Министърът слезе при майките... Резултати? Друг ден!

Няма как да се изготвят отчети за разпределените средства
15 юни 2018 18:30,
21

Срещата между Бисер Петков и майките на деца с увреждания премина без резултат, поради невъзможност да се изготвят финансови отчети за разпределените средства.

След срещата, Социалното министерство трябваше да излезе с окончателно решение за Закона за личната помощ, както и да представи финансови разчети за необходимите средства за неговото прилагане.

Такова решение, обаче, не е взето заради липсата на данни в Министерството за броя на хората с увреждания в България, съобщи Bulgaria ON AIR.

Повече от два часа министър Бисер Петков и майките на деца с увреждания водиха преговори, в които се оказа, че няма яснота колко точно са хората с увреждания.

Засега палатковият лагер пред Народното събрание остава.

"Не се чувстваме удовлетворени - няма конкретика. От Социалното министерството нямат информация колко са хората", каза протестираща.

"Не е сериозно от Министерството да няма данни", каза омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че средствата, които се изразходват ежегодно са големи и трябва да се знае за кого се разпределят.

Протестиращите продължават да изразяват несъгласието си в София, Варна, Бургас и Русе.

"В парламента са свикнали на 2-3 дни шум и после всичко утихва, но този път няма да е така. Дори и другите да се откажат, аз ще остана", закани се протестираща майка от Русе.

В понеделник от 9:30 ч. в предстои още една среща на майките на деца с увреждания в Социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да слиза и да не слиза парите ги открадват с пътища и магистрали,пример вчерашния открит път за Ахелой 45 милиона лева за 9 километра ,злато да полагате няма да отидат толкова пари продължават с бясна сила да крадът защото им се вижда края на Герб.
17
0
 
5
 
! Отговори
на кукуво лято преди 5 години
На Кукуво лято пари, това е искал да каже, Бате Бойко отиде да си празнува рожденият си ден в Израел и там ги пръсна парите.Да беше донесъл малко от тортата за тия деца. Като нямал пари за тях, да им беше дал поне по едно парче торта. И хора дето спахте по палатки за 50 лева с малки деца, като не искахте Орешарски,сега НЕ съжалявайте.Вие си избрахте пожарникарят.НЕ гледайте партията,а човека.Можеше сега да е по-различно, ама пусти 50 лева...
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложний, ако си жена, надали би искал да ти се роди дете с увреждане и вместо да му се радваш да го гледаш как страда. Какво предлагаш да ги избием ли. Човечността е точно в това да можеш да помагаш на по-слабите. Всеки може да е със силните. Естествено, нали от тях има изгода. Но, силните могат прекрасно да се грижат за себе си. Държавата няма да фалира, ако подкрепи тези хора. Ако имаш такова дете ще те питам как ще се оправиш. Аз лично нямам.
15
1
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Само отговарям. Не чакай като си стар и немощен грижи от никой щом расзъждаваш така. Според теб явно на слабите и немощните ръка не трябва да се подава и не трябва да се помага. Такива са децата с увреждания. Какво тогава очакваш за себе си като дойдеш до тяхното дередже, демек стар и немощен, както сам се изрази. Други такива като теб, ще кажат, че старите и немощноте да излишни. Въобще забелязвам, че много хора са по близо до маймуните, отколкото до човеците.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Играят си на майки. Омръзна им играта. Искат пак да се развихрят на дансинга.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този министър много дава. Ще засенчи Първия партиен и държавен ръководител. Много го хвалят, трябваше да бъде уволнен. Така уволниха един друг социален министър, защото не защитавал правителството, а исканията на синдикатите. Казаха му, че не е синдикалист, а министър на Герб.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките ги гледат до 18 години, вземат по 900 лева 18 години, после искат да се спасят от тях и да започнат нов живот. Искат да ги дадат на държавата на 18 години, вместо на 0. Вече не им е интересно да ги гледат, искат да си живеят живота далеч от тях.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадното е, че държавата трябва да дава пари за нещо,за което няма никаква възвращаемост.Все едно да поливаш пясъка.Жалко за децата,но това е тъжната истина.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха някой други като полицаи, служители в ГД "Изпълнение на наказанията", учители, земеделски производители и прочее веднага щяха да се намерят едно сто милиона. Нищо против горепосочените. Могли са и са отстояли правата си. Остава просто впечатлението, че ако държавата няма интерес от определени прослойки не се съобразява с тях. А какъв интерес да има от децата с увреждания. Доста гадно, но след като за другите винаги се намират явно това е извода.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират срещу системата но не искат друга система. Ще ги таковат и ще търпят.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не е сериозно от Министерството да няма данни", каза омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че средствата, които се изразходват ежегодно са големи и трябва да се знае за кого се разпределят."Е как за кого- 10% за хората, 30% за министъра, 60% за Суджук Паша. Относно липсата на данни... абе данни, какви данни, важното е че министъра е достатъчно неадекватен, за да не му приеме Баце оставката.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема какво да смята министър - баце каза пари няма, да разтури лагера от палатки и санирането да продължи!
6
1
 
18
 
! Отговори
ДА ДА преди 5 години
ГЛУПОСТИ ! КАК ДА НЕ ЗНАЯТ КОЛКО СА КАТО НАЛИ ЗА ТОВА ПРАВЯТ РЕФОРМИ В ТЕЛК-А С ЦЕЛ ДА ГИ ОРЕЖАТ ЧЕ БИЛИ УЖ МНОГО И ЦИТИРАХА ТОЧНИ ЦИФРИ . А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ НЕ ЗНАЯТ КОЛКО СА..
5
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж нямат пари да си гледат децата,но за черни фанелки,балони,плакати и скелети имат!?Твърде организирано за да бъде спонтанно.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастки смешници. Не се накрдохте.
3
2
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Проблема става от Национална Сигурност - изхарчени са едни Стотици Милиони на Хартия , а те не са стигнали до Децата с Увреждания . Същото е и за Парите за Ромите .Трябва да се намеси ДАНС , в случая ДАНС са Евнуси - по-добре да дойде ЦРУ или ФСБ - Задължително трябва да се разчепка тази Корупция .Те действат подмолно и организирано - Държавните Служители .
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем протестират хем си искат министъра на туй му си вика цирк.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя министър първо беше свестен и не трябваше да го пуска Бойко да си ходи, Бойко като го върна тва беше цирк, сега да видим квичащите последно какво ще решат