Радев: Денят на Победата и на Европа да ни обединят!

Президентът смята, че го изисква почитта към милионите жертви
Обновена: 9 май 2018 19:03 | 9 май 2018 18:23, Веселина Йорданова
82
Радев: Денят на Победата и на Европа да ни обединят!
Снимка: БТА, архив

Девети май – Ден на Победата и Ден на Европа. Двата празника не бива да ни противопоставят, а да ни обединяват, написа президентът Румен Радев в профила си във Facebook.

Според него го изисква почитта към милионите жертви и решителното отхвърляне на всякакви форми на исторически ревизионизъм.

Още по темата
"Без победата над кафявата чума, Обединена Европа щеше да остане несбъднат блян. В борбата с хитлеризма, редом с милионите съветски граждани и воини от Великобритания, САЩ, Франция, и другите страни от Антихитлеристката коалиция, по бойните полета положиха костите си и хиляди българи. Днес почитаме и тяхната памет", посочва държавният глава.

По думите му Обединена Европа не е икономически проект, а хуманистичен идеал и антифашизмът е вграден в нейния ценностен фундамент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
14
 
! Отговори
От 36 преди 5 години
Така и не разбрах от какво точно ни освобождават руснаците през ВСВ. Разбрах също, че и вие не знаете. Какво празнувате тогава?!!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отде да има партизани, те сега са всичките масон левидесни милионери - ще си зарежат хотелите да ти крадат из шумките с кърлежите офшор палмата, която синковците им внасят оттук-оттам
37
3
 
3
 
! Отговори
Станчо преди 5 години
Аз уважавам Радев.Мисля обаче да се обединя с едно 17 годишно рускинче тая вечер.За да отпразнуваме заедно деня на победата.
36
7
 
9
 
! Отговори
Фатмак преди 5 години
Не щастен ***,всички ревете ден победа,ама не спомвнавате,че тази война я започнаха Хитлер и Сталин като съюзници,лоито си поделят Европа! Тъ пите русофили се нас раха от радост неясно,защо,при положение,че ние сме от губещите в тази война!
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименнацистите ни върнаха Беломорието и част от Добруджа, без малко да ни върне Хитлер и Македония със Западните покрайнини обаче по условието "след края на войната", от друга страна заради тях насадиха половин България с тютюн, а партизаните започнаха да крадат сирене и кашкавал от мандрите, който навик остана като национален спорт до днес
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия нацисти, хитлеристи, кафяви чyми и не знам си какво си, от къде се тия от Марс? Ама те немския народ не са знаели, бре колко са били наивни! На всичко отгоре евреите ги набедиха за нещо което не са извършвали а за 20 милиона убити от германците руснаци не се говори. Били нацисти и хитлеристи моля ви се, не германци. Да си го кажем направо - Русия скърши гръбнака на Германия. А сега българите мият улиците и българките пpocтитуират в Германия - евероатлантизъм.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Първите антисемитски действия започват в Крим (Русия) през 1100 година нейде.
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Руснаците ни освобождават от пари, злато, активи, собственост в международни компании, земеделска продукция, ресурси .. на стойност 130 млрд днешни пари. Както освобождоват от живота и стотина хиляди българи.
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Денят на Победата е началото на съветското робство в Източна Европа.... Радев да не би да слави поробителя ни ?
30
8
 
5
 
! Отговори
ан преди 5 години
много точен изказ и на парада за 6 майумее да си подбира думите като първанов и има достойно поведение ,въпреки че не съм гласувала за негодостоен президент ,балансирана политика,добре се справясамо не одобрявам да се въоръжаваме и да харчим излишни4 пари за самолетизащото и без това ще чакаме помощнали затова влезнахме в натото ,русия няма да ни нападне от кого да се пазимправете пътища и заводи
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен 36 преди 5 години
Вместо да ми цъкате минуси, вземете и ми обяснете като хора. Наистина се интересувам!
28
1
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Прав си, но защо сред държавите с антисемитски настроения си изпуснал русия? Случайно или не?
27
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да ви питам, от какво точно ни освобождават руснаците през втората световна война? Какво ни бяха причинили нацистите?
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветският съюз подготви и помогна на Хитлер още от основаването на нацистката партия завземането на властта в Германия, като активно съдействаха при подготовката на германския милитаризъм.Изковаха нацисткия меч, който по-късно се стовари върху техните глави основно. Краят на ВСВ беше съкрушителна загуба за Съветския съюз.Не случайно след Парада на победата 1945г. в продължение на 20 /двадесет/ години 9 май не се чествува. Вторият парад е през 1965г. Защото няма повод за тържества.
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да празнуваш "победата над някого" е политически некоректноДа не говорим, че е несъстоятелно. Днес побеждаваш, утре си победен в студената война.Представете си парад на победата в студената война в столицата на щатите - несъстоятелно налисъщо толкова несъстоятелно колкото е и парада в руснаците
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изритали ли са съветския съюз от обществото на народите заради агресия и неспазване на международното право през 1939. Изритали са ги?Това ли празнуват сега на площада с мъртвия вожд?
23
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше Хитлер, бащицата на народите щеше да завладее Европа и да нацвъка концентрационни лагери навсякъде
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали съветите ги изхвърлиха от обществото на народите през 1939 защото нападнаха Финландия и запалиха пожара на световната война. Факт, който Радев със сигурност не знае поради вродена имбецилност
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя интелектуалец със зелени чорапи ако го питаш каква е разликата между кафявата чума, хитлеризма, нацизма и националсоциализма ще измъдри такива бисери че ще се смеем на макс
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин не се обединява и не преговаря със жендъри, гледай си президенството и България фуражка