Царят на ревю, вдъхновено от родния и турски фолклор

Дефилето в София е организирано от турското посолство
Обновена: 27 сеп 2018 15:43 | 27 сеп 2018 15:43, Веселина Йорданова
42

Снимка: PR

Ревю, организирано от турското посолство у нас, e представило облекла с характерни елементи за българските и за турските традиционни женски костюми.

Дефилето се е провело във вторник в Централния военен клуб в София, а специални гости са били бившият премиер Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

Колекцията висша мода на световно изявения турски дизайнер Ахмет Йозджейхан е наречена "Споделено минало, Общо бъдеще", съобщиха организаторите.

В приветствието си турският посланик д-р Хасан Улусой е заявил, че откакто е встъпил в длъжност, все по-задълбочено, заедно със своята съпруга, чиито предци са родени по нашите земи, откриват и отчитат общото в бита и културата на съседните страни.

Според дизайнера Ахмет Йозджейхан България притежава невероятно красива природа.

"Традиционният и съвременен стил на обличане на българката винаги е бил източник на вдъхновение за мен в моите изследвания при посещенията, които съм осъществявал в различни градове на България", е казал дизайнерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хюго босАбе мухлю благодарете се ,че е имало Турско присъствие,че сте се запазили като народ благодарение на тива присъствие.Ако имаше Англйско присъствие то сега щяхте да говорите на Англйски.За малко съветскоприсъствие Подадохте молба за16 република и то от Бай ви Тидор.Турският народ е велик и никога не живял под някакво присъствие
28
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
не искаме да имаме що общо с тия проклети турски фанатици.Гадни хора с гадна религия.Далеч да са от нас.Какви азиатски кланета е еимало по време на "присъствието : импозор и проклятие за това турско племе от ***
27
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЦАР НА КЛОЗЕТА!!!! ***!!!!!
26
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Цар на кое??????? НА КЛОЗЕТА!!!
25
0
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Собственост по цял свят се доказва с два документа.Нотариален акт или договор за покупко-продажба.Той няма нито един от двата .Освен това няма и никакви данни в цялата администрация да е плащано за земята във Врана.А покрай царския дворец има само държавна земя.Ако аз искам да си купя коректно парцел бих го купил на свободния пазар от друг частник Все пак поддържането на разни замъци е проблем в цяла Европа .Да му го дадат да го ползва срещу поддръжка ,но земята си е наша да не може да я продава
24
4
 
15
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Kakво да очакваме от човек,чийто внук се казва Хасан?
23
3
 
17
 
! Отговори
монархокомунист преди 5 години
Невероятно талантлив некадърник!Почти гении!И страхотно алчен и глупав!Тоя за пари е готов да гази и деца!Когато дойде бях почти монархист,а сега не мога да го дишам!
22
10
 
11
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Турски фолклор? Това виц ли е?Се едно да имаме САЩ фолклор....
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и на кого, аджеба, е "цар" бай симо?! нали абдикира отдавна?
20
6
 
12
 
! Отговори
хюго бос до 19 преди 5 години
А ти првиш ли разлика между нашата забрадка и тази на башибзоука??
19
11
 
15
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Споделено минало, което не сме искали. Където е минал турският башибозук е имало терор, примитивизъм, смърт- това е техния символ. Не ги щем, не им щем общото бъдеще, да се измитат с гнусната си религия и мо'да оттук. Нямат място сред хората.
18
6
 
23
 
! Отговори
общо бъдеще!? преди 5 години
Айде няма нужда!И разкарайте това перде,дядото на СимИон-Хасан!
17
8
 
17
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Какво да очаква човек от наританото царче,на което внука му е кръстен Симеон-Хасан?Каква пародия!!!Да е жив цар Симеон да види името на внука!!!Хасан,типично "българско "име!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, каво общо има забрадката на еРдогановица с нашата народна носия ?Ами такова, че едно време в БГ жена без забрадка не е имало. Както и в целия християнски свят.
15
6
 
30
 
! Отговори
23 преди 5 години
"Споделено минало"? Това е подигравка с най-тъмния и кървав период на България.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От турският фолклор е запленен сигурно след като благодарение на дядо му идват хиляди бежанци от одринска тракия прокудени бедни гладни но с фолклор .Питам се докога българите ще са почитатели на наследника на царя който губи половината от територията на България за да се почувства император на Ориента
13
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споделено минало? На турското робство така ли му викате?Общо бъдеще? Т.е. пак ще ни заробите?И вижте кой е цъфнал там - Крадлив ви Дядо от Мадрид. Който ходи да се жалва на турската шайka ДПС за имотите си и единствени те го подкрепиха, защото е против интереса на българската държава!Интересно къде са "независимите" медии (а и други органи) в тази страна, че да реагират?...
12
7
 
33
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
"Споделено минало, Общо бъдеще" - Това някакъв неуместен намек ли е ?!
11
18
 
17
 
! Отговори
ИМАМЕ СИ СУЛТАН!!! преди 5 години
Ердоган е ангел - спасител!
10
1
 
14
 
! Отговори
КОЙ ГО ДОВЕДЕ преди 5 години
До ИЗГНАННИК- КОЙТО ГО ИЗГОНИ.......... Не ни трябва!