"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 


257
Още от Общество
Революционери и управници: Родственик на Левски разказва
Напиши коментар Коментари
227
2
 
2
 
! Отговори
ЗА ДА СИ ... преди 3 седмици
измием срама пред Света, Цветан Цветанов от утре трябва да е министър-председател!!!
226
5
 
13
 
! Отговори
Yorgos преди 3 седмици
Bravo na Boiko i Ninova. S tova Boiko pokaza pred naroda 4e e dostoen bulgarski politik i 4e za4ita naroda i istoriata na bulgaria. I ceni tezi koito ni osvobodixa i obi4ame , tezi nashi bratq Rossia zaradi koito dnes sme narod i durjava
225
1
 
20
 
! Отговори
Дани преди 3 седмици
Много харесвам английския хумор. Удхаус ми е любим,но нямаме история с тях. Руснаците са друго, разбирам ги ,дори и да сме в обтегнати отношения.
224
4
 
8
 
! Отговори
Гатю преди 3 седмици
Бойко лъсна, комунистите ще разберат,че той е техен.
223
3
 
7
 
! Отговори
El comandante преди 3 седмици
Слава РОССИИ
222
12
 
2
 
! Отговори
Както обикнове преди 3 седмици
Отново застанахме на грешната страна. Както обикновено през последните 10-тина века. Най-интересното е, че все Русия ни прецаква: (1) падането под Византийско - резултат от атаките на Русия; (2) Ако кримската война беше успешна за Русия, то тя щеше да е освободителната за България :), което показва, че Сърбия е любимката, ние сме нежеланите застанали преди Константинопол; (3) Втората световна и соца. И като гледам Чехия, балтийските републики. Като премине бурята ще излезе, че те са печелившите
221
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма бсп няма герб трябва да се защитават интересите на държавата иначе ББ ще гледа през крив макарон газовия хъб!
220
4
 
25
 
! Отговори
ЛАМПИОНА преди 3 седмици
ЦВЪКИ ИСКА ОТ ЗАПАДА ДА ГО НОМИНИРА ЗА НАСЛЕДНИК НА БОРИСОВ

ЗАТОВА Е ТОЛКОВА НАВЕДЕН
219
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
няма нужда от обща декларация! ГЕРБ и ОП управляват държавата!
218
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нинова се напъва в опити да се изкара незаменима, но Борисов кара влака, преценява и решава сам, демонстрациите на фатмачката да издава заповеди на генерал Борисов не минават и будят само снизходителна насмешка! Да продължава с опитите си при друг генерал!
217
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.

Това само потвърждава думите на президента, че парламента е станал тотариат на премиера. Дали сме парламентарна република е въпросът?
216
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки комунист днес е станал борисовист!
215
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цецко внимавай-Скрипал се надиша нещо внимавай че с този език и ти може да дишнеш нещо !
214
7
 
44
 
! Отговори
Sman преди 3 седмици
Цвъки е агент на ЦРУ.Ходи редовно до САЩ за инструктаж и да си уреждат имотите.
213
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цвъки е агент на ЦРУ.Ходи редовно до САЩ за инструктаж и да си оправят имотите с ББ!
212
48
 
8
 
! Отговори
Петя преди 3 седмици
Не мога да повярвам, не сме мръднали грам последните 30 години. Хорицата явно си искат Раша и това е. Аз бих гласувала за изхвърляне на България от ЕС и НАТО. Не заслужаваме да сме в компанията на нормалните държави.
211
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
цВЕТАНОФ - твойта кожа ***. Теб трябва да изгоним от България, мършояд, заедно с мони паси и иво инджев - заедно да ви изхврлим барабар с оня ненормалник александър йорданоф.
210
21
 
24
 
! Отговори
Симона преди 3 седмици
И от мен браво на Бойко Борисов че издържа на натиска никога не съм гласувала за Борисов но вече ще гласувам от тук нататък.
209
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Борисов - шестица, на цветанов - двойка и здрав шут в Г.Ъ.З.А.
208
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да повярвам, че Борисов е издържал на натиска. Заслужава уважение и поздравления. Аз съм антигерберист, но поздравявам премиера Борисов. Всъщност, касае се за двустранни международни отношения между Русия и Британия. Нас това не ни засяга. Първо, защото България е много по-близо до Русия, второ, защото руските туристи са важно перо за бюджета, трето, трагедията в Кемерово е повод да сведем глави, и последно, но не по значение - защото е 140-та годишнина от Освобождението. И обичаме Русия