Проруска пропаганда или послание за мир?

Думите на Роджър Уотърс породиха различни мнения
9 май 2018 11:40,
119

Концертът на Роджър Уотърс в София преди дни беше с най-модерната техника, която предостави на зрителите изключително шоу. Изпълненията на легендата обаче не са толкова коментирани, колкото изказванията му след края на концерта, които от мнозина бяха обявени за проруска пропаганда.

"За мен това е пропаганда за мир", категоричен беше депутатът от БСП Александър Симов в студиото на "България сутрин".

Според него музикалната легенда просто продължава да бъде себе си, защото Уотърс е посветил живота си да спира войните.

Политологът Христо Панчугов пък сподели, че Роджър Уотърс не си дава сметка как думите му могат да бъдат потребени.

"Той борави с четири изречения, казани на концерт. Тези изречения трябва да бъдат изключително добре премислени, за да предадат правилното послание, което той иска, или не трябва да бъдат казвани", категоричен беше Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
12
 
! Отговори
До Георги преди 5 години
Роджър Уотърс преди време положи цветя пред гроба на майор Томпсън, английски комунист. Разстрелян от монархофашистите без съд и присъда.Съжалявам Георги, за тежката травма която ти нанасям. Но тя може да се оправи, имаш ли пистолет? Или здраво въже?
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57.Тая анексия е само в богатото ти въображение. Крим гласува на референдум присъединяването си към Русия, да не говорим че Крим винаги си е бил руски, до едно напиване на Хрусчов. И не забравяй че Грузия атакува руски територии, подстрекавана от Щатите. Русия просто отговори на агресията и ги постави на мястото им. Направи го така респектиращо, че втори път едва ли ще опитат да видят какво ще се случи ако подразнят мечката.
64
12
 
7
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Ей юначе малолетно,разликата е това че в оня строй това не можеше да го напишеш.За тези думи щеше да си в затвора ДОЖИВОТ.!Какво иго е тая супер слободия бре.Само месецвонова време и те виждам как се чудиш как да го ,,вържеш" точно натам за което иго говориш.Късметлии сте бе нито казарма,нито цензура,нито забрана да изразиш мнението си,отворени граници,няма опашки и дефицит,никой не ти казва как да се обличаш и подстригва иоще и още десетки забранени неща.В робство живеел,.....!!!
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен за "Марици"-те нека си припомним и кой точи нашето злато. А? Или и това е неудобно?Преди България поне имаше фабрики и износ. Сега има износ само на работна ръка и млади хора.
62
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшно нещо е цензурата на словото! У нас тя винаги е била на почит и първо оръжие на властта. И сега е така. Излъчете, напишете цялата реч на Уотърс, нека всеки сам реши за какво и защо призовава той. Обаче се страхувате. Защото не ви позволяват "батковците", които ви дърпат ушите и конците, нали?
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pink Floyd forever!Roger Water forever!
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Относно ресурсите дето ги изнасяме .... начи Русия може да изнася ресурси, ние не можем, а ?"Ти нищо не "изнасяш".... Изнасят краварски, европейски, канадски и др. "приятелски" фирми! А парите им отиват в оШФорки, за концесиите плащат трохи, както и заплати на работниците си, ама то не е лесно да си д.бил! Какви "печалби" има прословутия Лукойл - неп знам! ти сигурно си наясно - явно наскоро си им правил данъчна ревизия... ***!
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе съм ти "брато", така може да се обръщаш към другите роми в махалата ти. А най-голямото изтичане на средства от страната в историята й е през американските марици. На тях им даваме по 700 млн. на година, независимо дали ползваме или не ток от тях. Договора, подписан от братото ти Костов, е за 20 години - така че през тях от България ще бъдат източени 14 млрд. лв.
58
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушах Пинк Флойд 45 години, но вече няма. Та те не били седесари, а долни ***!
57
4
 
10
 
! Отговори
Георги преди 5 години
От приказките на Симов,можем да направим заключение ,че Роджър Уотърс е комунист.Не бях чувал по голяма простотия.....
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Само лукойл да взмем.. над 40 млрд лева оборот за последнит 6 години и НУЛА лева печалба всяка година. Това ако не е източване .....Относно ресурсите дето ги изнасяме .... начи Русия може да изнася ресурси, ние не можем, а ?
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
посланието на човека си е много на място ... ама го излъчете цялото, не само удобната за псевдо скандал част.човекът е пацифист, казва твърдо НЕ на политическото, расовото, религиосното противопостовяне,НЕ на войната и всички подобни политически интриги. Казва едно голямо ДА на мира и любовта, да обърнем внимания на реалните проблеми за човечеството, климат, войни и тн. Речта ме не е за комлексирани ***, а за хора ... човеци!
54
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Питай Роджър за анексията на Крим, агресията срещу Украйна, да не говорим за руските войски в Грузия и приднестровието, да видим кво ще каже за мира.
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54Какви глупости дрънкаш бе, мозък.... Кои са "руските фирми" - банки, търговски вериги, телекоми, мини, ЕРП-та, застрахов. дружества, дори бензиностанциите на 90%... кои са "руски", че не се сещам? Точно тези убавци дават "високи" заплати, дерат с лихви, тъпчат ни с ГМО-та, увеличават си цените монополно както им е кеф, изнасят природните ни богатства и т.н., а за това сигурно Русия е "виновна"... Аман от д.били!
52
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен послание за мир, Уотърс просто изрази мнението на много хора, вкл. от западния свят, които не поддържат световната монополна мафия, хранеща се от военни конфликти и кражба на чужди природни ресурси. Жалко, че у нас отново има цензура и не се даде гласност на този призив. Той се разпространява близо седмица апокрифно. Което засилва още повече интересът на хората към него. Всъщност у нас свободата на словото никога не е била налична и защитена.
51
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министерствто на Истината съобщава:Роджър Уотърс е лош, много лош и ***! Той не мисли правилно, изказва некоректни тези, политически недопустими! Да говориш за мир, това е предателство спрямо нашите партньори атланти и евроге.йовев. ***, да заклеймим проруската му пропаганда и да заслужим центовете си!
50
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Брато, много си сбъркан. В момента 30% от икономиката ни се притежава от руски фирми. Няма нито една руска фирма да е платила данък печалба за последните поне 10 години. Всяка година към Русия изтичат над 7 млрд лева към Русия. През това време ми говориш за някакво виртуално американско робство. През съветското робство ако посмееше да говориш срещу СССР, щеше да свършиш за храна на прасетата в Белене в най-добрия случай.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Тези ,които са били на концерта много добре разбраха какво каза Роджър.Точно Симов няма как да ми разяснява какво е казал Роджър Уотърс, защото слушам Флойд от 45 години."Слушай Панчугов, той ще ти го разясни и ще ти е приятно да го слушаш, ще се разтопиш от удоволствие. Пусни си коментара му много пъти, така щастието ще е пълно.
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47.Не знам дали да ти вярвам, че си живял под съветско робство. Но аз днес живея под американско робство и това е факт. Управляват държавата ми с подставени лица, наречени български политици, които по същество са еничари, унищожаващи собствения си народ, защото това искат от тях господарите зад океана.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези ,които са били на концерта много добре разбраха какво каза Роджър.Точно Симов няма как да ми разяснява какво е казал Роджър Уотърс,защото слушам Флойд от 45 години.