Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето ми много обича да яде сварени пилешки фенери, а сега да дойде този *** от снимката и да му обясни, че това е лошо и трябва да яде ряпа(пак живо същество но от друг вид).
21
0
 
53
 
! Отговори
Пияния морков преди 6 години
Ако трябваше да сме вегани, нямаше да имаме кучешки зъби, а кравешки.
20
1
 
50
 
! Отговори
Един преди 6 години
Таа на снимката, като й гледам бузите, бая кифтета е изяла.
19
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във случая ги подкрепям, не съм много наясно точно в кой момент Исус призовава последователите си да колят животни на рождения Му ден и за празнуване възнесението Му. Ако може някой да сподели данни ще съм благодарен.
18
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите да ходят да стачкуват пред магазините и кланици, църквата не продавам месо.Тия са радикали и като всички радикали са опасни, превърщат уж благовиданат си кауза в оръжие за разправа с всички, които не са като тях, не изповядват тяхната религия.По какво са по-различни от един религиозен екстремист?Храната не е религия, но за тях Е.
17
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде някой да ми обясни какво търсят с тая своя изява тия недоразвити индивиди гласност, подкрепа? По тая логика по време на Великденските празници не трябва да се ядат яйца защото това са неродените Кокоши бебета.
16
2
 
52
 
! Отговори
гост преди 6 години
Ами вие веганите не съсипвате ли живота на животинчетата , като ги подяждате и ги лишавате от зелена тревица?
15
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудят се какво да правят. Тоя веган на снимката прилича ми на геи но както и да е. Ако се поровите в страницата му в фб веднага ще забележите колко е жаден за внимание. Непрекъснато говори само за себе си
14
1
 
63
 
! Отговори
антивеганист преди 6 години
Когато хляба стане лесен и почват щуротиите!На тия да им връчиш един киркомотор да копа като aлтaв цял ден,пък после ще го видя с две шепи люцерна как ще я кара!
13
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е, какво ще кажат ветганите, след като доказаха научно, че марулята има чувства. А да си поговорим за живата вода?
12
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
марулята също плаче.
11
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе на тия няма ли да им счупят ръчичките най накрая...
10
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, желанието да натрапват възгледите си на другите е най-дразнещото в тия...
9
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е вече май почнаха да прекаляват. Оставете хората да си ядът каквото си искат. Живеем в свободен свят.
8
1
 
33
 
! Отговори
До коментар номер 5 преди 6 години
А не, никакви камъни. Почистването им от микроорганизми е геноцид срещу тези мили невидими приятелчета. Не с лошо. Да се храним със слънчеви лъчи. А как точно става това вижте в тяло.бг :))))))
7
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилието над животни (както конете от снимката) подкрепям, но да ми насаждат, че не трябва да ядем месо, а по тяхната логика трябва да измрат много от животните в света, вълци, тигри, лъвове, я.стреби и прочие, защото ядат месо и убиват.Сами си противоречат.
6
4
 
41
 
! Отговори
Мене си преди 6 години
Тази тема наистина е болна. Аз мразя избиването но животни и лова за удоволствие, но когато е празник и традициите повеляват тея нямат право на дума. Съжалявам обаче не може света да е рози и мляко няма как да стане. Само предизвикват търкания в църквата която по принцип си е разединена сега и това.
5
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е диагноза.
4
3
 
95
 
! Отговори
Любител на зарзават преди 6 години
Двуличието на веганите е безподобно! Защо Църквата не забрани и косенето на трева, консумацията на домати, ябълки , пръскането против инсекти ... Всичко това са живи организми и хората не бива да са толкова жестоки, да отнемат живота на горките мухички и тревички! Та това е нечовешко! В 21 век сме, трябва да се научим да ядем камъни, добре почистени от микроорганизми ...
3
2
 
32
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Сякви ***