КАТ тръгна на война с високата скорост! Заварди пътя с 200 камери

Акцията продължава до неделя, 28 нови камери ловят нарушители
18 апр 2018 20:30, Красимир Ангелов
81
КАТ тръгна на война с високата скорост! Заварди пътя с 200 камери
Снимка: Булфото

КАТ изважда на пътя всичките си близо 200 нови и стари камери за засичане на висока скорост.  Акцията вече е в ход и ще продължи до неделя.

Още по темата

Днес, само от 6:00 часа до 11:00 часа, катаджиите в страната са засекли 1558 нарушения.

Освен магистралите, особено внимание ще се обърне на шосетата Русе-Бяла, Ботевград –Мездра, Кресненското дефиле и Бургас-Варна.

Засилени ще бъдат и дежурстватга по възлови кръстовища и по централните булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и други големи градове.

Операцията е планирана предварително и по линия на ТИСПОЛ, като се провежда във всички страни от ЕС.

"Не само в България, а и в цяла Европа скоростта е основният и най-голям фактор за тежки пътни инциденти. Затова и всяка година ТИСПОЛ планира поне по 2 операции за скорост. Държавите, в които се установяват най-голям брой нарушения са Франция, Италия и Германия, но и ние сме сред първите от всички останали страни, което говори, че в България се кара доста бързо", заяви пред изданието главен инспектор Румен Рапчев, шеф на сектор "Пътен контрол" към националната полиция.

За разлика от предишни акции обаче, сега в борба с високата скорост ще влязат и 28-те лазерни камери, които пътната полиция започна да използва от 12 март. Такива устройства има в всяка една от 28-те областни служби на пътната полиция в страната.

Отделно продължават да работят мобилните камери, монтирани в 148 патрулни автомобила. На линия са и 23 стационарни радара, повечето от които бяха пуснати още от 2009 г.

По снимките от камери се издават електронни фишове, които получава собственикът на автомобила.

През миналата година са издадени 391 050 електронни фиша. Първенец е КАТ-София с 59 480 броя, следван от КАТ-Велико Търново с 37 441 броя и КАТ-Полвдив с 23 855 броя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
3
 
! Отговори
;) преди 6 години
До неделя ще кротувам, после пак.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФантазииБГ 2018
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама милиционерите как само се дзверят в камерата с тия шапки капутки :)))
26
18
 
8
 
! Отговори
Yok преди 6 години
Еми подкрепям. Ега ги изловст всичките тия дето се правят на безсмъртни. Книжките на трупчета, 5 цифрени глоби и само след няколко месеца килите осезаемо ще намалеят по пътищата. И затвор естествено за провинилуте се втори път. А за трети път направо доживотен.
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам ги как "работят" заптиетата с пагон.Като вземат да спират джигидите С БЕГАЧКИ ЗА 100 БОНА... ще си говорим.Все гледам спрели и джобят хората с обикновени коли, максимум до нещо средно.Скъпарките си правят каквото си искат, а полицията си ***.Като има 5 коли спрели неправилно една до друга, паяка идва и знаеш ли кога ще вдигне чисто новия БМВ седмак? Или Поршето? Само ако прави шоу за някоя медия с предварителен сценарии!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГалинКакво искаш да каже; с това, не се разбира, но звучи емоционално. Някога обмислял ли си кариера, като говорител за партия ? Ще ти дам номер по-късно ...
23
2
 
36
 
! Отговори
Галин преди 6 години
Мен ме интересува колко от престъпленията за 2017 бяха разкрити, колко от кражбите на автомобили бяха разкрити, отново за същата година?Колко убийци и крадци бяха заловени от тези "ОРГАНИ НА РЕДА"Ама така е най-лесно да лежиш като прааасе в *** в мазната и продънена астра и да се мислиш за Американски ренджър, а всъщност да си толкова ***, че да не можеш да си вържеш кубинките....Никакъв респект за вас !
22
1
 
10
 
! Отговори
крАСАВци преди 6 години
Бай барон бай криминал и бай депутат пак ще си фъркат кат чук без дръжка с по 200 в градо щото не им пука оти имат мноо открадната кинта...
21
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгваш от София за "морето". На пътя има 200 камери. Ти си *** и караш си заснет да караш с висока скорост на 100 от тях в едната посока и 100 в другата. След 3 часа, ти излиза готов случай, с глоба за всяко нарушение, както и снимков материал.Плащаш 20 000 лева глоба или ти взимат къщата, ама върви карай, пак, като ***. ЕЙ ТАКА ТРЯБВА !!!
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На табелката е посочено на Ляво,към Леденика при Мишо Бирата.На там ни води Б.Б.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21По пътищата се движат неандерталци, разбираш ли ? ***, който принадлежат в резерват, а не сред обществото, ама пусти му права - трябва и на тях книжки. Едно говоедо, освен с бой (или глоби, но съм сигурен, че има такива, кйто ще се оставят да ги набият, вместо да платят), с друго не можеш да го научиш.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм против контрола за високи скорости ,но според мен не се крие там расковничето ,а в не достатъчното въспитание и обучение на начинаещите кандидат шофьори
17
2
 
13
 
! Отговори
Тео преди 6 години
До 4o4koМоторите вият ли вият в града ... а като отрочето се размаже паважа мама и тати вият ли вият на гроба ... Казват им донори, но често и за това не стават, толкова са смлени. Донякъде изпитвам респект към адреналина, разбирам го, но пътищата ни не са за такива скорости, я някой пум иар ще изкочи, я някоя нова дупка и ... е, четем ги често в статистиката. Само за първия ден на мотосезона двама дадоха фира! Момчета, внимавайте! Карайте отговорно,номера може да си скриете, но от Господ -не!
16
4
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
И какво като снимат. Ще си имат снимки като на онези издирваните. Да кажат какво събират
15
4
 
6
 
! Отговори
Тео преди 6 години
На бай ти *** каквото и да му наливаш в главата той едно си знай! И винаги най-много знай! Та и за това сме на това дередже. Все катастрофи, убити, ранени. А после - въйййй какво стана! Ами ... стана! Докато манталитета е - ама защо не спряхте другия а спряхте мен, ама той го прави, а аз не ама ... само с 20 съм превишил кво толкоз? Така ще е ... Е има я и другата крайност камери на "забравени" знаци от 50 по магистралата, но в случая иде реч за пътищата убийци, които са известни на всички!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите нарушения се извършват от ушевите некадърници и то ежеминутно,навсякъде. Докато дреме с униформата и чака пенсията на младини, много стресиран. Докато е цивилен е пак същата диария. Накичило се със стикери, лепенки, лепенчици, жилетки, палки се подават дискретно и задължително на личния коптор и бърлогата си, закичило байрак, да се види, да не би някой случайно да го вземе за умен и способен. Единственото което никога не прави е да спазва законите.
13
1
 
34
 
! Отговори
4o4ko преди 6 години
Въпреки акцията, по цял ден днес слушам мотори да изреждат до 4-5 скорост и до прекъсвач по булевардите на Варна. Това е поне 200км/ч. Камерите са за бизнес само.Смешни са КАТ. Гледам Сигмите спират ефтини коли, а на 100 м нагоре по улицата на главния булевард се форсират моторите и скъпите коли. Тях обаче не ги спират. Нямат топки. Къде-къде е по-лесно да си седят и лафят в колите с камерите или да спират бедните. Нещастници.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та накратко казано главния виновник е даи и докато не си идат зле
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев не слагаи всички инструктори под общ знаменател има които са в системата от тях иде всички под масата а не да се маем че шест месеца ко не и година и нямат скъсани а едни гледат се да има един защото не са техен тип другари по пиене и тия в софия не гледат ще гледаме жалко за невинните хора
10
3
 
13
 
! Отговори
Хари преди 6 години
Браво на КАТ, мачкай говедата.