"Светът, какъвто го видях" - наръчник за пътешественици

Авторът Божил Добрев пред Bulgaria ON AIR
23 юли 2018 18:52, Анисия Иванова
1

1454 гледания   |  Още видео
За 50 години пътешественикът Божил Добрев е успял да посети повече от 350 града в над 80 страни на 5 континента. Ученият е и автор на книгата "Светът, какъвто го видях", за която даде подробности пред Bulgaria ON AIR.

"Достигнах до извода, че както в някои хора е заложен генът да композират, да свирят на музикален инструмент, да играят футбол, явно в мен е заложено нещо да пътувам. Посветих всички тези години в свободно време на пътувания", сподели пътешественикът в "България сутрин".

Божил Добрев уточни, че винаги се е запознавал с културата и бита на дадена страна. Той е на мнение, че трябва да се установят срещи с местните, които обогатяват представата за страната.

Ученият няма намерение да спира с пътешествията. А първото място, за което винаги се сеща, е Рио де Жанейро, където признава, че буквално дъхът му е спрял. Божил Добрев отличи още островите във Френска Полинезия.

"Книгата ще е полезна на млади хора, които тепърва се канят да пътуват", отбеляза той. Посланието му към всички бъдещи пътешественици е, че е важно желанието да се пътува, а времето и средствата не трябва да са повод това да не се случва.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не го знам господина къде е ходил в Рио де Жанейро ама наистина на мен дъха ми спря след като едно дребно черно ми опря ютията в ребрата и ме разтовари от всичко което за съжаление имаше стойност и за двама ни. Приятно пътуване на всички по екзотичните дестинации.