Местят в София бебето на починалата Ренета

То ще бъде подложено на лечение и обгрижване в столична болница
19 авг 2018 18:00, Красимир Ангелов
63

Бебето на починалата в Сливен родилка Ренета Томова ще бъде транспортирано в София по желание на близките, става ясно от писмо до медиите на Пациентски организации "Заедно с теб".

Бащата на Ренета - Петър Томов, е потърсил съдействие за прехвърляне и обгрижване в столицата на новороденото, родено в сливенската болница с този трагичен край за младата майка.

Още по темата
След кратък разговор с доц. Ралица Георгиева за проблемите на бебето, както и молба за съвет и съдействие с оглед и на тежката загуба за семейството, е решено бебето да бъде преместено за консултации и рехабилитация в СБАЛ на Детски болести в София.

По-рано днес стана ясно, че Окръжната прокуратура в Сливен разследва за лекарска грешка, заради случая с починала 33-годишна жена при раждане в болницата в града.

Вчера жителите на Сливен протестираха с искане за справедливост.

Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта. "Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем", разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

Новороденото също е в тежко състояние, вследствие на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток.

Ренета Томова е собственик на конна база край града, където организираше курсове по езда и детски лагери.


Ден след раждането, Ренета почива от белодробна емболия. Пред Bulgaria ON AIR родителите ѝ са категорични – ще съдят болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
37
 
8
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До Анонимен Така е. Но Вие от къде знаете, че има грешка? Сигурно сте бил там когато са я израждали?! Хора умират и ще умират. ( както и ще се раждат). Такъв е кръговрата. А, че родилки може да умрат било е и ще бъде. Само Христос може да съживи ( поне така разправят). При родилните напъни един по-тънък съд може да се пукне и-край. В медицината 2+2 не е 4
27
19
 
5
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До Анонимен Всъщност няма защо да си мисля. Ясно е, че България е пълна с ***. Ходете при ходжи и попове да ви леят куршум. Точно като онази дето ходи в Бразилия, даде им парите и после-олеле.
26
10
 
17
 
! Отговори
от Сливен, преди 5 години
по принцип съм забелязал, че над 30 години за първо раждане е много тежко. Жена ми роди първия път на 30 и беше много тежко раждане. Бяхме в частна болница, бебето ни имаше нужда от кувьоз, оказа се, че частната болница има само два кувьоза, бяха заети и от частната болница ни пратиха в окръжната при доктор Пашева, там в общинската ни стабилизираха бебето и изписаха. Втория път не си правихме експерименти а отидохме директно в окръжната и Пашева направи раждането на второто ни дете без проблеми
25
3
 
3
 
! Отговори
Mmmmmm преди 5 години
Е й?
24
7
 
20
 
! Отговори
България преди 5 години
От много време не е родина, а бойковина.
23
1
 
39
 
! Отговори
Докато преди 5 години
Разсъждаваме по герберастки и се замерваме със статистики, държавата ни ще става все по - неработеща и абсурдна. На един му умряла дъщерята, на друг му отрязали крака, някакви ги ужилили със застраховки. Случва се, какво ме засяга, аз съм си добре на дивана и си гледам риалитито на плазмата. Следващия път обаче ти ще си на панга ра и нас няма да ни засягат твоите проблеми. Ето така колеги народът се превръща в ***.
22
5
 
8
 
! Отговори
От Сливен преди 5 години
Ами жената не е достигнала пенсионна възраст, че да се пенсионира. Плюс това като най-опитен акушер с най-много стаж доктор Пашев е началник на акушерското отделение или както там точно се казва.Като началник тя едва ли прави всички раждания, по-скоро я викат като стане напечено, тоест когато вече е станало сложно и не могат да се справят. Иначе през 2006 моята дъщеря се роди без проблеми точно при нея, когато Пашева беше редови акушер.
21
8
 
27
 
! Отговори
Ммм преди 5 години
Всичко идва от там, че в България, когато си платиш-ставаш какъвто искаш. Доктори само по документи. Истинските доктори емигрират, и гледат да се реализират професионално, а не като тук... Само име и доходи. Казвам ви: Бягайте от България. Милата ми родина! За съжаление е много, много корумпирана, само идеотиии.
20
14
 
6
 
! Отговори
Всички... преди 5 години
...които смятат лекарите за излишни и даже вредни за здравето, спокойно могат да се откажат от техните услуги,така няма да плащат медицински осигуровки. При проблеми със здравето - ползват Гугъл, чайове и врачки. Така ще бъдат особено здрави, също както хората в онова американско "село" / в САЩ имало села?!? Ти да видиш!/ които спрели да умират веднага щом останали без лекар! Ако родилката бе родила бебето си сама, сега щеше да е жива и здрава, ама пусто доверие в ненужните лекари....
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До От СливенС над 30 години стаж тази докторка вече трябва да е пенсионерка, но да има как до гроб ще работят, защото заплатите им са големи.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ггНе няма да лазя, това им е работата на лекарите, ако не им изнася да напускат.
17
14
 
12
 
! Отговори
От Сливен преди 5 години
Споменаха екип на доктор Пашева. Не знам дали точно тя е израждали или нейна колежка, но относно доктор Пашева мога да кажа, че тя *** дъщеря ми през 2006 и всичко си мина нормално. Доктор Пашева има над 30 години стаж, не знам колко точно, като цяло сливенските акушери са доста добри и неслучайно масово родилки от Бургас раждат в Сливен. Относно случая ще стане ясно какво точно се е случило, но по принцип всяко раждане е различно има и тежки случаи.
16
10
 
17
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 5 години
Хората са безсмъртни. Останалото са лекарски грешки. Плювачите да ги оперира хирург на който му треперят ръцете от страх да не го линчуват.
15
31
 
10
 
! Отговори
гг преди 5 години
Сега xpaчите смело, ама утре ще лазите на 4 крака пак пред кабинетите, тъй че внимавайте с изказванията. В Интернет няма анонимност.
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един фелдшер наскоро излезе по-квалифициран и способен от лекарката със специалност.
13
3
 
14
 
! Отговори
jijo преди 5 години
Тая лекарка да я запращат за назидание в някой Сирийски лагер. Тъкмо ще я обучат или ще яде бой на поразия.
12
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МитевЕдно американско село останало без лекар за една година. Статистиката показва, че през тази година са починали много по-малко хора, отколкото преди, когато е имало лекар. Помислете си защо.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МитевД-р Митев никой не е против лекарите, но когато един лекар допусне грешка трябва да поеме отговорност и да си получи наказанието.
10
4
 
29
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Заради такива титани на мисълта всичко е такова... Умирали много хора по магистралите! Икакво от това! Какво общо има? Ако утре дойда у вас и разфасовам цялото ти семейство, дали ще приемеш този аргумент?!? Голяма работа нарязали няколко човека на филии, виж колко хора умират в Сирия!
9
25
 
12
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Ако решат да закрият родилното в Сливен сигурно ще се обърнете на 180 градуса.