на АБВ в случая има "харизване с активното участие или безучастие на държавата в ръцете на подставени лица".

"Не можем да ставаме ортаци с Гинка, това не е бизнес, който се управлява като сергия на Женския пазар. Ами ако утре г-жа Върбакова я прихванат от "Ислямска държава"? Могат да ни обездвижат с едно дърпане на шалтера", заяви Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров не се ангажира с мнение дали АЕЦ "Белене" като общобалкански проект е най-удачният вариант, но се обяви твърдо за реализирането му.

Той посочи, че имаме закупено оборудване, което ще се амортизира. До 2030 г. трябва да затворим всичките си въглищни централи, а след 10 години АЕЦ "Козлодуй" ще излезе от експлоатация, уточни Проданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем,че гинка е подставено лице и нищо не разбира от бизнес камо ли от енергетика.Тя очевидно е свързана с Борисов.След като Дончев има наглостта да каже,че тази кооператорка била бизнес дама,след като тя цитираше Цветанов от някакво листче,става ясна връзката.Хората знаят,че ГЕРБ стои зад гинка и ако нещо се случи с цената или с качеството на три милиона българи те ще забравят,че някога са управлявали България.
23
1
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 години
Няма нужда да спират сделката, а само да си вършат работата по съвест.Въобще е без значение, кой лебед или гъска, на какво е собственик. Регулатора да си върши работата.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народаА капиталистите ги направиха богати и с много банани и тоалетна хартия. Много съпдечни хора се оказаха капиталистите. А комунистите ги представяха за чорбаджии изедници. Да живей капитализмът! Кой не скача и спете споко *** и т.н
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНС и КЕВР могат да спрат сделкатаДАНС и КЕВР могат и да не да спрат сделката.Обърнете се към ЦРУ молим.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНС и КЕВР могат да спрат сделката................Могат, ама няма да го направят, щото това им е голямата далавера на гербАрите ( наред с КТБ).
19
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
ЧЕЗ предложило на българското правителство в началото на 2017 г. да изкупи дружеството, въпросът е кога и е много важно? Служебното правителство, назначено от президента Радев е назначено на 27.01.2017 г. и продължава работа до 04.05.2017 г.
18
7
 
4
 
! Отговори
дядо Йоцо вижда преди 6 години
Докато има наивни и простовати хорица, които се лъжат лесно на ало измамниците ще има и такива, които ще гласуват за БСП . Това са едни и същи хора! Надявам се болшинството от народа вече да е прогледнал!
17
4
 
6
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
16
4
 
5
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
15
1
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 6 години
Ти пък кой си?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пародия на държава
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой му се плаща да не прави нищо в тази държава.. тоест, тва не е държава !Офшорки .. офшорки.. и тнДържава няма ! Държава имаше преди 89 год.
12
1
 
17
 
! Отговори
: преди 6 години
Явно никой не мисли трезво. Сделката е между две частни фирми. Трябваше някой друг да помисли защо Костов разпродаде България и какъв процент е взел за всичко. Държавата се чувства слаба когато не може да се намеси в частни компании. България еър, сега Чез,Трябва да търсят реалния виновник
11
2
 
12
 
! Отговори
Комунизъм? преди 6 години
Комунизъм не е ли икономическа теория, а не политически режим?А след 1989 г. Костов е преподавател по Марксизъм - член на БКП.Плевенлиев - комсомолски секретар на БКП - комунист.Цачева - партиен секретар на БКП - комунист.Какви комунисти ви се въртят в главата не знам?Или след 1989 г. не е идвала изобщо демокрация, защото управляващите са били членове на БКП - което значи, че подвеждате хората,.Или сте като един скачащ от САЩ с викове: комунистите идват.Пък още не са дошли в САЩ.
10
3
 
13
 
! Отговори
Въпроси? преди 6 години
Защо продадохте 33% дялове? Защо при продажбата при царя не са били 34% - тогава имаш право на глас, а не при 33. Защо ЧЕЗ ни съди - ако спечели делото се плащат още 640 милиона евро, един милиард лева, кой ще ги плаща? Защо само 5% от евтиния ток на Козлудуй участва в сметките ни, а другите 95 % се изнасят. Кои са тези фирми, заради гоито не ползваме евтин ток ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Защо спряхте ЮП и Белене. Ако ще го строите бЕЛЕНЕ за износ, без БГ да има акции е смешно. Абсолютна анархия е в БГ!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама как да не могат, нали са "независими" "институции"...
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе...може...Ама не са питали Тиквата дали може...
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБСП е европейска партия.Или за вас ПЕС не са европейци?Истината е,че при БСП има повече ред и държавност,което не ви устройва да крадете безобразно и безочливо.При БСП и ДПС имаше повече свобода и повече ред.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувачът на ЧЕЗ е ДС и официалният им представител за България - Делянчо Пеевски. Къде е проблемът? Проблемът е, че ДАНС също е ДС. В резултат, ДС проверява себе си. Интересно какво ли ще покаже проверката.
5
0
 
23
 
! Отговори
бай Гинчо преди 6 години
Тази вечер купувам "Арсенал" и започвам да правя ядрено оръжие. Това е частна сделка и всичко е законно.