IT специалист: Да не гласуваме пълно доверие на приложенията

Потребителите ще имат правото да поискат данните им да бъдат заличени
Обновена: 16 май 2018 22:10 | 16 май 2018 22:09,
10

Все още не можем да гласуваме пълно доверие на приложенията, които използваме, каза IT специалистът Божидар Божанов пред Bulgaria ON AIR. Той допълни, че всички печелят от разработването на едно приложение - от разработчика до крайния потребител.

След 25 май 2018 година, когато влизат в сила новите правила за личните данни, ще трябва всеки от нас да се съгласи с новите условия за ползване, но ще има правото да поиска негови данни да бъдат заличени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в допълнение - Тези са в лига с чичковците. ДДС немиислиш, прибират стотина хилки и дори не докосват проекта.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 - Свестните се изнасят или ако го мързи, аутсорсят. Човек спокойно може да си докарва по 25 евро на час, ако е кадърен.Ама просото никой няма ползата, или желанието да наеме свястна омпания, с която няма да аможе да си върти далаверите. Кафе са 3 млн. лева еднократно за свястна систем а и после по 100 00 на година. За 20 години 5 млн. Ама не - искаме да потроши 10 млн, да обявим провал и догодина пак. :)
4
0
 
1
 
! Отговори
Аматьор преди 5 години
До АнонименСъгласен съм за този проблем, но според мен е проблем и, че има ниско платени програмисти, които се занимават с чичковците. Поне за момента има повече от богат избор на компании в тази сфера.Човек трябва да си знае цената. Ако никой връзва да им работи на чичковците или ще трябва да се откажат или да се учат на програмиране, като във второто силно се съмнявамПоздрави
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АматьорВсъчщност, реализацията не е успешна, защото не следваме правилно разпоредбите на ЕС, които казват, че за всеки проект над 100 000 евро, трбява да има публичен търг, прозрачност и цялото ала-бала, което никой не го слуша.Едни чичковци присвоят по 2-3 милиона, наемат 2ма-3ма ниско платени програмисти, дават им едни пари да мълчат и описват проекта, като пълен провал, поради непредвидени обстоятелства. Догодина - пак !
2
3
 
11
 
! Отговори
Аматьор преди 5 години
Какъв е този Експерт по електронно управление? Заради такива калъфи ли реализацията на всяка държавна система е плачевна?Толкова ли няма някой друго който ако не друго поне да се е изкъпал преди интервюто
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Все още не можем да гласуваме пълно доверие на приложенията"ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ