Кабинетът дава 1,3 млн. за православни храмове

Синодът подари на премиера Борисов две икони
Обновена: 17 окт 2018 12:53 | 17 окт 2018 12:52, Веселина Йорданова
43
Кабинетът дава 1,3 млн. за православни храмове
Снимка: архив, БТА

Правителството одобри отпускането на 1 300 000 лв. за строителството на два храма и за Пловдивската духовна семинария.

С 200 хил. лв. ще бъде довършен катедралният храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч, а с други 500 хил. лв. - храм "Св. Николай Чудотворец" в бургаския кв. "Меден рудник".

С останалите 600 000 лв. ще бъде направен основен ремонт на Пловдивската духовна семинария "Св. Св. Кирил и Методий".

"170 деца учат там, тече, разпада се", разясни премиерът Бойко Борисов пред министрите и пред духовници от Светия синод днес.

Заради решението като дар от Синода премиерът получи две икони с коментара: "Сигурно няма къде да ги държите вече".

"Има, на всеки министър по една", отговори Борисов, който се поинтересува как е минал рожденият ден на патриарх Неофит и му прати поздрави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мамонанците пак ще се ояждат! А на теб ще ти думат "смили се чадо"! Исус христос е казал - което е от Бог се сбъдва, което не е запустява! Щом 30 години запустяваме зна чи не сме на прав път!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богаташа и на господ е драг я спонсорство на църква даде я на попа а бедняка само топи восък
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да влезеш в храма пак пари искат затуи храмовете не са за бедни
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще влиза в тез храмове те сегашните са празни
33
2
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Твоят коментар направо ме разби. Да ти кажа това което си написал прилича доста на вярванията на богомилите. Някои от тях са вярвали,че истинският син на Бог бил Сатаната, който Бог прогонил в мрака. Иисус бил като осиновен син. Едва ли не излиза, че са наполовина братя. А ти си още по-краен да мислиш, че Иисус и Сатаната са едно и също.Нали единият е добро светлина,а другото зло мрак? Как ще са едно и също?
32
3
 
3
 
! Отговори
традицията продължав преди 5 години
Та още агентите на дс Кирил и Максим си бяха назначени за патриарси от политбюро,а повечето свещеници бяха продали душите си на дявола,сиреч на БКП.
31
3
 
3
 
! Отговори
Бойко се чуди преди 5 години
Щом не вярвам в Бог, аз Боко комунист ли съм???Да питам ли Путин? Не той ще ми се скара дето исках да налагам ,, Истанбулската конвенция" Уж от КГБ, а все да православни ценности приказва.Да питам Тръмп, той като демократ знае най-добре, ама ще ми отговори, че иска да направи Америка велика и ще млъкне.Абе де изчезнаха 3-та папи дето ме тупаха по главата да ми кажат? Като ги нема ще питам Плевнелиев, нали спечели награда за мир.Той е като Далай лама и Гуру по религиозните въпроси.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите на тинейджърчетата, които и понятие си нямат що е Вяра!Вярата е "Крайъгълния камък", на който се гради Нравственоста, Духовноста, Морала Културата и дори Възпитанието във всяко общество!!!Без Вяра кому са нужни празните Храмове!!!.
29
1
 
8
 
! Отговори
иван преди 5 години
Оставка на вси4ки Депутати и Министри 4ии пари раздавате на църквите теса по богати от вас дигате данъци такси и после ги раздавайте тия пари са на Българския народ но изборите пак идват
28
2
 
10
 
! Отговори
Бойко фарисей преди 5 години
Бойко, Бойко след всичко което видях в България не вярвам в Бог, нито на попове и още по-малко вярвам на теб.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наливат пари в глупости. религията е илюзия, а исус е фантастичен герой.доказано е, че той е алегория на слънцето, на бог сет, от който произлиза и сатаната, а християнството е крипто-сатанизъм.с една дума, който се моли на исус, се моли на дявола.
26
1
 
7
 
! Отговори
До Дебеловрати Боко преди 5 години
Бойко няма ли да постиш? Много ти е станал дебел врата.И за какво ги строиш тия храмове? На гладен стомах, кой българин вярва в Бог?
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога да очакваме подкрепата на църквата за любимата на Баце Истанбулска конвенция ?? Нищо случайно няма тук...
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пенсии няма ама за брадатите има 1.300 000 лв. За какво са ни храмове да ни опеват ли. Или филията с мас се натега на шефа си та като умре да си осигури място в рая ли. Няма рай барато прочети библията да видиш какво пише там. А там пише. По скоро камила ще мине през иглено ухо отколкото богат да влезне в царството господне. Чети да се ограмотиш че с това винету си остана про.ст.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не в количеството Хравове, а във Вярата!!!Кой ще посещава новопостроените храмове, след като българинът отдавна е обърнал гръб на Вярата си?Дори духовниците изстинаха във Вярата, а в безверието си някои от тях дори надминаха и атеистите!А, народ без вяраэе като "дърво без корен"!Мнозина се питат - Защо деградира обществото ни, Къде са изчезнали традиционите нравствени, духовни и морални цености на българина?Откъде е това безушие и агресия?От липсата на Вяра!
22
1
 
8
 
! Отговори
Abc преди 5 години
Патриарх Неофит с ролекса и бмвто, те да си партия )
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не плащат данъци и осигуровки, получават държавна издръжка и държавата плаща заплатите и пенсиите на свещениците им. И за още ламтят...
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте им не 1,3, а 3,1млн., щото църквата е бедна. Някой да не вземе да си помисли, че е най-богатата организация в БГ с имоти и имущество за милиарди.
19
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 5 години
Попчетата няма ли да спрат да блажат малко ... всеки ден хората оставят хиляди левове дарения,свещи,кръщенета,сватби ... време е да им се въведе счетоводство !
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ще умрат деца, за които няма пари за лечение, а тези пари могат да ги спасят. За тях никой няма да се трогне, виж за църквата е друга работа.