Част от блокираните българи в Рим настанени в хотел

Останалите са потърсили други варианти за прибиране у нас
21
Част от блокираните българи в Рим настанени в хотел
Снимка: Reuters

35 от блокираните българи на летище "Чампино" в Рим са настанени в хотел, а останалите са потърсили алтернативни варианти, съобщиха от Министерство на външните работи (МВнР).

От там допълват, че консулът на Република България в Рим е оказал съдействие на българските граждани, които бяха блокирани на летището.

Още по темата
От полета са останали около 70 души, в по-голямата си част българи и малка група чужденци. Някои от българските граждани (група от около 8 души), са тръгнали към гара "Термини" и са информирали, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят алтернативни варианти за транспорт. Друга малка група се е отправила към летище "Фиумичино", с цел да си закупи билети за други авиокомпании.

До момента в Рим е останала група от около 35 български граждани, които са настанени в хотел. Авиокомпания "Ryanair", с чийто самолет те трябваше да пътуват тази сутрин, им е издала нови билети за полети на дати 10 и 11 май. Авиокомпанията им е гарантирала една нощувка, а за да им бъдат заплатени следващите нощувки до датите на полетите, според регламента на самата авиокомпания, трябва всеки ден пътниците да се заявяват в листата на чакащите на гишето на компанията на летището.

Посолството на Република България в Рим прави опити да съдейства за намирането на бус на изгодна цена, който компактно да извозва българските граждани до летището всяка сутрин до датите на полетите им, тъй като "Ryanair" не осигурява транспорт.

Българското посолство в Рим следи развитието на ситуацията, остава на разположение и е в постоянен контакт с намиращите се на летището наши сънародници, както и с летищните служби, отчитат от Външно министерство.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони за спешни случаи на българското посолство в Рим:

За контакт:

Телефон: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643
Факс: : +39 06 322 61 22 и +39 06 3224656

Дежурен телефон в извън работно време:
+39 06 322 4640 и +39 06 322 4643

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
obvukn преди 5 години
*** nusipirkti levitra <a href=levitrany>levitra canada</a>
13
3
 
3
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Това не е нищо в сравнение с гаврата от Wizz air, която едни мои познати са преживели на Коледа. Трябваше да летят на 23.12. Но явно и тоя път от Уиз еър са били продали повече билети. И правят номера че са се забавили за полета. Около 25-30 човека биват оставени на летището във Франкфурт. Никакви обяснения, никакви извинения, ами да са така добри да си купят нови билети за когато искат. Някои млади хора, студенти и пр почват да реват, че нямат пари и за кафе. Но пият по една студена вода само.
12
3
 
11
 
! Отговори
До до Корнелия 3 преди 5 години
В обявения час на полета е имало гъста мъгла. Затова не е излетял самолета. При нискобюджетните авиокомпании задължително се четат малките букви, защото разликата в цената на билетите е именно при форсмажорни обстоятелства. Иначе и едните и другите ще ви придвижат от т.А до т.Б. Не виждам никаква драма, всичко им е осигурено, но при определени условия и със закупуването на билетите те са приели тези условия. Не е редно сега да реват и да се жалват, и да се търси друг да им поема масрафа....
11
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни пука, отишли са на собствен риск, да спят под мостовете при бежанците. Hе знаят ли, че ЕС е една треторазрядна бананова империя и бивша колония на Обама Хюсеинов.
10
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Гавра е всеки ден да ходиш до летището
9
3
 
11
 
! Отговори
Nikola преди 5 години
До КорнелияАбе вие що за лоботомиран *** сте?!?Хората са си платили за билетите и трябва да пътуват като нормалните хора, а както и авиопревозвачът си има практики, които трябва да се спазват. За да се предлага тази услуга на тази цена очевидно всичко трябва да е пресметнато и изчислено! Направо нямам думи от подобни безмислени изказвания като вашето... Нека всички, които се върнат от там да си поискат полагащите им се обезщетения чрез адвокатите за тази цел, а не през сайта на превозвача!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6 Обезщетенията се покриват от самолетните компании. Щом предлагаш услуга, под даден регламент, трябва да я спазваш.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бяхме приели еврото да сме си у дома с кредит.
6
11
 
10
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Не е грях за 100лева да пътувате до Италия, грях е после да ви плащаме сметката...за 30 евро обещетението е сандвич и кафе на крак.
5
12
 
12
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
след Бразилия и Италия, има зов за помощ от Хималайте...Сега разбирам защо САЩ искат визи и пари за престоя.... Следващия път посетете Русия, там е безплатно
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се поразходят и готово. Да тичат след таксита. Така е по-скъпо бегането.
3
5
 
31
 
! Отговори
до Корнелия преди 5 години
Грях ли е да пътуваш за 100 лева за Италия ? За час полет не е кой знае колко евтино. Щом си си купил билет, трябва да могат да го изпълнят в обявения час. За тази работа си има едни прилични обезщетения по един известен Регламент.
2
25
 
18
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Какви блокирани българи?Има 100 човека решили да пътуват за 100 лева до Италия. Хващат следващия самолет и си идват... Едните ще ги връщаме от Бразилия, други от Италия. Следващия път с 100лева до зоопарка или лунапарка...
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано тоя път открият кой стреля по Папа Йоан Павел 2