Каракачанов съгласен на радиомълчание за изтребителите

Министърът: После ще се тълкува, че е имало нагласени неща
20
Каракачанов съгласен на радиомълчание за изтребителите
Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази съгласие с призива на президента Румен Радев да се пази "радиомълчание", докато тече конкурсът за придобиване на нов изтребител за българската бойна авиация.

Още по темата

"Не е логично да се говори за който и да е от четирите самолета в момента. Това би могло да се изтълкува в следващия момент, когато вземем някакво решение, че е имало предварително нагласени неща или че е имало някакъв предварителен сценарий", каза Каракачанов, цитиран от БНР.

Работата на междуведомствената група по оценка на офертите ще бъде удължена поне със седмица. Тя вече е изпратила запитвания за уточнения по подадените четири предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Гадняр преди 5 години
Летците ще летят на каквото им купят. Най-добре ще е да купят най-евтините самолети, че като ги знам какви са некадърници, още догодина ще бастисат 2-3 от тях.
14
1
 
3
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Напротив, тъкмо сега взшите летци трябва много да говорят, защото те ще летят на тях, а не онзи льольо от Помощното училище Цветанов и танкистът от Карловската бригада, който сега подпира креслото на трибуната на председателите на НС - Емил Христов. Не че са много самолетите, една полуескадрила са и е срамно, че преди години седесарите нарязаха 140 военни самолети и унищожиха ракетите с голям диапазон на действие, та сега да сме беззащитни.
13
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
после ще има после ще няма...когато има дебати и прозрачност съмненията и не подходящите тълкувания , ги няма ако изобщо им дреме на управляващите.решението вече е взето на тъмно и заглушено от мнения.
12
1
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
ако може и некой и лампите да гасне че и нищо да се не види най добре ше е. а после нека работят здраво човекопобните и децата им да ги плащат тенекиите 40 50 годиники.
11
1
 
7
 
! Отговори
BEL XFL airabonita преди 5 години
Те съвецките аероплани и без това си нямат радио и се ръководят с ръкомахане и ,,Прави след мен като мен!" До 1943 г. поне е било така! Освен на Аерокобрата!
10
4
 
4
 
! Отговори
Оферта преди 5 години
Предлагам самолета да се избере чрез учебен въздушен побой! Примерно Радеф с Грипен срещу Гербераст Попов с Ф 16! Или Каракачанов с Миг 3 срещу Тьотка Цачева с метлата на Баба Яга!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bad company 4Ммм.........че то що ф-четата, що краварските пилотчета, ВСИЧКО Е ПЪЛНА ПРОФАНАЦИЯ!!! Днеска, при "ученията" на украината (тая новата, фа-ш-и-стка-та!) се е разбил самолет! Един пилот укроп и един коняр.........Бог да ги прости!! Та така, тия пилоти сами си падат, няма какво да ги сбиват! Та и нашите ще са същите........като се водят по акъла на отан-ската теро-ри-стична организация, която НИКОГА НЕ Е ВОЮВАЛА СЪС СИЛА, ПОНЕ РАВНА НА СЕБЕ СИ!!! И НИЩО НЕ МОЖЕЩИ!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ам като взима шкембето парички под масата как да не мьлчи като слуша радио!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо като минута мълчание е Ден за размисъл! Сериозна работа!
6
3
 
3
 
! Отговори
Редут 51 преди 5 години
Само радиомълчание не стига бе, чeпици! Трябва да се снижите по ниско от балатума, за да не ви хванат локаторите на Зорос!
5
0
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Защо? И после да кажат, че всичко е решено на тъмно? Че нали точно *** Радефф призоваваше да включим прожекторите и осветим такива процедури? Май и той не знае какво иска или както му оттърва.
4
5
 
2
 
! Отговори
Ко прайм? преди 5 години
12 2017 първи доставки от Русия за Британия - втечнен газ, а БГ?Какво правим с тръбите за Южен Поток?Данъкоплатците ще продължават ли да плащат от джоба си за наеми - складове.Декемрив 2017, първи доставки на втечнен газ от Русия за ВеликобританиКога ще имаме директна връзка с Русия?Какво става с двата реактора (появиха се), пак ли плащаме от джоба си съхранението им?Ако не може да решите най-важните проблеми за енергията в БГ си ходете.Не сме ви избрали за сенатори на САЩ и интересите им
3
6
 
9
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Ако купим Грипен означава, че руската "пета колона" е взела връх в БГ. Това беззъбо самолетче е само за еърполисинг и нищо друго.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пазим мълчание, докато пращат допълнителните уточнения кой колко дава. Изборът е ясен - нов самолет, ф-16 или Грипен. Ф-18 май е много по-скъп. Нека видим офертите, защо ги крият? Ф-16 нов може да се поръча сега. Грипен може да се поръча по всяко време.
1
3
 
7
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Малеееееееее, какви сте ми само мазни и хлъзгавички с прецедента Грипенов. "Радиомълчание" ли?? Що??? Накрая да изакате Грипена и да ни дискредитирате в НАТО??? Руски шушумиги!