В битка за живота на внуците, в битка за мечтите им... Дядо Валери

Майка им ги остави, баща им почина, разказа той през сълзи
12 сеп 2018 16:00, Анисия Иванова
27
В битка за живота на внуците, в битка за мечтите им... Дядо Валери
Снимка: "Монитор"

Дядо Валери Кацарски от Кочериново сам отглежда двете си невръстни внучета. Тежката участ сполетяла 66-годишния мъж преди две години, когато той загубил сина си. Оттогава се бори сам с живота, опитва се да подсигури всичко необходимо за 13-годишната си внучка Магдалина и 8-годишният Валери.

"Майка им ги изостави, когато малкият беше едва 5-месечно бебе. Хвана пътя, намери си друг мъж и от него има още две деца. Тези веднъж не ги е потърсила. Синът ми Кирчо от притеснение и нерви почина преди две години. Разболя ми се детето и ето сега сме чисто самички", разказва през сълзи дядо Валери.

Наложило му се дори да връща заеми в размер на близо 8 хил. лв., които синът му теглил за лечение на вече покойната му майка.

"С жената бяхме разведени, но тя също помагаше за децата. Разболя се тежко обаче и се наложи синът да тегли пари, за да я лекува. Уви и тя почина", обяснява пред "Монитор" възрастният мъж.

Наскоро група доброволци успели да зарадват дядо Валери, като направили дарение за децата. Донесли тетрадки и необходими пособия за предстоящата учебна година. "Не ги познавам момчетата, но те много се трогнаха от нашата съдба. Направиха ми и дарителска сметка, ако някой иска да ни помогне“, обяснява още 66-годишният мъж.

Дядо Валери все още не е пенсионер, разчита единствено на доходите, които изкарва от зеленчуковата си градинка в двора на дома му. До този момент на два пъти му помагала и Община Кочериново.

През миналата година му отпуснали 400 лв. еднократна помощ, а през тази 200 лв. "Колкото и да ми е трудно аз децата няма да ги изоставя. Те са много добри и разбрани, слушат ме много. Пълни отличници са, те учат тук в Кочериново и винаги сме заедно навсякъде“, твърди той.
 


27
Още от Общество
МВР синдикатът не дава толеранс на новия министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 6 дни
Здравейте, ако желаете нека да се съберем хора и да идем да му замесем неща, можем да помогнем нещо по къщата за зимата на човека и дечицата.Аз съм с комби, ще ида до човека, има му адреса. Ако желаете да изпратите неща за него, независимо пари или дрехи, каквото и да е, а най добре ако се съберем 3-4 човека да не пътувам сам.Нямам фб но ето номера ми ако някой иска да се свърже с мен и да се разберем за уикенда да идем. 0899989099-Владислав
23
0
 
1
 
! Отговори
сметка преди 1 седмица
Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. "Чайка" 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-лошото от всичко е да погребеш детето си. А защо аджеба, след като децата са оставени на бащата, майката, тая да не казвам каква, не е осъдена да плаща издръжка?
21
0
 
21
 
! Отговори
ГНУС МЕ Е... преди 1 седмица
Като чета такива статии...Общината му помогнала за две години = 600 лева!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХВАЛА на такива институции! ХВАЛА на цялата държавност!! ХВАЛА на всички по етажите загрижени за българските деца!!! Защо НЕ МУ СЕ ПРЕВЕЖДАТ ПАРИ ВСЕКИ МЕСЕЦ като по правилата за самотен И СОЦИАЛНО СЛАБ РОДИТЕЛ!?!?!?!? МИЛИАРДИ РАЗДАВАТ на скакалците да се множат!!! Човека на 66 години я доживее още 5-10 я не отглежда две читави деца и получил 600 лева за две години...ГНУС МЕ Е!!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
може ли да дадете сметка, където да превеждаме на дядото по някой лев
19
0
 
30
 
! Отговори
някой преди 1 седмица
Добре де, този човек не може ли да бъде приемен родител?
Не се ли явява като такъв, след като отглежда децата?
А те ще се чувстват най-добре при дядо си, след като са израснали с него.
18
0
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 1 седмица
До Калин

Мерси Калине, ще изпратя някой лев
17
0
 
9
 
! Отговори
Калин преди 1 седмица
Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. "Чайка" 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949
16
30
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
И аз давам по 200 лв./мес. данък "диабет" за лентички и игли, но не плащам на журналята да ме рекламират.
15
0
 
40
 
! Отговори
Гoшу преди 1 седмица
Много тъжно ми стана от тази статия. И като пишете такива статии, давайте и номер на дарителска сметка. Каква е тази майка, да изостави така децата си. Това и улична кучкa не би го направила. А децата са и Слънчица, бели като снежинки
14
1
 
33
 
! Отговори
Нено преди 1 седмица
Шшшт,да не чуят социалните,че веднага ще му
вземат дечицата. Е'га ти скапаната държава!
13
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Намерих информация в този сайт: infomreja.bg/dqdo-valeri-ot-kocherinovo---istoriqta-na-edin-angel-56312.html
Сметката и координатите му са най-долу на статията.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дайте номер на сметката ето пише, че момчетата са открили.
11
0
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 седмица
За тези откраднали банките нямаше кой да им търси кражбите, но на човечец взел заем за лечение на родител ще му вземат и живота ако трябва. Какви трябва да станем всички? Търговци на наркотици , защото тях политици и полицаи не ги барат с пръст ,защото работят и за тях? Разбивачи на банкомати в страната? Част от организираната мафия за крадене на автомобили? Наемни убийци? Еми тези работи един човек с 2 грама мозък в главата си не би могъл да ги извърши без значение вярващ ли е или не.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бих желала дарител ската сметка, моля! Вече го публикува във фейсбука, но ще ме питат за сметката!
9
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на човека! Ето на такива хора си струва да се помогне.
8
0
 
47
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 седмица
Тази община само тези средства ли можа да отпусне? Смешна работа. Това е една заплата на съветник вероятно в общината. Поне един благотворителен концерт чрез медии да организира ще се съберат хиляди за това семейство. Няма ли как тази майка и тя да си плаща дела за тези нейни деца?Що за държава сме? Поне едно предприятие да има там пак може да дадат по някоя хилядарка на тези деца и дядо им.Техните депутати също не са бедни и могат да дарят някой лев.
7
1
 
48
 
! Отговори
Един преди 1 седмица
И в същото време ще налеем 100М за излишен стадион ...
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз също искам адрес на семейството, ако някой го знае.
5
0
 
46
 
! Отговори
saki преди 1 седмица
Добър човек.