Да покориш върхове: Българка стъпи на най-високото място в Африка

Ухуру в Килиманджаро е на 5895 метра над морското равнище
10 мар 2018 12:00, Петя Славова
14

Преподавателка по английски език от Великотърновският университет Снежана Боянова покори най-високия връх в Африка - Ухуру в планината Килиманджаро, който се намира на 5895 метра над морското равнище.

Тя била единствената българка в група с още седем души от различни държави. Вече осем години Снежана Боянова посвещава свободното си време на планинарството, съобщава Bulgaria ON AIR.

По време на изкачването групата, в която е била и преподавателката преминала през четири различни климатични зони, което по думите на Боянова е най-голямото предизвикателство при покоряването на планината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ухуру е един много лесен връх, достъпен за всеки здрав нормален човек, за предпочитане до 55-60 години. Познавам една българска снаха, която заедно със съпруга си - българин, го изкачиха с лекота. Заедно с другите 2 най-високи върха на калдерата, с почти същата височина.
11
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
де го Минко вееее, да обясни къде трябва да се качи тая девойка и на кво ша свири там
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам приятел, който качваше снимки във фейсбук от Килиманджаро и мисля, че беше с приятелката си там. Така че новина няма, но все пак честито на жената.
9
6
 
3
 
! Отговори
Евро-олигарх преди 6 години
Сетила се Мара да се обара, хората отидоха на Марс тя се качила на един баир е получи си своите 3 мин слава, хахаха. Я ме вите как се качих я ме вижте каква съм хубава абе не ме занимавайте бе отивам да играя голф сключил съм облог със един румънец за 50 000 евро че ще го бия като маче у дирек.
8
2
 
5
 
! Отговори
Преди около 30 преди 6 години
години този висок връх беше покорен от група слепи туристи предвождани от екскурзовод.
7
4
 
8
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Браво, знамето на ГРОБ вече се вее гордо над джунглите и нашите славни прародители макаците, лемурите, горилите и павианите!
6
2
 
8
 
! Отговори
джурналисти преди 6 години
Разликата между предишните изкачвания и това е, че покорителката е активист на на ГЕРБ и ако сайта не помести "новината" му теглят шалтера още утре.
5
1
 
10
 
! Отговори
Не разбирам преди 6 години
Защо е този репортаж! Нистина толкова много българи са се качвали вече там! Какво е специалното в случая?! ...честит пожден ден на Боби, на патерици хахахах :)
4
1
 
5
 
! Отговори
ww преди 6 години
Таз ме качват, дори инвалиди, в което няма нищо лошо. Лошото е че журналистчето не е наясно че не е час момчето, за да пуска такива "новини"
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици българи и българки са се качвали на върха и не са били тъпана заради това. Пишете, успех е, но не е нещо като за първи път, нито пък е сефте българка да стъпи на Килиманджаро.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чии го дири там горе на баира
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици българи са се качвали там, защо пускате статия за тази никому неизвестна българка, която е била на екскурзия?