Мине се не мине време и пак да се пуши... из кръчми и барове

Хората на Валери Симеонов внасят законопроект за промяната
Обновена: 13 апр 2018 18:29 | 13 апр 2018 18:15,
91
Мине се не мине време и пак да се пуши... из кръчми и барове
Снимка: Pixabay

От НФСБ ще внесат законопроект с предложение за промени в Закона за здравето, с които да отпадне забраната за тютюнопушене в заведенията. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов.

Той уточни, че предстои законопроектът да бъде обсъден с останалите партньори от Обединените патриоти, а след това и с коалиционния партньор ГЕРБ.

Според Симеонов трябва да се възстанови старият режим, т.е. в заведения за хранене да може да се пуши в определени помещения, оборудвани с вентилационна система.

Още по темата

"Законопроектът защитава правата на непушачите, но и дава възможност на пушачите да го правят в съответните места. Не крия, че това го подготвяме за предстоящия туристически сезон. Правим го с твърдата убеденост, че това трябва да стане, защото е полезно за държавата", настоя вицепремиерът.

По думите му в момента забраната за пушене на обществени места масово не се спазва, дори в Народното събрание и други институции.

Аз съм непушач, мразя пушачите, но от друга страна съм представител на бизнеса и съм наясно какви щети нанася тази наредба, която отгоре на всичкото не се и спазва, отсече Симеонов.

Очаквам подкрепа от всички нормални депутати в българския парламент, каза той.

На въпрос как се приема това предложение от Министерството на здравеопазването Симеонов заяви: "Последната ми грижа е какво мисли здравното министерство. Здравното министерство е елемент на изпълнителната власт. Здравното министерство ще изпълнява законите, които са приети от Народното събрание".

Симеонов каза още, че партията му е готова и със законодателни промени, които забраняват оповестяването на хазартни игри и спечелените печалби.

"Имаме два текста, които променяме. Единият е свързан със Закона за хазарта - чл. 10, в който въвеждаме разширение. До момента той беше "забранява се пряката реклама на хазартни игри..." - и "непряката" въвеждаме. Допуска се обявяване само на "наименования на игрите"- това ще го оставим, за да не спасим Спорт ТОТО-то. "Регистрирана търговска марка на организаторите" ще го оставим и ще оставим тегленият на тиражите, за да имат хората възможността да участват в този процес, да са сигурни, че това е прозрачно и няма злоупотреби.

Но премахваме оповестяването на резултатите от игрите и спечелените печалби. Там се води една отвратителна реклама, мащабна, която отнема голяма част от рекламното време на много телевизии, с която фактически на народа му се внушава, че не е нужно да работи, не е нужно да се труди, да се образова и изучава, а е нужно само да търка картончета и това е формулата на успеха в живота", обясни националистът.

По думите му основната причина за искането на промяна в тези закони е деморализирането на нацията.

"Когато малките деца ги възпитаваме в това, че не е нужно да полагат никакви усилия, достатъчно е да си купят за 2 или 3 лв. едно картонче, да спечелят 20-30-500 000 лв. и това се промива и набива от сутрин до вечер, това променя мисленето на хората, променя и ценностната система на нацията. Тук не трябва да правим компромиси. Става въпрос за едни над 230 млн. лева, които се въртят като доходи от определени фирми, от които само половината по закон трябва да се върнат във вид на печалба. Говорим за едни лесни печалби, които рушат ценностната система на нашия съвременник", коментира вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
15
 
20
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Аз пък не съм пушач но съм твурдо за разрешаването на пушенето. Защо? Защото едно заведение е частна собственост. в която собсвеник/наемател предоставя срещу заплащане услуги на посетители. Никой не не принуждава да посещаваш дадено заведение, което не е така с обществените сгради. Както и никой освен собсвеник/наемател не може да определя в частната собственост дали ще се пуши или не. Оттук има само една малка стъпка до това - да ти забраняват да си пушеш в собственото жилище.
51
7
 
15
 
! Отговори
Идоти български преди 6 години
Ето така, министъра по демографската политика ще се справи с демографската катастрофа в България.Нямам думи!!! Не мога да повярвам, че такива хора управляват страната.Държавата е погубена завинаги.Спасявайте се, колкото се може по-бързо. Напускайте потъващия кораб България, докато още можете.
50
7
 
11
 
! Отговори
Пушач преди 6 години
Ама че ***!!! Навсякъде по нормалния свят пушенето на публични места отдавна е отживелица. Що не предложи да се върне робството защото ще е покезно за бизнеса?!?!?!Признайте си политически маймуни че всичко се свежда до платени законопроекти!!!
49
9
 
17
 
! Отговори
BIK преди 6 години
Хайде стига бе, в тая държава няма оправия. Аз съм пушач и живея на запад, свикнал съм и не ми пречи дa излизам да пуша отвън, даже по ми харесва. Но като си дойда в Бг се отвръщавам по начина по които се пуши навсякъде, след заведение дрехите ми са вонящи. По добре да не се променя законa и солени глоби на тези които не го спазват.
48
0
 
9
 
! Отговори
даа преди 6 години
а тук в америка не пушат, не пушат, бе, който не вярва да дойде да види, не че ги няма съвсем, ама на бг фона направо си ги няма.
47
3
 
6
 
! Отговори
тоя преди 6 години
далавери е толкова пъТ, че за да изпъкне требва некой да го измлати по тиквата от другата страна. нагушили са го и сега черепа си иска рестото. не само с пушенето го натискат, а и с ддс и др. нещица, които е обещавал мангасаряна.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До макАми чети,бе човеко!Валери няма да разрешава пушенето,а ще разрешава да има и отделни помещения за пушачи в заведенията!Преди време когато въведоха забраната,един собственик на кафене беше поставил табела "Само за пушачи",за да не си загуби клиентите.
45
4
 
5
 
! Отговори
БС преди 6 години
До 44На теб ако те ти трябват, на повечето хора в България ще им е по-добре. Не трябва да се позволява на простаците да ни връщат обратно в Отоманската Империя. За да получиш нещо трябва да се потрудиш.
44
4
 
9
 
! Отговори
мак преди 6 години
Да не би хората не ходят по кръчми, защото не могат да пафкат? Дайте тогава да махнем забраната, след това да разрешим да речем строителството кой където иска, за да се развива бизнеса. И със забраната се пуши вътре, щото закона е врата у поле, пък и няма контрол, но това не значи, че трябва да се разреши пушенето.
43
2
 
3
 
! Отговори
До БС преди 6 години
А за кво ти е Шенген? Или еврото?
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНА РАЗУМНА МИСЪЛ! Не схващам, какво пречи да има помещения и за пушаци, и за непушачи! А що се касае за Европа /доколкото същата може да бъде адекватен пример за добри решения, като правата на трите пола и музиката за кравите/, то може да се провери лесно, че от месец в Австрия е върнато правото да се пуши във всички заведения без изключение.
41
7
 
22
 
! Отговори
БС преди 6 години
Сега разбрахте ли защо не ни искат в ШЕНГЕН? Пушенето да се разреши, мутрите карат по аварийните ленти на магистралата когато си решат, 20 души слизат от самолет на международното летище и никой не ги проверява, 2 затворници бягат пред очите на 10 пазачи с пистолети. Всичко това трябва да свърши. Престанете с глупавите коментари.
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цяла цивилизована Европа пушенето е забранено навсякъде, само тука ще се връщаме 100 години назад. С такива малоум.ни политици винаги ще е така
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкела е ненормален, брутален гювечор, тоя за пари ще продаде и най-милото си.
38
2
 
16
 
! Отговори
Boiko преди 6 години
Разрешете пушенето незабавно! Не виждате ли, че убивате тютюневата индустрия, пречите на контрабандата и най-вече оставяте нез хляб всички свързани с онкологичната мафия!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сейменов мрази пушачите и иска те да се тровят в газови камери на закрито. Той ще се смее, както край Бухенвалд.
36
13
 
8
 
! Отговори
extremist преди 6 години
МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ СЕ ПУШИ. ЩЕ СЕ ПУША КЪДЕТЕ МИО ПАДНЕ ЕЙ ТАКА НАРОЧНО
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кандидат онкоболните ги е последна грижа какво мисли здравното министерство, следователно техните претенции за здравна грижа могат да не бъдат уважени, нека пушат, нека си ампутират дробовете ако искат..
34
13
 
11
 
! Отговори
ха преди 6 години
Добре де какъв е проблема да има заведения за пушачи и такива за непушачи аз ще ходя в едно от тях и в другото няма да влизам за мен е важно да бъда с приятелите си без значение къде и няма да се чувствам дискриминиран както преди време ми твърдяха някой хора което според мен си е глупост
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека видим как ще спре концерт на Iron Maiden ,*** Симеонов..