Почти 100 000 души потърсили Манолова за три години

Откакто е омбудсман са постъпили над 35 000 жалби
20 окт 2018 17:00, Боряна Павлова
19
Почти 100 000 души потърсили Манолова за три години
Снимка: БТА

За тригодишния период, в който омбудсман на страната ни е Мая Манолова, 99 584 граждани са потърсили съдействието й. Това обяви Манолова пред журналисти.
 
Постъпилите жалби за този период са били 35 282, като ръстът от 20 октомври 2015 г. до 20 октомври 2018 г. в сравнение с тези за периода 2014-2015 г. е 549 процента. За тригодишния период приключените жалби са 32 893, посочи Манолова.
 
Убедихме всички, че институцията на омбудсмана е надпартийна, че е видима и ефективна институция, подчерта Манолова. Изкушението пред мен беше голямо да представим успехите, но си дадохме и сметка, че нерешените проблеми са много и че има много работа, която хората очакват да свършим, каза още Манолова. Вместо календар на успехите, представяме Бяла книга, в която са включени всички теми, които сме определили за първостепенно важни за гражданите и техните права.
 
В началото на отоплителния сезон, предвид предстоящото увеличение на цената и "високомерното, надменно и неуважително отношение от страна на монополиста", първото място в Бялата книга е определено за "Топлофикация", заяви Манолова. По думите й не се работи бързо и ефективно по честна методика за определяне на сградната инсталация и вероятно ще се окаже, че на хората е събирана неправомерно сума за тази услуга.
 
Арбитражните съдилища също намират място в Бялата книга. Благодарение на промените, "над 120 хиляди българи вече са свободни от рекета на арбитражните съдилища", допълни тя. Колекторските фирми все още продължават да тероризират гражданите по всяко време на денонощието и проблемът с това все още не е решен, обясни омбудсманът. Манолова каза още, че ще насочи усилията си и към високите банкови такси, към ДДС върху дарените храни, екотаксите при първа регистрация на автомобил, детското правосъдие, медицинската експертиза и др.

Най-много жалби за трите години са били получени заради нарушени права на потребителите, следвани от нарушени социални права и нарушения в изпълнителното производство.


19
Още от Общество
Дико Фучеджиев – писателят, който разкри живота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 4 седмици
Кюстендилката Мая Манолова – внучка на секретаря на държавния глава Тодор Живков д-р Никола Манолов и усмихнат член на БСП, е омбудсман и се грижи за гражданските ни права – пример за чудна българска демокрация. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.
14
0
 
3
 
! Отговори
месара преди 4 седмици
бе те хубаво са я търсили, ама колко от тях са я намерили?
13
1
 
4
 
! Отговори
Другарко Манолова преди 4 седмици
колкото и гаден ПР да си правите на гърба на хорското нещастие нема да ви изберем за Президент. Поне докато не признаете по-точно коя част от Бойко Борисовия корпус целунахте за да се настаните на мястото на Омбутсмана. И апропо, престанете да си превишавате правата и не се месете там, където не ви е работа. Че нещо ви стана навик напоследък.
12
2
 
3
 
! Отговори
V преди 4 седмици
Най сетне си намерихме арменски поп ;) Ония от културата да ходят при нея ,а не при боко
11
2
 
6
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 4 седмици
А тези,които всеки ден я псуват - броила ли ги е?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
35 000 души са я потърсили за помощ, по важното е на тези хора или по по големата част дали са решени проблемите. Омбудсманът е само една представителна фигура пак с един куп антураж около него , даже да некъде излишен , дейноста му се припокрива с един куп още институции.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Активист на БКП
"Другарката Манолова - кмет на София !!!"
---
Е, аре 'земете си една софиянка за кмет на София, бе!
Стига с тези дето детските им снимки са правени на село...
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе, щом и тя е прическата на Цацка Цачева, Й. Фъндъкова, на тая до нея на снимката и още на много други кифли в парламента...
А, и всичките са блондинки ... ")
7
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 седмици
Другарката Манолова - кмет на София !!!
6
8
 
3
 
! Отговори
и резултата е преди 4 седмици
Най-голямото менте от измамниците
5
10
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 4 седмици
Дръж се Манолова. Ако БСП вземат властта , жалбите ще бъдат още повече.
4
10
 
8
 
! Отговори
На полит-бунището преди 4 седмици
Тази няма да миряса,щом я е хванала от рано климактериума.Жална му майка на българския данъкоплатец!
А колко от тези "жалби" са писани под нейна диктовка,известно ли е?
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е, като са я потърсили 100 хиляди, на колко от тях им се е "отворил парашутът"?
2
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
аз я виждам като следващия президент
1
2
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
- Майче, ти си Пич...