HelpBook: Храна върху ръждиви шкафчета в Пирогов!?

Новите сигнали в платформата на Investor Media Group
Обновена: 11 май 2018 14:33 | 11 май 2018 14:30, Анисия Иванова
28
HelpBook: Храна върху ръждиви шкафчета в Пирогов!?
Снимка: HelpBook

Обзорът на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, ще започнем със снимки от хирургичното отделение в Пирогов. Сигналът е за храна върху праисторически мебели, ръжда и скъсани чаршафи. Вижте сами!

Друг водещ акцент в сигналите са некачествените ремонти. Първият от тях е на ул. "Твърдишки проход", където преди 10-тина дни работници кърпили дупки. Свършили с няколко пред номер 17 и надолу, а оставили най-голямата пред N19/21, като един от тях заявил, че ще се върнат. До днес това не се е случило, но вече има счупени тасове.

Проблем за автомобилите е и наличието на огромна дупка на ул. "Магнаурска школа" на 7-ми километър в София. Потребителят твърди, че е подавал сигнали в различни институции, но без ефект. Доброволец запълнил част от дупките с лични средства и труд, но останала огромната яма под моста на паркинга.

Дупката е доста дълбока и преминаването през нея става невъзможно с всеки изминал ден. Мястото е доста натоварено през делничните дни и съответно пътят се руши скорострелно. Обръщаме се с молба към Община Младост за съдействие.

Следващият сигнал е за ремонт на подлеза на бул. "Ал.Малинов" до Лидл, където на снимката се вижда, че такъв по-скоро няма.

От години липса какъвто и да било ремонт в курортното селище Равда на ул. "Раковски". Месец преди сезона, при дъжд, улицата е непроходима от локви и кал, а при сухо време е прах и мръсотия.

В същото време в Ямбол на ул ."Шипка", в района на болницата, се разпръсква отрова. Вече имало 3 починали котки, а едно куче бере душа. Всичко това се случва в рамките на последните няколко дена.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Полина преди 5 години
И какво общо имат здравните осигуровки, когато нямаш избор да отидеш в др болница, дори частна. Пак ще легнеш в скъсания чаршаф, раждивите шкафчета и сополите по тях, просто защото сме свикнали с мисълта че няма как да променим нещта и не се опитваме.
23
0
 
0
 
! Отговори
Полина преди 5 години
Точно тези мнения и коментари не разбирам. Винаги може хем да си грабят хем да ни замажат очите за да мълчиме. Докато българина седи и пише в интернет , че нищо не става -то няма й да стане. Тук по-скоро поста ми беше относно липсата на всякаква хигиена, нещо за което на санитар се плаща заплата за да го върши, шкафчетата са метални и едва ли ще е голямо ощетяване ако доктора задели 50 лв от заплатата си която е не малка и да го лепне. Все пак и те се докосват до мизерията,явно им е приятно
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да са добре болниците бе хора? Първо се краде здраво. Второ- колко от Вас плащат здравни осигуровки, и на каква ставка. Трето- *** , които стават все повече , не плащат. И т.н т.н. и т.н. Тази система от някъде трябва да се пълни и да не се източва.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой
20
0
 
2
 
! Отговори
Полина преди 5 години
Здравейте. Аз пуснах сигнала в хелп бук. Шкафовете не само са ръждясали ами навсякъде стари *** от разсипана храна и сополи. Хигиената е никаква, санитар не влиза по стайте да чисти а разнася намазани филии с масло. Мръсотията в банята е още по-страшна. И това е една малка част от проблема
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пирогов е една клоака. Нищо не става от тая сбирщина там. баба ми я държаха 3 дни със счупена кост, която не подлежи на операция. Нито едно хапче не й дадоха, нито я погледнаха. На 3-я ден й викат, ставай да се раздвижваш - щото то счупеното минава за 3 дни. Нещастници!!!! И накрая завеждащия има наглостта да ми обяснява как са й вливзли системи 3 дни, как били я обгрижвали, а аз 3 дни всеки ден бях там... Мизерници
18
1
 
3
 
! Отговори
случай преди 5 години
само в пирогов може да чуеш как двама лекари си говорят за изминалата смяна доакто чакаш с счупена ръка на първия етаж за гипс:как си колега добре как мина смянатанормално само двама трима по сложни ама ги опрайхмее то нали знаеш ако нема ум.рели нема да е интересно хаххах да така аиде чао и поздрави на ...някой си
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в следващите 20 години още 2 милиона да напуснат бг и да се изгубат 25 милиарда пара и направо ще цъфнеме
16
0
 
9
 
! Отговори
преходник преди 5 години
пирогов дето се води национален спешенен център и е в това състояние само може да се замислим за положението на здравеопазването в българия и на всичко останало...ТОВА ШКАФЧЕ е символ на целия преход и на държавата в момента ...
15
3
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Извинявай, но какво се очаква да прави, докато раждаш? Да ти изнася рецитал? Стихотворение да каже?
14
0
 
3
 
! Отговори
? преди 5 години
Храна в Пирогов? Това е позитивна новина.Със сигурност все още не ти дават прибори? Това сякаш е просто нормално..
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във ВМА пък всичките стари доктори се изредиха да нареждат с връзки некадърните си деца, че да може поне някъде да се закачат да работят. Особено в Урологията там. Работят примерно баща и дъщеря в едно и също отделение и малката като сгафи, после тати отива да бърше дупeта и да обяснява на колегите си как трябва да си променят мнението. Явно там е лесно някакви хора да хващат разни колеги за орехите и да им обясняват кой трябва да наемат и кой трябва да има кариерно развитие.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махни ги тия в Пирогов. От некадърност са способни да накарат човек да подпише, че не желае да остане в болницата да го лекуват. Тия хора не стават за нищо. Иначе една година извиваха ръцете на хората, които дръзнаха да питат "на какво основание началниците там взимат по 50 000 лева на месец?". И както питаха, поканиха ги на "среща" и после по телевизиите викаха, че се извиняват, че са питали. Ха-Ха! В Света Анна също е започнал процес на разпад и ширене на некадърност!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До the GhostВ кои другите, защото в Софиямед ме оперираха преди 3 години, дядо ми преди 4, а тази година баща ми и мога да кажа, че си е европейска болница.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На номер 3 му пожелавам да ходи да се лекува в руска болница извън Москва и Петербург
9
1
 
4
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Усмихвате се - утре ще е по-зле !Опериран съм във ВМА през 1988 и 1889г. Хубаво или лошо - беше си социализъм и нямаш право на изборСкоро се наложи да посетя ВМА - НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО в отделенията ! Може би пукнатините по плочките по стените са повечеВ другите болници е същото
8
0
 
5
 
! Отговори
а преди 5 години
хаха нашите болници изглеждат като лудници от 60те години:)))
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак има салфетки...
6
0
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Не знам... да се смее ли човек, да плаче ли? Не може да сме в 2018 и това да е из "разказите за един обикновен, типично по български организиран, дъждовен ден". Така не е сигурно доколко ще оцелеем...
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и богатите като им опре ножа в г ъ зъ тичат към Пирогов. Иначе дават в частна болница 50 бона, а като там ги осакатят тотално, или от елементарна операция тръгнат да умират, отиват в Пирогов да ги лекуват безплатно, въпреки мизерията и ла%ната. А накрая, ако излязат живи, първо, са мноооого благодарни, и второ, гледат да минат тънко-с 2 бут евтино уиски и 100 лв за доктора. И все им се вижда много - дали е техен работник, сестра, лекар, санитар -все им се свиди.