Майката и сестрата на Боян искат: Да продължи търсенето!

Десети ден българският алпинист е в неизвестност
Обновена: 14 май 2018 07:22 | 13 май 2018 20:25, Анисия Иванова
221

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови, заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма.

Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма.

Още по темата

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано днес жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
44
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВяраНие не знаем изобщо кой е Боян, и не искаме да знаем, но медиите ни надуха главата с него, че и за семейството му научихме, и за жена му и за дъщеря ми и всичко вече... А ако беше опитен нямаше да се загуби. Нямал е елементарен опит, дори не е знаел, че никога не се тръгва сам в планитата при такива преходи, това го знае всеки начинаещ алпинист.
9
5
 
58
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Нормално е майката да не може да приеме смъртта, докато има и минимален теоретиче шанс.
8
18
 
25
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
До АнонименНеопитен?! Вие изобщо знаете ли кой е Боян Петров?!
7
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, да се сетим колко хора загинаха заради забаването на Струма заради платени екоактивисти, които брояха лалугерите и мишките по трасето.
6
47
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А той защо е тръгнал по планините като е бил неопитен и нетрениран? Планинарството е опасно, само опитни и тренирани хора трябва да предприемат такива изкачвания?
5
40
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другите хора които попадат в тежки ситузции като Боян, попадат в тези ситуации защото са смотянаци и абсолютни нещастници, а Боян е герой, целокупният български народ е вперил зор в Боян и се моли за нашия български герой.
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съчувствам на тези хора, ама Боян го няма вече. Бог да го прости...
3
13
 
11
 
! Отговори
фалшива е преди 5 години
Фалшива е новината, за съжаление :(
2
13
 
64
 
! Отговори
нИНКО пЕТРОВ преди 5 години
Естествено че майката и сестрата ще искат да се продължи търсенето,но защо не са му дали акъл да не ходи там. Е, той не слуша - тогава кой му е виновен!
1
31
 
67
 
! Отговори
Боб Марли Фарук преди 5 години
Нека.............ама да си платят.