Шепа хора от НАП на митинг – искат си работата

Служителите искат да не бъдат съкращавани, а оставени на работа
26 апр 2018 22:07, Боряна Павлова
42
Шепа хора от НАП на митинг – искат си работата
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служители на НАП организираха митинг шествие в столицата днес. То обаче не се състоя, заради малкия брой на протестиращите.

Според синдикатите и протестиращите недоволството продължава заради отказа на изпълнителния директор Галя Димитрова да участва в преговорите за постигане на споразумение във връзка с предстоящите структурни промени в отдел "Оперативен контрол".

Шепа хора от НАП на митинг – искат си работата

Промените предвиждат от 1 май 300 служители да бъдат съкратени от този отдел, предаде БНТ. От НАП съобщиха , че решението им да им да има съкращения е окончателно и не подлежи на промени.

Ръководството на НАП планира цялостен анализ и преглед на дейността на основните си функции – "Обслужване", "Събиране" и "Контрол".

В зависимост от резултатите, щяла да бъде оценена и необходимостта от промяна на бизнес процесите и организацията на работа в цялата приходна агенция, се казва в съобщението. Целта на промените била ограничаване на корупцията и по-висока ефективност и контрол.


42
Още от Околосветско
Интернет маска! Избиване на комплекси ли е?
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
До искали си работата!?
Чакат пред банкомата на 25 число за заплатките
32
0
 
2
 
! Отговори
Айва преди 3 седмици
Електронно правителство,електронно гласуване,в обезлюдените градчета и общини има нужда само от Кмета,Попа и Пъдаря,а не от бездействаща администрация.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Получихте си заслуженото
30
1
 
8
 
! Отговори
Лъвчо преди 4 седмици
Само така, сега са наред и останалите държавни служители, навсякъде в Общините са бюро до бюро и по цял ден пилят нокти и рисуват по лицата си. Да не споменавам за министерства и други инстанции
29
0
 
0
 
! Отговори
Kakav analiz pravite преди 4 седмици
Ministara Zamesnik ministura im ne mogat da izkarat poligrafa ta drugite, Kabineta se napulni s mnogo drugari i drugarki i nqma koi da see i da gune ute pak moge da nqma otkude da si kupite hlqb ponege ne mogete da si omesite ot tolkova broene v 4ygdata panica.
28
1
 
7
 
! Отговори
Rabota v NAP преди 4 седмици
Koiti isja rabota v NAP speshno da smeni li4niq si lekar i da ide na psiholog stiq Zaplati tam edna krava ne moge da gledash kamo li semeistvo. ***Izlqzal ot NAP ;))****
27
1
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 4 седмици
Така като са почнали, да минат и през другите администрации, ама на всички нива, големи съкращения. Огледайте се, служител до служител, гъz до гъz, няма бюра вече. Всичко живо иска на държавната софра - да плюска без да работи. В България има едно странно явление: Когато има съкращения някъде, после се търси домакина да достави допълнителни бюра и столове. Как става това, един Господ знае.
26
0
 
8
 
! Отговори
искали си работата!? преди 4 седмици
Как пък не,искат си единствено заплатките!!!
25
0
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 седмици
Така и възможност за корупция няма да има защото държавните служители няма да имат допирни точки с фирмите.
1 държавен служител обработва касовите бонове и прави отчет колко трябва да е декларирания оборот на фирма Х, 2 държавен служител обработва подадения електронно фирмен отчет и сравнява декларираното от гражданите с декларираното от фирма Х и при несъответствие издава акт и това е. Така няма да има възможности за подкупи и каквото и да е друго. И няма да има нужда от толкова паплач в НАП!
24
0
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 седмици
Толкова ли е сложно?
Промяна в закона - веднъж на 3 месеца гражданите да имат право да си възстановяват част от ДДС-то срещу предоставени касови бонове.
Хем ще изкараме оборотите на всички на светло - защото когато купувача знае, че ще вземе пари обратно то той винаги ще ИЗИСКВА касов бон.
Парите ще дойдат от фонд работна заплата към НАП от съкратените безполезни служители които вече няма да са нужни защото просто ще се сравняват касовите бонове с подадения счетоводен баланс на фирмите.
23
0
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 седмици
Няколко въпроса към държавата относно НАП:
1. След като могат да се уволнят 300 човека без НАП да го усети, защо не са били уволнени много по рано и кой ще понесе личната отговорност за това, че тези индивиди до сега са били на заплата от данъците ни?
2. След като могат да се уволнят 300 човека без НАП да го усети, то колко още могат да се уволнят без да има никакви проблеми и защо не са вече уволнени?
Към протестиращите:
1. А нас данъкоплатците питате ли ни дали искаме да ви хрантутим?
22
3
 
16
 
! Отговори
гочевски преди 4 седмици
всичките държавни тунеядци - полицаи, данъчни, надзиратели, ДАИ-инспектори, БАН и прочие най-нагло скачат за високи заплати, не е ли време да се закрият някои дублирани служби като ДАИ, Оперативен контрол в НАП и много други, нека си открият фирми да работят в частния сектор и да видят какво е...
21
4
 
12
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 седмици
Значи, за всички тия протестиращи в БОП има дебели папки!!! Как може такава наглост?! Има и за Николай Наков!!! Та по добре да се скрият някъде... То бива бива, ама чак пък толкова
20
4
 
20
 
! Отговори
Прави много преди 4 седмици
силно впечатление как всички от т.нар. контролни институции,които са на държавна хранилка и поилка,как с всеки изминал ден,все повече и повече наглеят?!?Значи не минава ден,с тях да не започват и заършват новините,все в издънка и все искат и искат,все още и още?!?Потънали та чак затънали в корупция,афери,далавери и други такива финансово подплатени,и нахални до откат,не та не,на тяхната да бъде!?!Не вършат работа и за 5 ст.,най-скъпо платените лентяи,мързеливци и безделници в държавата!?!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хаха,дано в скоро време всички от мързеливата и за нищо не ставаща намръщена администрация най-накрая стане за тях същото като направят всичко да става чрез интернет
18
1
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 4 седмици
Сега да си открият фирмички и да отчитат приходите както подобава :)))))
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А в другите министерства кога съкращения.
16
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
70 % от НАП са мръсници, на хранилка
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
жинити се пущат на плужеци като тях да не им удрят тутала по ддс и жинити в бизнеса се цакат в натура с упушени канцеларски мишоци
14
2
 
25
 
! Отговори
Скитник преди 4 седмици
И на мен ми съкратиха работата, и от тогава сум в ......САЩ ! Вече 23 години!
ВИНАГИ има изход!