14 лв. скок на пенсиите от юли... и една пенсионерка: Ще се поглезя!

Предложение: Депутат да живее с нейната пенсия поне за месец
Обновена: 24 май 2018 07:16 | 23 май 2018 20:14, Анисия Иванова
110

От 1 юли средната пенсия ще нарастне с близо 14 лв. Това съобщи в кулоарите на парламента социалният министър Бисер Петков. В момента средната пенсия е около 360 лева.

Bulgaria ON AIR запита две пенсионерки какво ще си купят с новите пенсии.

Това е един обикновен пазарен ден за Радка Попова. Тя е с висше икономическо образование, има над 40 години стаж като счетоводител. Вече е изчислила, че пенсията ѝ от 340 лв. ще се увеличи с 13 лева.

Радка предлага социален експеримент. Депутат да се опита да живее с нейната пенсия поне за месец.

Василка пък живее с 300 лв. на месец, шегува се, че с увеличението на пенсията си ще се поглези.

Увеличението е предвидено в държавния бюджет и засяга всички пенсии включително и социалната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента на пенсионирането пенсията отразява приблизително реално сумата на направените отчисления ,което се вижда от размера й съпоставен със средната работна заплата в страната.След това пенсията започва да намалява спрямо средната работна заплата в страната и така всяка година ,защото увеличението не може да компенсира това съотношение.Напр. ако си се пенсионирал с пенсия равна на ср.раб.запл. след 10 години пенсията ти е 50% от нея.
77
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-83,не ти искам консултациите ,срещу сумата 51лева много ясно пише пенсионни осигуровки,както пише и здравни,0.2% фонд безработица ,и т.н.
76
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Ако беше малко по-информиран,нямаше да ми задаваш *** въпроси! Това че не знаеш къде да намериш отговорите, е твой проблем! Безплатни консултации не давам,виж ако си платиш мога да ти обясня къде отива и за каво ти удържат жалките 51 кинта!
75
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-81 а останалите проценти те питам къде отиват,а колкото глупаците,ти си един от тях,не може да ми удържат 51лева,на месец а увеличението на пенсията ,да е една месечна вноска,за цяла година.
74
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75На месец ти удържат по 51 лв.,от които 6,58 % за фонд пенсии или това прави почти 4 лв.А на тебе са ти увеличили пенсията с 6,57 ст.Срещу какво си недоволен,не ми е ясно?!Аман от алчни ***!
73
1
 
10
 
! Отговори
12 преди 5 години
До 1,драги ми колега,предполагам,че работите на минимална заплата,в държавно предприятие,щом ви удържат ,пенсионни удръжки,а ние работим в частни фирми,и нищо не ни удържат,получаваме си минималната 510лв.нетна заплата,затова мини да работиш във фирма от сивия сектор,а сумата,за която пишете,отива директно в бюджета
72
10
 
12
 
! Отговори
абе... преди 5 години
И понеже политиците са виновни за всичко - вие защо не станахте политици? Защо спахте? Като можете по-добре (А ТО МОЖЕ ПО-ДОБРЕ) защо седите и чакате някой да ви оправи?
71
7
 
13
 
! Отговори
абе.. преди 5 години
За пенсионерите ще става още по-трудно, защото демографията е такава. Пенсиите ще растат, но покупателната им способност ще пада. Единственото правилно решение за страната е всички пари да се насочат към младите хора - да има работни места, да има образование, да се произвеждат неща с висока добавена стойност. Да почнат хората да си имат по 3-4 деца. Повече хора, по-силна икономика = повече приходи в хазната = по-високи пенсии.
70
7
 
9
 
! Отговори
абе... преди 5 години
До Иван пичаИванчо, ще ти кажа. По 100 000 на година за депутат да ходят прави 24 милиона на година или с други думи по-малко от 0,1% от държавния бюджет. Много е важно да се гледа само тоя 0,1% от бюджета, а за другите 99,9% да не се говори. 2000 евро била висока заплата за депутат... един български топ икономист ще се върне ли в страната за 2000 евро на месец???
69
3
 
24
 
! Отговори
Иван пича преди 5 години
Защо не вземат тия *** от тъпия парламент да живеят 2 месеца с пенсия от 2 70 лева и даси плащат ток вода телефон и лекарства. И дати видим тия *** как ще живеят. Ама Даим се блокират сметките в милиони по банките. Пълни *** крадци мутри и пълни Сорос и са. България вече загива с тия *** Герберски Доросиев. Каквото им наредят .
68
7
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
Пенсионер на 66г.работя,за миналата година,имам удържани 670лв.пенсионни вноски,след представяне на личната си карта в НОИ,за увеличаване на пенсията ми,от там след месец получих разпореждане за увеличената ми пенсия ,получих 6.57лв.увеличение,та въпроса ми е,къде отиват останалите 577лева пенсионни вноски.
67
5
 
29
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
Голям скок-под 0.50 стотинки на ден.Де така да растеше и депутатското възнаграждение.
66
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това като се каже, че работодателя трябва да има задължението да внася осигуровки но те да се плащат изцяло от работника според договорената заплата и веднага всички скачат. Като прибавите и това, че държавата храни и 1 млн. *** които само раждат и папат но не работят, освен когато "бирът джилязу" и картинката е ясна. Ако се правят реални вноски и се спре с това изхранване на *** и лежпери, минималната пенсия ще стане 500 лв.
65
4
 
39
 
! Отговори
за пенсии няма преди 5 години
До абе...Кви данъци ще вдигаш при МРЗ 400лв чисто?Да си даваме целите заплати за данъци!Как за пенсии и за инвалиди пари няма, а за друго пари има???Как може на едни да увеличаваш пенсиите с 14лв, МРЗ с 50лв, а на други да увеличаваш заплатите с 600лв на месец, да ползват богат автопарк за превоз, командировки в чужбина, по 40-50 дни платен отпуск, по няколко жилища, цялата рода назначена на сладки държавни длъжности, по няколко свои фирми на чуждо име, печелещи обществени поръчки и още...
64
5
 
25
 
! Отговори
До 54 абе... преди 5 години
Много сте прав , това е положението в БГ! Знаем да ревем, а не виждаме причината за състоянието си.
63
5
 
33
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
Щом сега работещите са нетолерантни към пенсионерите, така ще е! Работодателите правят осигуровки върху минималната работна заплата, а изплащат в плик под масата остатъка от заплатата! Работещите си мълчат, това ги устройва засега, а работодателите си пълнят джобовете! Но само засега, защото за тях няма да има и толкова пенсии, колкото получават сегашните пенсионери. Ще им се връща след години! А тези, които изобщо не се осигуряват, родителите им пенсионери си мълчат!
62
14
 
17
 
! Отговори
дядо Груьо преди 5 години
Тези, които пишат, че им са ниски пенсиите първо да кажат на колко са осигурявани и колко са взимали под масата.
61
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
моля даите предложение как да ни увеличат с повече пенсиите от кьде да севземат
60
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както беше казано по-долу,пенсиите са пряка функция от осигуровките!Каква пенсия според вас трябва да получава някой който през по-голямата част от живота си се е получавал заплата от 500 лв? може би 1000,2000 или повече?А каква пенсия би трябвало да получава някой със заплата 2000 лв? 200 лв или 300?А какво се прави когато няма пари в бюджета или някой се осигурява на 4 часа,взема пари под масата,а после реве че пенсията му е ниска?
59
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те това е скок! Цели 14 кинта! Завиждай Европо! Никога няма да ни стигнеш в размаха на щедростта на Вожда и Ръководителя на българския народ, ген-лейт., докт. на науките, гален от ТРИ папи по "умната" капацуна, любимец на всички еврозелки, портер на Европа и т.н....