На оръжие заради едно куче... Какво става в обществото ни?

Цялата ценностна система е рухнала, смята психолог
25 юли 2018 10:35,
124
На оръжие заради едно куче... Какво става в обществото ни?
Снимка: Булфото

Става нещо в обществото ни, ценностната ни система е рухнала, смята психологът Христо Монов. Коментарът му е по повод стрелбата посред бял в подлез на централно кръстовище в София, при която един човек е опасност за живота.

По думите му е немислимо заради това, че куче е маркирало територия да се извади пистолет.

Още по темата

Оказа се, че стрелецът от подлеза има криминална регистрация за побой.

"Нашият закон за придобиване на оръжие е един от най-рестриктивните. Когато действително един човек, който има оръжие, има криминална регистрация, би трябвало незабавно да му се отнема оръжието", коментира пред bTV Монов.

Според него може да се помисли за по-прецизна система за подбор на хората, които да притежават оръжие.

"Една по-точна диагностична система ще ни предпази от подобни ситуации", смята психологът.

Според него когато насреща човек извади оръжие, няма как да реагираме по друг начин освен агресивно.

"Надявам се поне свидетелите на инцидента вчера да са реагирали адекватно", коментира Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Ако ти извадят пистолет, според мен няма как да реагираш агресивно, а си плюеш на петите и биеш рекорда на Бен Джонсън, в противен случай си *** като ***.
110
0
 
1
 
! Отговори
До възмущение преди 5 години
Не е било хубаво , че са го стреляли, но да изпикаеш кучето си на витрината си е умишлено. Направил го е пред очите на клиентите, за да не стъпят никога повече във въпросния магазин. Ей така да направи мръсно. Трябвало е само с глоби да се размине.Ама на общината не й пука и затова се е стигнало до стрелба.
109
1
 
0
 
! Отговори
Възмущение преди 5 години
Ау какви чистници коментират тук! А вашите фасове, бутилки, памрерси, бирени шишета, пластмасови чашки и торбички, опаковки от снаксове събирате ли си ги, злобари мръсни!? Не, не ги чистите. Стоят по градинките и замърсяват зелените площи. А и не се разграждат с години! Затова мълчете! Никой човек не заслужава да умре заради една кучешка пи.ня! Пък било то и пред най-шикозния магазин.
108
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Има един чужденец от Дания с голдън, е НЕ чисти, веднъж голдъна се изтропа на Прага и му направих забележка, оттогаз не ме поздравява, питах го в Дания така правиш ли? Един американец, също го питах, БГ да не е на друга планета и така ли прави в САЩ?Има още един с една огромна Източнаевропейска овчарка, е гуема торта, много гадно.Има друг с две хъскита и ги пуска свободно, изхождат се, а той с ръце в джобовете си свиркa напред и се прави, че не вижда.Всичките ги знам, които не почистват.
107
1
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Да си похвалЪ кварталът, *** до Пирогов.70% стопани на кучета, поне живеещите в квартала почистват "тортичките" на кучетата.Има приходящи, които цапат, ама наште бабенца са много войнствени и им правят забележка, нравствена полиция.Има една пенсионерка с един бял пудел, която от 3 г. не си чисти след кучето, ама излиза рано и "нравствената полиция" не може да я гепи.А иначе това е работо на зоополицията, а не хората да влизат в конфликти.Клошарите омирисаха градината - мноу кофти вони!
106
1
 
5
 
! Отговори
Защото няма глоби преди 5 години
Онзи с кучето защо и решил точно пред магазина на човека да пуска кучето да пикае в подлеза? Не, че е заслужил чак куршууум, ама си е нагъл. Заради конкуренцията на магазини ли е станало? Защото разбрах, че държали съседни магазини в подлеза. Сега как ли ще се гледат Като отиват на работа? Очаквайте скоро новина съд заглавие. ,,Палеж на магазин в подлеза".В белите страни просто щяха да глобят онзи с кучето от общината и той щеше да го е яд, че е олекнал с пари заради подобна глупост.
105
2
 
16
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е НАПИКАНА И НААКАНА ОТ КУЧЕТАТА--ПАРКОВЕТЕ СМЪРДЯТ НА АКАНО И УРИНА-СОБСТВЕНИЦИТЕ НЕ ПЛАЩАТ ДАНАК,НЕ СИ ПОЧИСТВАТ-ПСЕТАТА НЕ СА ОБЕЗПАРИЗИТЕНИ--ПЪЛНО Е С БЪЛХИ И КЪРЛЕЖИ--КВО СЕ ДЗВЕРИТЕ--ПЕСОВЕТЕ У ДОМА И ДА СИ ГИ ГУШКАТ ИЛИ ТАМ КАКВОТО СИ ГИ ПРАВЯТ--ДАНАК И ПОЧИСТВАНЕ--ИНАЧЕ НА ЧОВЕКА МУ Е ПИСНАЛО *** ДА МУ АКАТ И ПИКАЯТ ПРЕД МАГАЗИНА,А СОБСТВЕНИКА ДА НЕ СЕ ЕЖИ---ДРУГ ПЪТ ЩЕ ЗНАЕ--НЕ ВСИЧКИ СИ МЪЛЧАТ ИМА И МЪЖКАРИ И ПУЦАТ...
104
1
 
6
 
! Отговори
Да беше гръмнал псе преди 5 години
Ако онзи с пищова беше гръмнал кучето, на никой нямаше да му направи впечатление.
103
1
 
9
 
! Отговори
65 преди 5 години
До ,Секира'Абсолютно прав сте.Стопаните са виновни ,че кучетата хапят.Първо те се страхуват,някой се изнервят от силен шум ,красък.Даже детските гладчета са им страшен дразнител.В момента имам питбулка на 1г.и4м.Абсолютно бебе.Но мавън е с намордик.Дори и да излае от радост,дете или бременна как ще се чувстват?Аз се чудя ,ако разрешат да се гледат вълци.Ще има ли виновни
102
0
 
9
 
! Отговори
65 преди 5 години
Това което ще напиша има връзка с кучета,хора и агресия.Случка в Сърбия-на пешех.пътека жена на окло45-50г. върви с куче.Изведнъж то се запъва, поклеква и почва да ака.Свършва,жената вади плик,взема акото и продължава.Всички са спокойни,а ние гръмнати.Та и тук има кучета ,хора.Ама хората не сме ние.Жалко.Имам верую в живота си-на стар залежал се човек ,на бебе или дете и на животно не помогнеш ли ,,Дали е трябвало да се раждаш
101
4
 
11
 
! Отговори
Прогресиращ преди 5 години
герберизъм. Виновни са скачащите навремето и ние, че оставихме слабоумни скачащи да решават бъдещето ни.
100
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общество бе драги. В тоя бaнтустан няма общество.А в тоя подлез всяка вечер пияндурницитe уpинират (и други неща вършат). Едно куче му бил проблема. Но то какво да очакваш от бивше ченге, регистрирано за побой. То тези акъл в главата нямат.
99
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ранения защо ще изписана кучето си пред витрината на магазин. Гнусно е.Тоя с пищова трябвало да гръмне пикливото куче. Има куче има проблем, няма куче няма проблем.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до отговоратенията не е въпрос на късмет и радост, а е до обезпаразитяване, което пък от своя страна няма общо с късметите, били те и от новогодишната баница!
97
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
Държавата е организация на обществото за да се въведе РЕД в него. Когато тя се интересува от това само да харчи парите му /бюджети и фондове/ а не си изпълнява задължението да НАЛАГА ред законност и справедливост се стига до саморазправи. Поради отказа на държавата да налага ред се получава така, че тези които спазват законите излизат глупави - винаги са изпреварени, винаги прецакани и ощетени от другите. Свиквайте. Случайте на саморазправа ще зачестяват.
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя зард0и изпикаването на кучето убива човек, а кква ще праве ко жен му се клеца с друг?
95
2
 
3
 
! Отговори
до до кучкар преди 5 години
чистя с муцуните на такива като теб
94
3
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До кучкар 84 Бъди доволен ако децата ни не хванат кучешка тения или други ***.
93
2
 
17
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Стрелбата не е за едно куче , а заради кучкаря.
92
4
 
14
 
! Отговори
секира преди 5 години
ша ми пикае това псе на вратата ли ?!? Не е виновно кучето, а стопанина ! И на мен ми скочи едно куче през оградата - ей така без да съм го предизвикал с нищо. Еми, отидох до колата, зех си пищова и го насочих към собственика, а той ми вика - що мене бе, утрепи кучето ! Е, има ли коментар защо съм заплашил собственика ? Ходих в поликлиниката, биха ми една инжекция против тетанус, платих си дънките и толкова ...