Великденски добавки за пенсионерите? Ясно до 20 март

На този етап разговор с финансовия министър не е воден
Обновена: 7 мар 2018 19:05 | 7 мар 2018 18:53, Красимир Ангелов
28
Великденски добавки за пенсионерите? Ясно до 20 март
Снимка: БТА

До 20 март ще се вземе решение дали ще има великденски добавки за пенсионерите, обяви социалният министър Бисер Петков.

Той посочи, че към момента не са водени разговори с министъра на финансите, не са правени и разчети. Решението зависи от финансовия министър, защото става дума за допълнителен и непланиран в бюджета на ДОО разход, отбеляза Бисер Петков, цитиран от БТА.

По думите му е важно да се види дали тези средства могат да бъдат осигурени без да се наруши финансовата стабилност на системата. Ако има средства, трябва да се уточни и за кои групи ще бъдат отпуснати, каква ще е сумата, отбеляза Петков.

В отговор на въпрос дали ще води разговори да е по-справедливо разпределението на парите, за да има за всички пенсионери, Бисер Петков припомни, че е направил такъв опит за коледните добавки, но се е оказало, че отчетността на НОИ не позволява справедливост, ако се излезе извън прилагания вече подход, стъпващ на изплащания размер на пенсията, съобразен с линията на бедност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Звяра преди 6 години
До АнонименАми какво да стане ... тези дни ще се каже , просто крадливате *** от Герб имат други занимания !
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО СТАНА С ТЕЗИ ВЕЛИКДЕНСКИ НАДБАВКИ ..
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЩО ПРОТИВ ПЕНСИОНЕРА...И АЗ СЪМ ВЕЧЕ ТАКЪВ ...НО ЕДНО ИСКАМ ДА КАЖА ..НАИСТИНА ПЕНСИИТЕ СА НИЩОЖНИ И ЖАЛКИ..НО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ТВЪРДЯ ЧЕ НАПРИМЕР ЗА ВЕЛИКДЕН САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ КУПУВАТ ПО ЦЕЛИ АГНЕТА ИЛИ АГНЕШКО А РАБОТЕЩИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ...ЕТО ТОВА Е ФАКТ...
25
0
 
9
 
! Отговори
бай_Х..й преди 6 години
как да има надбавки че тя е толкова голема че стигне за *** яйца само. У парламенто само елитни ку....ви и ***....ли некой да ги подкара само одзад. На драго сърце бих се жертвал за каузата...:D :D :D
24
0
 
12
 
! Отговори
Ламартин преди 6 години
Всеки път ли ще треперим,дали ще има или да няма подаяния за пенсионерите? А как се намериха пари за увеличение на заплатите на депутатите - за тях винаги ще има, дори и да не ходят на работа някои от тях,а други само да организират протести за сваляне на властта и никакви закони не гласуват,а само кърпят предишните,да се намират на работа.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великденски добавки за пенсионерите? Стига бе, а стрина Гинка какво, да обеднява ли искате нахални старци?
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 1 април сигурно.
21
10
 
5
 
! Отговори
Приятел не си играй преди 6 години
Или за всички, или за никой
20
1
 
8
 
! Отговори
Приятел преди 6 години
Бисере,напълни си гушката и вече не ти пука за пенсионерите.не ви искам добавката
19
0
 
14
 
! Отговори
НАГЛО ИЗЛЪГАХА преди 6 години
МИ НАЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ ОБЕЩАХА, АКО СА НА ВЛАСТ ДА НАПРАВЯТ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ 300 ЛЕВА.СЕГА СА НА ВЛАСТ, НО УРЕЖДАТ САМО СВОИТЕ ЗАПЛАТИ МАЙ.
18
1
 
16
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
ТОЗИ УХИЛЕН ТАРИКАТ КАКВИ ГИ Е ТЪРКАЛЯЛ, ЧЕ ДОСЕГА НЕ Е МОДИЛ РАЗГОВОР С ДРУГИЯ ТАРИКАТ НА ФИНАНСИТЕ?ЩОИТО ЗА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ РЕДОВНО СИ ВОДЯТ РАЗГОВОРИТЕ.
17
5
 
17
 
! Отговори
Господ да го"по преди 6 години
Да не забравят надбавка над пенсиятаи на Великият Драгалъвский Крадец, защото той има изключителни заслуги за "високия"стандарт на живот на българския пенсионер.
16
3
 
15
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Анонимен По-страшно е че парите може да отидат за ЧЕЗ.
15
2
 
25
 
! Отговори
отвратен преди 6 години
Много има за бесене пред парламента.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12.Ами те могат и да им вдигнат пенсиите с 2-3 лв. и пак да им дават същите пари, ама така пенсионера няма да се чувства благодарен и задължен на бащицата Борисов, а нали точно това искаме.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12."И защо всяка година тези подаяния не са заложени в бюджета? Защото не знаете, че Коледа и Великден ще дойдат пак?"За да си направят политическа реклама и да се шуми, че раздават пари на пенсионерите. Ако са в бюджета, просто ще направят предвидения разход, и няма да се вдигне необходимия шум.
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо всяка година тези подаяния не са заложени в бюджета? Защото не знаете, че Коледа и Великден ще дойдат пак? Толкова е унизително! Нищо чудно, че ви освиркват!
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жилаво нещо е това българският пенсионер, какво ли не направиха да го уморят, а той още мърда...
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете на пенсионерите колко струва на България дневно един еврочиновник по време на председателството - доста повече от месечна пенсия...
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще дадат на най-бедните пенсионери по 20 лв. Иначе не пропуснаха да увеличат депутатските заплати с по 300 лв., което не се взема еднократно, а ежемесечно. И не спряха партийните субсидии, за които близо три милиона българи гласуваха на референдум да отпаднат, а това са 200 млн. лв. за един мандат. Когато стане дума за тях, политиците гребат с пълни шепи от хазната, колкото могат да вземат.