Размирици в НАП: Агенцията се управлявала като ЕТ!

НАП иска да ликвидира 256 души от "Оперативни програми"
17 апр 2018 10:45,
36

Бурите в Националната агенция по приходите не стихват. Три седмици след акцията на прокуратурата, при която служители бяха арестувани и уличени в корупция, управляващите предприеха масови съкращения.

Ликвидирането на цяло звено, 256 служители на дирекция "Оперативни програми" от цялата страна, няма аналог в историята. А масовото освобождаване изкара работещите там на протест. Те поискаха оставката на шефа на НАП, както и на финансовия министър Владислав Горанов.

Още по темата

Николай Наков от КТ "Подкрепа", който е и един от организаторите на протеста, заяви, че ръководството на НАП работи като "едноличен търговец".

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че основният проблем е, че от доста време насам нямало почти никакъв диалог между синдикатите и работодателите.

"Многократно сме изпращали писма до финансовия министър Владислав Горанов с искане за провеждане на среща и подписване на браншово споразумение за регулиране на тези отношения, заради които излязохме и на протест. Отговор обаче и до днес нямаме", каза Наков.

Преди няколко дни стана ясно, че ръководството на НАП планира цялостен анализ и преглед на дейността на основните си функции – "Обслужване", "Събиране" и "Контрол". В зависимост от резултатите, щяла да бъде оценена и необходимостта от промяна на бизнес процесите и организацията на работа в цялата приходна агенция, се казва в съобщението. Целта на промените била ограничаване на корупцията и по-висока ефективност и контрол.

"В икономическия институт на БАН сме правили нееднократно разчети за движението на събираемостта на данъците. А числата за това, което не се досъбира бяха силно шокиращи - около 10% само от ДДС. Това означава, че НАП не си върши работата", подчерта в студиото на "България сутрин" икономистът проф. Гарабед Минасян.

Той коментира още, че ръководството на Агенцията не е в състояние да въведе ред в собствения си двор. 

И двамата гости в студиото на Златимир Йочев и Лора Инджова се обединиха около тезата, че борба с корупцията в НАП трябва да има. Но в никакъв случай не бива да се поставя под общ знаменател цяло звено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
33
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До АнонименИма и свестни хора там, но ги натискат всячески...
13
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не слагайте всички под общ знаменател , има много добри и честни хора в НАП.
12
1
 
47
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Чудя се кога ли ще видим съкратени полицаи, имаме най-много полицаи на глава от населението и пробита от корупция система, но никой не закача полицаитем държим си ги и плащаме, а данъчните какво да правят хората с 1000 лева доход и по-малки възможности за рушвети. Поредното замазване на очи. Защо не съкратите 1000 униформени, което пак е нищо, но все пак ?!?!
11
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснах сълза, че група рекетьори ще протестират. И да си честен и съвестен служител не е нормално тоя до теб да краде като разпран и ти да не го сигнализираш. За това всички под ножа. Изгонете тая продажна ***.
10
2
 
16
 
! Отговори
Е как, преди 6 години
"Министрите определиха изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова да има основна месечна заплата 4070 лева. Увеличението влиза в сила от 1 април 2018 г."
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не злорадствайте ,да не дойдат още по-гладни и безкрупулни
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май попривършват парите за държавните търтейчета и започват съкращенията.Нормално с оглед на липсата на реална икономика.Досега кинти идваха само от еврофондовете и от перачниците.Ама нещо и двата крана взеха да пресъхват.Това преведено значи първо,че държавата е във фактически фалит и второ,че скоро от електората на ГЕРБ ще останат само ромите.
7
0
 
26
 
! Отговори
Я преди 6 години
Не, управлява се като НПО - откъдето може да се вземат "траншове", се вземат !
6
4
 
23
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Държавата се управлява като ЕТ Бойко Борисов, какво остава за НАП. Искам да попитам афторката, не за мен, за един приятел, НАП с новичок ли ще ликвдира тзи 256 души?
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето какво още разкриха: Наредиха ни да подхванем търговците по парковете-семкаджии, продавачи на балони, царевица и т. н. Все дребни риби. Чудим се ние, ама викаме: Добре, няма лошо. Почваме ги, но пак ни извикаха да ни кажат: Задължително проверете парк Света Троица. И като отиваме, разбираме, че там се разхожда семейството на Владислав Горанов. Каква случайност само, дивят се те.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И продължиха: Има и друг случай-ресторант на ул. Славянска. Горанов посещава от години заведението. Точно в този момент, сменяли фискалната памет на апаратите и дали на министъра документ от кочан. За отрицателно време обекта си извоюва 13 акта. Скъсаха ги от проверки, уточниха данъчните, но с уговорката, че това изобщо няма нищо общо с Горанов.
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те разказаха и конкретни случаи, в които намесиха името на министър Владислав Горанов. Отива той в един ресторант в столичния квартал Слатина, но нямало места. Собственикът не вдигнал клиентите и Горанов си тръгнал. Половин час по-късно на мястото бяха пратени данъчни от Оперативен контрол да гърбят ресторантьора. Изобщо не си мислете, че Горанов има пръст в това, допълниха те.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно са събрали добри пари тазигодина, щом почнаха. Дане са на бонуси тез калинки?
1
6
 
45
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не само това звено, всичките да ги уволните пак ще е малко ;)