"Конвенцията на раздора" отново на дневен ред

Мария Габриел: Има необходимост от публичен дебат
Обновена: 16 мар 2018 20:18 | 16 мар 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
65

На международен форум стана ясно, че властта обмисля утежняване на наказанията за извършителите на домашно насилие. Тя ще криминализира преследването, психическото и физическото насилие. Специално за "Директно" ексклузивно интервю с еврокомисаря Мария Габриел.

"Има невероятна необходимост от публичен дебат. Конвенцията е системен инструмент, който ни казва, че имаме нужда да защитим жертвите на домашно насилие и да наблегнем на превенцията", това каза пред Димитър Абрашев евродепутатът.

Тя увери, че в международния документ не става въпрос за трети пол и еднополови бракове и допълни: "Никой не казва, че е задължително в образователната система да се вкарва джендър идеология".

"Жертвите трябва да имат силата и смелостта да говорят пред институциите", призова Мария Габриел. Според нея основният проблем е мълчанието. "Нашият глас в тяхна защита ще им даде сила да се чуе техният собствен", смята тя.

Втората част от ексклузивното интервю пред "Директно" може да видите в понеделник.

И още по темата с дебатираната Истанбулска конвенция: Антоанета Василева от фондация "Асоциация Анимус" призова да говорим открито за проблема с домашното насилие. "Трябва да се мисли в посока защита на жертвите. Има услуги за защита, но те не са достатъчни. Важно е да се развие тази система за пострадалите, защото те трябва да знаят, че има кой да ги подкрепи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
31
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Това вече е отвратително. Вместо всички, пръквали се през времето, НПО-та, както и всички асоциацийки, фондацийки и държавни организацийки, да харчат обществен ресурс за лични нужди, ДА ЗАПОЧНАТ МАСОВО ДА ИНФОРМИРАТ ХОРАТА КАК, ЧЛРЕЗ ЗАКОНИТЕ, ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА СИ. Това тук е просто пробутване на недомислена структура и проблемен правилник за употребата и. А за всякаквите там представители в ЕС това е просто начин за изтъкване. Ама да вземат да прочетат документите и да помислят защо не става
7
0
 
39
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Само не ни казвай, че жена ти не може да се разведе да си извади медицинско и да те осъди. Битовото насилие е само параван да се прекарат джендърските идеологии на ивратеняците от ГРОБ. А туй, че хората са подивяли и има битова престъпнот лежи на раменета на управляващите.
6
0
 
31
 
! Отговори
Бисекс преди 6 години
Джендъристите няма ли да кажат коя е Джудит Бътлър, популяризирала термина ***, както и *** изследванията?Само че тогава как ще лъжат, че това е една невзрачна конвенция за правата на жените?
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90 % от БГ-народ не иска ИК, не разбрахте ли??
4
37
 
2
 
! Отговори
Птичи мозъци преди 6 години
Ако беше '' Женевска конвенция " нямаше да се дига този шум. Ама нали е ИСТАНБУЛСКА и булгурите веднага скачат като ощипани булки без да са разбрали за какво иде реч в тази конвенция. От прости по прости даже се чудя как не ви боли от толкова тъпотия.
3
9
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Някой си ще ми казва дали да бия или да не бия собствената си жена в собствената си къща!И това ако не е тотална диктатура! Груба намеса в личния живот на хората!
2
0
 
36
 
! Отговори
християнин преди 6 години
тия антихристи няма да мирясат
1
0
 
34
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Тази ли ще ни дигитализира по европейски ?

Спонсорирани публикации