Нов главсек? Обсъждаме 5-6, трудно е, призна бившият

Маринов: За да искаме пари за МВР, трябва да даваме сигурност
Обновена: 25 сеп 2018 18:57 | 25 сеп 2018 18:55, Веселина Йорданова
20
Нов главсек? Обсъждаме 5-6, трудно е, призна бившият
Снимка: БТА

Кой ще е новият главен секретар на МВР, след като Младен Маринов стана вътрешен министър, още се обсъжда.

"Аз съм човек, който казва това, което с 99% сигурност ще се случи. Още се обсъждат кандидатурите за главен секретар. Наистина ми е трудно, защото екипът, който ръководех, е от изключителни професионалисти и всеки би могъл да е успешен главен секретар. Мога да ви кажа, че са 4,5,6", каза министър Маринов пред журналисти в Благоевград.

Заедно с кмета Атанас Камбитов той откри обновената сграда на Областната дирекция по проект за 1,5 млн. лв., предаде "24 часа".

Маринов посочи, че нуждите на министерството по отношение на материално-техническата база са големи и ще настоява за повече пари, които да се дават поетапно.

"Започваме от екипировката, автомобилите, средствата за лична защита, компютрите за разследващите полицаи и администрацията. Обещавам, че ще направя всичко възможно да насоча средства към проблемните места. Постоянно се срещаме с финансовия министър, но за да искаме, трябва да допринасяме и бюджетът да се пълни. Поели сме ангажимент да свием максимално контрабандата, сивата икономика, за да има постъпления, които да се инвестират в сигурност", допълни Маринов.

До 10 дни ще се предоставят нови автомобили по европейска програма за Гранична полиция и Областните дирекции, които имат външна граница за ЕС. Ще се купуват бронежилетки, нови униформи. По отношение на срещата си със синдикатите министърът каза, че е диалогичен човек и приема основателни критики. "Трябва обаче и обратен процес. За да убедим обществото, че трябва да се повиши заплащането и статутът на полицая, трябва да даваме услугата, което очакват от нас. За да имаме очи да искаме, трябва да дадем сигурност", категоричен е Маринов.

Не виждал нищо нередно в системата да работят пенсионери. "След като един човек е дал труда си толкова години и има право на пенсия, нека го направи. Може да продължи и да си изпълнява служебните задължения. В МВР има доста места, които не търпят хора, които не си изпълняват задълженията. Там, където е динамична обстановката, центробежната сила изхвърля тези, които мързелуват", допълни той. Категоричен е, че по отношение на кадрите кризата е преодоляна, а сега се набляга на обучението.

Освен справяне с битовата престъпност, друг приоритет е киберсигурността. Нивото на службата, която гарантира киберсигурност, е вдигнато и вече е отдел с допълнително бройки.

"Има затруднение с кадрите, защото това е специфична дейност. Те трябва да са изключително подготвени хора, на които навън им предлагат много високи заплати. Тези момчета, които в момента работят, заслужават адмирации, защото за ниските заплати, които взимат в сравнение с това, което взимат техните колеги навън, човек трябва да има дълг към родината, за да работи тази работа", похвали ги министърът.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
На добър път и слука преди 5 месеца
Важно е новият Главсек, главно да се е иZSекнал доре, а после чул-недочул; разбрал-неразбрал че небива, да си чопли масльонта и да мята из колидорите носови топчета.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
нема страшно, шефо ша си доде от Фасето и веднага че ти речне кой става, не си давай зор на мозаку дето го немаш, не че шефо го има, но ТОЙ знае каго да сложи
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Имам чувството че ги избират по каталог .колкото по грозни толкова по прости и гьонсурати.ма как за 70 80 години не видяхме една по интелигентна физиономия. Имам чувството че гледам каталог на престъпници.нагли нахални безцеремонни лъжливи крадливи безбожни необразовани кухи безмилостни дебелокожи варвари .нима не разбрахте че даже не сте смешни вече презираме ви.анатемаааа
12
1
 
4
 
! Отговори
бай х преди 5 месеца
Най подходящия за главсек е ветеран от СИК
Новата структура на СИК се казва МВР
11
0
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 месеца
Маринов, кой те пита какъв човек си бе нещастен калитковец, сипвай боб от баката на войската и не са прай на голям праз таебав фуражката милиционерска. Слагай оня на областната в София за секретар че поне има репутация
10
2
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
РЕКВИЕМ за един глав.сек. Кратко беше щастието в МВР.Аз бях тук но сега си заминавам а МВР на пройдохите оставям.А сега сериозно.Тази система в системата е черна дупка. А е толква просто да се създаде една съвършенно нова система в която назначенията да не са на шуро-баджнашки принсип а само чрез конкурси и през дедктора. Да се разруши сегашният милиционерски модел и да се смени всичкия състав от сержант нагоре.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Толкова чудене и маене за да назначат една секретарка...
8
0
 
3
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 месеца
Измерете не само кой има на дълъг език и не го е срам да го навира в нечий задник на управляващите ами и да е влажен и грапав .....
7
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 месеца
Търсете в Илиенци...
6
2
 
9
 
! Отговори
Сотир Цацаров преди 5 месеца
Предлагам Димитър Желязков.
5
1
 
11
 
! Отговори
истина е преди 5 месеца
Който и да назначите ,главният е в щатите !! Тази територия се управлява от шепа мафиоти !
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един от областните шефове има следните качества на професионалист - пиене до заспиване, завършил с 3 и нещо академията на мврто. На шефовете вика да шефе, добре шефе, квото кажеш шефе... Що него не го сложите?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що бе други шофьори на мутри нЕма ли все някой ще се навие да стане шеф в МВР-то.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки ще е бледа сянка на главосек Маринов
1
6
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 месеца
Така е... - резервната скамейка с кадри на ПП ГЕРБ е дълга... - нужно е време...