Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…

Според шерпите българинът е тръгнал към Лагер 3, продължават натам
12 май 2018 14:30,
418
Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…
Снимка: Facebook

Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна.

Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист, пише "24 часа".

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста.
"Днес надеждата изглежда така....вие всички направихте невъзможното възможно", написа тя.

"Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ....а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост.

Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях", пише още Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШЕРПИТЕ СА ВИНОВНИ Те протестираха за строежа на лифт Шиша ПангмаСега ако имаше лифт Боян щеше да е слязъл в лагер 1
212
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Проданов не е имал шанса да ползва GPS. В 21 век, Бояне, е непростимо да не носиш такова устройство със себе си, освен ако не искаш да си останеш там.
211
7
 
9
 
! Отговори
Хитрец преди 5 години
Оптимистичен вариант:Шерпите търсят Боян ,а той е тръгнал да атакува върха щото ги е видял отдалече и е помислил ,че са алпинисти които имат информация че времето ще се оправи и има сега е момента но дали!?
210
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болните деца нуждаещи се от пари за операции, при това животоспасяващи също имат мечти, но нямат шанс. Не ме е яд за Боян и хвърлените усилия по него, яд ме е, че се мери с различен аршин. А за тези деца, които са в нужда, техните постижения ще останат неизвестни за света, защото нямат шанс. За тях се молят близките им.
209
8
 
13
 
! Отговори
Спортист преди 5 години
Истанбулската конвенция е за ПЕДАРЮГИТЕ!И не я е дала Турция! Вземи се образовай!
208
37
 
4
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
Какви алпинисти,ве оуууу?Какво сте дали вие на света?Ей Турция кво прави-дари свобода на онеправданите и подтиснатите!Великата Истанбулска конвенция!
207
7
 
23
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Алпинистите са наясно нямаш ли сили и кислород оставаш там вечно.За това им казват гробищните върхове.Там никои на никой не помага.
206
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди седмици беше убиецът от Нови Искър, после нз си какво, Кметицата на Младост, катастрофата на Тракия, сега Боян Петров - скоро всичко ще отшуми.
205
4
 
45
 
! Отговори
GPS преди 5 години
Непростим пропуск да няма GPS със себе си. Това е задължително, ако е тръгнал сам. Всичко се случва, а сега как да го открият??? Включени са толкова ресурси, стотици хора, няколко държави, хеликоптери и... какво? Ами, ако е паднал някъде и е затрупан под снега? Как да го намерят? Абсурд!!! Дано всичко завърши добре, все пак!
204
0
 
28
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Опитвам се да разбера връзката и коментарите за емигранти, патриоти, IT и статията за Боян и палатка - номер 2 и 3
203
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих Брадъра МНОГО СИ ПРАВ
202
17
 
12
 
! Отговори
Биг Брадър преди 5 години
Няма Боян,няма ситуация и хеликоптери...всичко е сценарии,симулация на елита за манипулиране на масите...никога не е съществувал Боян, съпруга,Биг Брадър се грижи за човешките продукти... 1984г не етова, което беше.... :)
201
15
 
12
 
! Отговори
Lucifugus преди 5 години
До емигрантите...Младите имат доста голям избор тук само че се иска учене и умения! А повечето от вас в чужбина избират да ходят там на нискоклалифициран труд или тук вместо да научат нещо да се преклалифицират да мрънкат колко е трудно гадно..тя държавата боко мутриите незнам си Кой! Ей ви няколко сфери за развитие в БГ с добри заплати - всичко в ИТ сектора, дигитални артисти, моряци - само че се искат умения а вие предпочитате да си берете ягоди/чистите и после да се фукате колко пари имате!
200
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е, че Боян Петров е имал идеали, амбиции, дори фикс идеи неразбираеми за повечето хора. Всички му желаем всичко най-добро, обаче цялата тая история стана вече банална. А парите и човешкия ресурс, хвърлен и инвестиран в тези операции е непростим. Елън Мъск ако беше там на негово място, сигурно нямаше да е такава истерия. Не разбирам защо феновете на Петров цъкат минуси на всички несъгласни с идеите му. Едва ли не канонизирахме го вече и всички, които мислят трезво са *** и несретници.
199
9
 
23
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Ботев и Левски също са били емигранти,но не са се тупали в гърдите,колко изкарват.Даже са си дали живота за България.Аз също съм емигрант,но много се дразня като видя някакви *** с 50 долара в джоба,с кола и къща на банката...да обясняват колко е зле в България.
198
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил последно видян на 8000м височина, а го търсят в лагер 2. не мога да разбера кой лъже и крие нещо. Явно ни правят на ***.
197
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остана този авантюрист и да искате да го канонизират за светец- тръгнал без сателитен телефон ,сам ,отделил се от групата и инжекционен диабетик да покорява върхове на минус 25 градуса без кислороден апарат и ветрове 80 км в час!
196
2
 
31
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Всеки един алпинист знае много добре че при изкачване на връх може да не се върне.
195
3
 
6
 
! Отговори
Опа преди 5 години
До АнонименЗа кой паметник 1300 години?Шуменският ли?защото за мен има само един паметник ,който си и седи непоклатим и логичен и той е в гр.Шумен.Другият е недоразумение което си замина в небитието.
194
5
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
219И какъв интерес имам да замажа това "убийство"Абе *** ако искаха да го убият щяха да го направят насред София посред бял ден.Защо ще им е такава безумна постановка.Как ще се прикрие убиец сред 5-6 човека които се познават.Що ли се занимавам с теб...