Пролет, пейка в парка... Илийчо и Гергана – любов със 7 стотинки в джоба

Семейството живее близо месец край гарата в Кюстендил
2 май 2018 11:45, Златко Желев
89
Пролет, пейка в парка... Илийчо и Гергана – любов със 7 стотинки в джоба
Снимка: Монитор

Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се в района на гаровия площад в Кюстендил. Тежката съдба сполетяла Илийчо Петков и жена му Гергана преди повече от 20 дни.

Първоначално те обитавали гарсониера под наем, но там натрупали дългове в размер на 700 лв. и се наложило да напуснат жилището.

"Аз съм от Пловдивско село, но любовта ме доведе тук в Кюстендил. Аз съм 53-годишен и от 2015 година живея в града. Първоначално живеех с друга жена за кратко, с която се бях запознал по интернет, но след това се влюбих лудо в Гергана /52 г./ и ето ни сега тук, спим по пейките. Нямаме пари за хляб, нямаме подслон, представяте ли си какво ми е 20 дни да не се изкъпя. Аз съм чист човек и това ме влудява", разказва с насълзени очи пред "Монитор" Илийчо. Той самия опитал за известно време да живее при тъща си, но с жена му били изгонени. Работил преди няколко месеца и в строителна фирма, но го хванало съкращението и от тогава няма пари и за насъщния.

"Преди няколко месеца си пуснах обява в един вестник, че нямаме дом и ни се обади една жена от Варна. Прибра ни за 3 месеца, но нещата пак не ни се получиха. Жена ми получи тогава помощ за отопление в размер на 365 лв., но парите свършиха. Намерих временна работа, но ме викаха само ден-два в седмица и така се наложи отново да се върнем тук и да търсим препитание в Кюстендил", обяснява още 53-годишният мъж.

Така от 13 април мъжът обитава една от пейките в района на гарата в Кюстендил. По негови думи Гергана се опитала да се върне при майка си, но след множество обиди и тормоз жената последвала Илийчо.

"Майка ми е много лош човек. Не ме обича. Стигна се дори да ме заключва, представете си", обяснява с насълзени очи Гергана.

В момента единствената надежда на семейството е да си намери дом и постоянна работа, за да могат да се издържат. Помощ им предложили социални работници, но те отказали, тъй като трябвало да отидат в дома за възрастни хора в Благоевград или София.

"Няма как да се помолим и за общинско жилище, защото аз се водя жител на Пловдив. За да отида да си оправя документите ми трябват поне 100 лв., а в момента имам едва 7 стотинки. За първи път оставаме на улицата и се срамуваме страшно много. За нас това е страшно унизително. Ето днес ще ни се наложи да просим, за да си купим хляб. Представяте ли си. Молим се единствено ако някой може да ни помогне. Единствената екстра, с която разполагам е мобилен телефон. Ето и номера ми – 0893 726 739, ако някой реши да ми се обади и да ми помогне с квартира и намирането на работа", призова още безпризорния Илийчо.


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
черният шварц преди 2 години
Бежанци в собствената си родина. БХК и Отворено общество не се грижат за такива хора - те са извън контингента на незаконно пресекли границата. Но за охраната на прайд се намериха едни 130 хиляди обществени пари. Тези хора са колатерални жертви на евроатлантическите ценности, където едните нямат работа и пари за хляб, а други не си знаят милиардите скрити от данъци в офшорките. а такива жертви, като тези двамата има много.
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори, майна, сам си се докарал дотам. За първи път било, срамувал се. Явно за първи път се стига чак до вестниците. То така за пръв път на 53 години не става, никакви помощи за тия.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука нещо не е съвсем така. Ни ми изглеждат свестни хора! Работили-дългове натрупали,живели при тъщата-злобна била,отишли във Варна-жената ги изгонила.И дано се намери някой до им помогне,но ми се струва че и той няма да им угоди.Ако търсят някой да им даде покрив,но и да ги храни и сметките до им плаща, едва ли ще намерят такъв балък.
69
6
 
1
 
! Отговори
Енчев / България преди 2 години
Мало-Британския колонизатор и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.
Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с мас-ООН-ите), не се застъпи ефективно, за да принуди и накаже Мало-Британския колонизатор, връщайки Родината и жизнените му права.
Тази открадната територия е превърната в основен Милитаристичен плацдарм за Коран-опикани, петрол-геноцидни агресии срещу Човека.
От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афган
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мало-Британския колонизатор №-1 в 21ви ВЕК, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДИ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
Така също, €вро-Конгломерата не признава самоосвободилите се от Нео-Нацизма републики; Нагорны-Карабах, Сверна и Южна Осетии, Донецк, Луганск, Малороссия, Сръбско-Косово и Крым, а поддържа Нео-Нацистските режими в Литва, Латвия, Эстония, Полша и Украйна, бръщолевейки за д€мокрация.
СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ на €вро-Конгломерата!
Уважение, Енчев
67
7
 
8
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Не разбрах -защо не работят тези двамата?
66
3
 
11
 
! Отговори
68 преди 2 години
Ей, смешници, аз виждам, че човека има и едно пликче до пейката-кой знае с какви неща е пълно, а? С Панагюрското съкровище сигурно...
65
3
 
18
 
! Отговори
Сенко преди 2 години
Е, добре разпънете го на кръст затова, че има една кутия цигари на пейката.Може кутията и да е празна, но това няма значение. Прост и злобен народ!
64
7
 
6
 
! Отговори
хе-хе преди 2 години
Не знам защо са ми изтрили коментара, не се ли виждат цигарите на пейката.
63
2
 
16
 
! Отговори
Ани преди 2 години
ей, колко злобни коментари, българина си е лош и това си е. Ако не можеш да помогнеш, поне не пиши простотии! Човека търси работа, но видиш ли "имало нещо съмнително в цялата работа, пък тя ако била наред със здравето видиш ли нямало да се впчатлява от майка си и съответно приличала на човек, който нещо не е много добре".Аз пък мисля, че независимо, че вие тук сте анонимни си личи какви хора сте- без да ви виждам снимката!
62
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Какъв старчески дом, това са хора на па 50години. Работа има колкото щеш
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в момента има огромен глад за работници по морето .. да мижави заплати дават ама за хора като тези без пукнат лев и минимална заплата ще е добре дошла освен че работодателите в доста случаи покриват и храна и квартира .. пак казвам мизерни са знам ама за тези хора две заплати по 510 лева на камериерка и общ работник примерно ще са от полза . работа има дори за тях ...
60
5
 
20
 
! Отговори
Де Гол преди 2 години
абе Илийика що не идеш да си живееш на село , имаш ли къща там ? земя и др. Най- добре го е казал Рейгън " най- голямото наказание за мързеливия и некадърника е бедността".
59
8
 
32
 
! Отговори
ффф преди 2 години
Значи хората им предложили да идат в Благоевград или София, те отказали. Има 7 стотинки, ама пуши цигари за 5 лева. Жената от Варна ги прибрала, ама "нещата пак не ни се получиха" - ако наистина са толкова нуждаещи се, дали ще отказват така? Явно тук става дума за претенции. Не мисля, че ако няма къде да живея, ще предпочета пейката пред старческия дом, просто няма такава логика.
58
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамката деца нямат ли. Ако бяха по на 25 години щях да им съчуствам но на 52 години да нямаш семейство и деца ми се струва че и двамата са живяли ден за ден. Аз съм на 50 години имам две деца и съпруга с която сме заедно от 25 години. Децата ми са в чужбина и ни пращат пари с които допълваме семейният бюджет. Иначе отдавна да сме дали фира в таз кочинка.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...за пореден път избухва със статия, която...не е това, което изглежда...
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той изглежда на 70
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46
Не само у нас е така. Освен ако нямаш хубава професия
54
4
 
18
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Няма нищо необичайно .Ние сме демократична ,неолиберална и пазарно ориентирана държава ,а не социална ,поне за българите.Казано по друг начин ,имаш ли пари ,независимо от какъв произход /това му е хубавото но неолиберализма/,живееш прекрасно ,яхти, круизи,Малдиви ,Сейшели /въпреки ,че не знаят в кое полу-кълбо се намират/,качествено здравеопазване, както у нас така и в чужбина .А ако ги нямаш парите,тъжно вегетиране и с очакване на неизбежния край.Те и другите го чакат-там всички са равни.
53
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питам

"А цигарките на пейката?" - цигарките са 5 кинта. Сигурно и биричка има тук или други ненужни неща. Важното е да се пуши.