Стопяваме се ние, топят се и акушерките – наполовина

По 500 акушерки годишно напускат България
5 май 2018 21:48,
52
Стопяваме се ние, топят се и акушерките – наполовина
Снимка: архив Bulphoto

Всяка година около 500 български акушерки избират да работят в чужбина заради по-добрите условия на труд. 95% от новозавършилите акушерки избират да работят в чужбина, предава bTV.

За първите три месеца на тази година са постъпили близо 200 заявления на акушерки и медицински сестри, които искат да работят извън границите на нашата страна.

Недка Петрова напуска България преди 3 години, за да търси по-добри условия на труд и възможности за развитие. У нас е получавала не повече от 300 лв., а във Великобритания средната заплата за тази професия е 35 хил. паунда годишно.

От браншовата организация неколкоратно настояха за 1500 лева стартова заплата – засега без резултат.

За последните 20 години акушерките са намалели почти наполовина и днес те са не повече от 3500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КАСИЕР 23А така! И после паметници ще им вдигнем за това че са ни запазили "расата"! :))))))))
22
5
 
12
 
! Отговори
КАСИЕР преди 6 години
Няма никакъв проблем,ще си наемат от Украина и Виетнам.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са ни акушерки, като няма раждаемост- топим се като население със всяка изминала година.
20
3
 
21
 
! Отговори
Червен трол преди 6 години
Бреййй!!! Не знаех, че ние още сме на власт??!!@?! Все си мислех, че вече 30 години евро-атлантико-ционистки марионетки ни управляват. Ама на тях все комунисти им се привиждат! Като станат 45 г. след прехода, пак сигурно *** ще са им виновни. Ееее по живково време дори на 45тата година след 9ти не си спомням да са се оправдавали с правителствата от царско време, въпреки 3те национални катастрофи, Балканската, Междусъюзническата, първата св., втората св. войни и т.н.
19
0
 
19
 
! Отговори
Тиква преди 6 години
Няма проблем. Важното е да има магистрали...Бели.
18
0
 
18
 
! Отговори
лекар от Испания преди 6 години
До Lekar ot EUКолега,възможно е да си имал проблеми с комунистите,но нямаш идея що за парчета са герберите.Аз пък мога да кажа,че те не отстъпват по вредност на червенотиквеничковчетата.
17
4
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Всеки има право на достоен живот. След като в България не може да постигне такъв, какво да прави човек? Накрая ще останат само такива, които нямат нужда от акушерки.. Тоя народ просто няма да го бъде, защото не може да е единен. Един ден ще се затрие съвсем, а след това ще започне наново...
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добри новини за бългapaците!
15
14
 
4
 
! Отговори
Lekar ot EU преди 6 години
До Стопяваме се. Men i kolegite mi komunistite ni isgoniha, ne vi li stana jasno cherveni marionetki takiva. NIkoga NINOVA!Njama da riskuvam da se pribiram, toku vij ste ja isbrali i nastanal otnovo cherven glad
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На фона на какафонията в болниците и това, че персоналът е обърнат на секретарки крачеши нагоре-надолу с някакви листа, не знам защо изчезват акушерките. Кигато аз раждах говорих с всяка една на смяна дали миже да ми наорави домашно посещение слвд изоисване и да ми покаже пъпчета, къпане, ала бала. Нито една не пожела, а това са 30 лв за половин час. Едва ли съм отрвата попитала, и не разбирам защо не се развива тази услуга?
13
17
 
12
 
! Отговори
ТАКА Е ТЯ.... преди 6 години
Ние отиваме на запад---а *** се топят от яд и злоба , че нема кой да им работи за "без пари"!*** , НЕМА ЛОШО БЕ.....ХА,ХА,ХААААААААААА
12
4
 
27
 
! Отговори
Стопяваме се преди 6 години
ама продължаваме да гласуваме за този, дето ни топи. Значи ни харесва така.
11
23
 
18
 
! Отговори
ВЕЛИК БЪЛГАРИН преди 6 години
КАТО ПОЧНЕ ДА РАЖДА ЖЕНА ВИ --НЕ ТЪРСЕТЕ ВЕЧЕ АКУШЕРКИ.ВИКАЙТЕ НЕКОЙ ОТ ПОЗИТАНО-20---ТАМ "НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ" ПРАВЯТ ТАКА , ЧЕ ДЕЦАТА ВЕЧЕ САМИ СЕ РАЖДАТ И ИСКАТ ПАСПОРТ ЗА НА ЗАПАД, КАТО СИНЧЕТО НА КОРНЕЛКА!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българите сме велики в науката! Ще намерим начин да забременим бабичките инвитро на по 80т години и няма да изчезнем! А на мястото на акушерките ще намърдаме екстрасенси и деца-алфи-талпи!
9
1
 
36
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
Голям праз че се стопявяваме,нали бройките на депутатите си остава същата 240,а й зплатите им остават 4 хилки *** месец и 70 платена отпуска.
8
2
 
24
 
! Отговори
От тези преди 6 години
Печални констатации ми омръзна. И какво от това? Нещо да сме променили?....Ами,дано по- бързо се стопим,че тази агония вече не се издържа,Боже....
7
1
 
41
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Робите намаляват и на чий гръб ще живеят богаташите? Ако блокира държавата от крещящо нямане на хора - Що ще чинят мазните депутати и лъскави министри?
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До stoksИ по пет бебета на месец да се падат на акушерка,много ли ти се струват?В Смолян са се родили 285 бебета за цяла година.Няма и по едно бебе на ден.Надали акушерките са по-малко от 10 там.
5
4
 
25
 
! Отговори
stoks преди 6 години
#Aнонимен--тая висша математика,дето си сметнал- пет пари не струва!!Има Акушерство има и Гинекология/оперативна,с тежка патология и патологична бременност/!Има и Неонатология- новородените,също много тежък сектор..Акушерките не работят само в родилните зали!!И друг път подготвен,да не четем глупости!!
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само акушерките да липсваха -бял кахър е .*** то като гледам нито сестрите са бол, нито другия среден персонал.