Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…

Според шерпите българинът е тръгнал към Лагер 3, продължават натам
12 май 2018 14:30,
418
Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…
Снимка: Facebook

Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна.

Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист, пише "24 часа".

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста.
"Днес надеждата изглежда така....вие всички направихте невъзможното възможно", написа тя.

"Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ....а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост.

Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях", пише още Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
4
 
22
 
! Отговори
Еверест преди 5 години
Живея и работя в Щатите.В момента съм за малко в Бг. Преди 5 години се събрахме група от 8 приятели и решихме да покорим Еверест.Никой от нас не е Алпинист или Спортист.Всички сме обикновени Финансисти а някой от нас пълнички.Хеликоптер ни остави на 5492м. височина в Camp 1. Тръгнахме по маршрута Северно Седло.На всеки 800-1000 метра има Camp на който да отпочинем или приспим.Въобще не беше толкова тежко колкото очаквахме.Всичко ми излезе към 38хил$.Шерпите взимат по 4000$ да ти носят багажа.
272
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да дойдат алпинистите как са Изхранвали децата си на 5000 м височина?На шерпите гена им е различен те могат да оцеляват на разреден въздух
271
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що няма GPS tracker бе досега да го намерят 100 пъти и лавина да го беше засипала щяха да го намерят !!!
270
3
 
10
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До АнгелАнгеле, Ангеле... Жал те е за шерпите, но не можеш да проумееш, че без да ги има тези безумци - алпинистите, които да плащат за услугите на тези хора, няма да ги има и самите шерпи! А как ще изхранват децата си тези планинци, без този основен поминък?
269
1
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Някой може ли да каже, коя е офоциялната страница на издирвателната компания?
268
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според вас дали Б.Петров е жив или всичко пак е лъжа
267
14
 
25
 
! Отговори
Бела преди 5 години
И аз имам мечти. Всеки има мечти, деца...семейство. За мен не е честно,че хората плащат хиляди да се издирва труп,защото реално погледнато това е което ще намерят, ако ще намерят нещо,изобщо...В същия този момент деца умират, защото не могат да си позволят лечение, а не са виновни те за положението си.Този човек сам е отишъл и сам да си се прибира. Никой не му е длъжен,освен това на тая височина няма нито флора, нито фауна за изследване...
266
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пуснете новината че този има със себе си малка атомна бомба и доналд тръмп веднага ще го открие.
265
5
 
57
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Единствено ми е жал за Шерпите.Това са хора които всяка седмица изкачват някой 8 хилядник натоварени с оборудването и храната на Алпинистите, срещу заплащане.Ежедневно рискуват живота си за да нахранят семействата си!! Това са най-големите Герой защото изкачват върхове натоварени с 30-40 килограмови раници .Едни необразовани Непалски и Китайски селяни са 1000 пъти по добри алпинисти от най-добрия алпинист!!
264
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен 288 преди 5 години
Извинявам се за прибързаната информация , сега прочетох в официалната страница на издирвателната компания , че утре ще тръгнат към лагер 3 .Вече не знам на кого да вярвам,но все пак на лагер 3 колкото и да е благоприятно за нощуване не ми се вярва 9 дни да оцелее човек на над 7500м звучи меко казано невероятно ...
263
0
 
20
 
! Отговори
До Стоян преди 5 години
Стоенчо, той действително не проучва флората. Той е зоолог и изучава фауната.Ако беше ботаник, щеше да изучава флората. Но ти не правиш разлика. Боян просто си взема отпуска от Националния Природонаучен Музей, някоя дребна /!/ сумичка командировъчни. Толкоз от Държавата! Аз също съм данъкоплатец и моите данъци сигурно са по-големи от твоите. Не съм доволен от софийския транспорт, от потеклите контейнери, от дупките, тъмнината, от кражбите на властниците!Моите пари искам да се дават за науката!
262
6
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 276 Не съм съгласен с теб, защото гледаш прекалено едностранчиво на нещата.В този конкретен случай, алпинистът Боян също допринася за обществото, като се стреми да стане сред 20-те души в света изкачили 14-те осем хилядника. Това му постижение, ако евентуално се реализира, ще бъде гордост за цялото българско общество. Просто човека допринася с това което умее да прави най-добре. Не е нужно да меси хляб, за да допринася за обществото. Да не говорим, че е пълно с ненужни професии!
261
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алпинистите са едни себични натури. Самовлюбени до безкрайност. Изкачил връх и вика: "Покорих планината! Победих природата!" Какво си покорил, *** ?! Природата е 1 000 000 пъти по-силна от всеки от нас. Светът е огромен, ако искаш да победиш природата учи медицина, учи аеродинамика, направи космически кораб и отиди на Марс, или пък намери лекарство за нелечима болест. Тогава вече си постигнал нещо! Иначе само си начесваш болното его като изкачваш върхове. Нищо друго не правиш!
260
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди малко във фейсбук видях информация от някакъв италианец , който пише , че 2-3 Шерпа са стигнали до Лагер 3,намирайки палатката на Боян зарината в сняг(която е била видяна и на 5-ти Май) ... което значи ,че новината за палатка между 2ри и 3-ти лагер е измислица на медиите.Не съм алпинист , но само предполагам,че Боян е останал на височината след лагер 3 в опит за покори върха всичко друго ще е обратно на логиката .. да се надяваме утре спасителите да тръгнат към върха..
259
15
 
16
 
! Отговори
Радослава Ненова преди 5 години
След няколко дни ще има:"Благодаря на всички дарили, нямаше успех операцията. Оставете ни сами в скръбта ни."Един вид мерси за екскурзиите и съпорта, при опит за връзка по телефон ще има:"Телефонът на абоната е изклучен или е извън обхват"
258
6
 
39
 
! Отговори
До Анонимен 276 преди 5 години
Работливецо, ти, дето всеки ден самоотвержено се трудиш до седма пот за благото на обществото, успокой душичата си! Вчера Берон го каза по една от ТВ - Боян винаги е работил за науката, събрал е огромна сбирка от високопланински животинки, даже не цялата е обработена. Има десетки статии в реномирани научни списания, кръстени са на негово име десетки видове.Самият той като медицински случай е много ценен за диабетолозите и тези, които правят лекарствата - инсулини и др.Дано е жив и докаже силата
257
17
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Ама как може да сравняваш Космонавти ,Христофор Колумб ,Америко Веспучи ,Изследователи и така нататък с Алпинисти!!! Какво са дали на света Алпинистите .Абсолютно нищичко!!!Това са едни нарцистични натури които се тупат в гърдите когато изкачат някой баир ,сякаш са нещо повече от другите и се чувстват като откриватели !!Какво са открили те? Как се умира от хипотермия, недостиг на кислород или колко вкусен е снега при липса на храна!! Това тяхното дори спорт не е!
256
32
 
28
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Той сам каза в един сутрешен блок, че пътува и катери с пари отпуснати от БАН, като командировъчни. Това са си наши държавни пари. И той, за съжаление, не отива там, за да проучва флората. Той отива там за кеф, за хоби, за адреналин. Да сте чули за негови проучвания от Хималаите? Няма и да чуете.
255
10
 
22
 
! Отговори
до 282 преди 5 години
Ами като си има спонсори, защо се занимават хората с дарения, само за да имат усещането, че участват в нещо голямо? Всички за спонсорите се чудим в момента.
254
13
 
35
 
! Отговори
До Анонимен 242 преди 5 години
"Кой плаща?От къде пари?Как става така без доходи? И аз искам ама немога нямам кинти!"Нищожество! Разликата между теб и Боян е като купчинката, която прави моето куче и планината Витоша! Боян не харчи държавни пари! Насочи гнева си, към тези, които крадат, прахосват, пилеят държавните пари.Те са около теб! Но ти си страхливец и не смееш да им поискаш сметка! Боян има спонсори. Това са фирми и частни лица. Намери си спонсори и отивай! Но няма да убедиш никого в каузата си, защото нямаш такава.