Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!

Според президентшата, за да ни има, не трябва да се примиряваме
Обновена: 22 окт 2018 16:43 | 22 окт 2018 16:00, Веселина Йорданова
197
Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!
Снимка: БТА

Съпругата на президента Десислава Радева определи като позор репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

Още по темата

"Когато в семейството се роди нездраво (в общоприетите разбирания) дете, навярно родителите са изправени пред съдбовно решение – дали да го задържат и отглеждат. Сблъскват се емоциите и надеждата, разумът и мисълта за бъдещето. Но веднъж взето, решението съдържа в себе си осъзната родителска отговорност", пише Радева във Facebook.

"Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция. Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си. Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек да ни представлява и работи в наш интерес. Предполагам, г-н Симеонов е запознат с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата. Има и още един важен текст там – чл.4, ал.2, където Република България гарантира достойнството на личността. Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор, ако помним случая Могилино...", заявява Радева.

Според нея подходът: "Има черни тениски – има проблем..." се е провалил в исторически план.

"Според мен, за да ни има като българи, не бива да се примиряваме с опитите за погазване на човешкото достойнство. За да е съвсем ясно, ще прибегна до тълковния речник. Не за думата "Човещина". За нея не е нужен речник, а сърце. А за думата "Позор" - срамно, унизително положение, което предизвиква презрение", заявява още тя.

Десислава Радева дава пример с лична история на дете с увреждане.

"Когато синът ми беше на 10 години, в класа им дойде Ина - дете с ДЦП. В количка. Добро, усмихнато, слънчево дете. Явно и учителите, и родителите си бяхме свършили добре работата, защото Ина се чувстваше спокойна и съвсем на място в класната стая. Децата я включваха във всичките си игри, помагаха й, държаха се с нея по същия начин, по който се държаха един с друг. Те я правеха щастлива, защото се усещаше като една от тях. А тя правеше нас, родителите, щастливи, защото учеше децата ни и нас самите на човещина. Човещина, която не усетих от вицепремиера ни Валери Симеонов. Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор", пише съпругата на президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
8
 
! Отговори
Данка преди 5 години
Бургаския ***,е извадка на самозабравил се политик
146
3
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Симеонов е само забравил се политик,срам за нацията,но него само Господ ще го съди
145
12
 
16
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
В.СИМЕОНОВ Е В ХАРМОНИЧНА ВРЪЗКА С ДЯВОЛА - ДАЖЕ И ФИЗИОНОМИЯТА МУ ВЕЧЕ Е НА ЗЛОБЕН ЧЕРВЕЙ.Е МАКСИМАТА, ЧЕ С ЕДНАТА ВЗЕМАШ А С ДРУГАТА ДАВАШ Е В ХОД....БРАВО НА Г-ЖА РАДЕВА !!!
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази има ли представа колко хора наистина работят за по-малко от 930 лв. Това е несправедливо спрямо тези, които плащат данъци и осигуряват този ресурс. Всякакви искания трябва да имат някакви граници, а в случая се надхвърлиха и се променя набързо закон под натиск. После ще мрънкат, че не бил достатъчно добър.
143
5
 
11
 
! Отговори
Скарлет преди 5 години
Снимката е ТРЕПАЧ, по-добре да си беше сложила превръэка на окото!!!:-))!!!:-)))
142
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може 300 врещящи протестиращи да управляват държавата. Това не бива да се позволява
141
3
 
13
 
! Отговори
ах Деси преди 5 години
за да си майка трябва не само да имаш сърце но и морал не да слагаш детето на амбразурата
140
7
 
11
 
! Отговори
Делян преди 5 години
Г-н, Симеонов, като Ви упрекват, че нямате сърце, тогава - блокирайте и върнете назад решението на Правителството да им се отпуснат помощи на тези майки. Нека БСП и г-жа Радева да извадят и да им дадат исканите милиони - нали са по- загрижени и имат сърце за тях!
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубави тагове има под статията:Хора с увреждания Президент Валери Симионов Десислава Радева
138
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от кресливи жени, било те и генералши, тази откъде накъде се изказва.
137
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се разгледа въпроса с евтаназията.Такава практика съществува и тя е по-хуманна от това да осакатиш живота на околните защото нещо в природата не се е случило както трябва.Просто въпрос на обсъждане и законодателна воля.
136
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позор е да си комунист. Позор е да си известен заради съпруга си и да си придаваш важност, да прокарваш болните си идеи. Позор е да обикаляш света и излагаш България.
135
6
 
11
 
! Отговори
защо преди 5 години
Защо опорочават чисто социалните искания на хората с политически?И защо все такива дискредитирани жени като тази се обаждат да стават морален арбитър?
134
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десо, я кажи как се уреди Румен да те мушка за 400лв на месец.
133
26
 
18
 
! Отговори
Кресливи и нахални преди 5 години
Симеонов им каза истината - Дават им пари - и то много, а те истерясват! А БСП злобно отзаде лаят!
132
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-разумно е да направят така че родителите да имат право на евтаназия спрямо детето.Те не са ли хора?Цял живот ли ще отглеждат някакъв инвалид?Годините си минават и те ще остареят като едни съсипани и измъчени хора а след това ще умрат с болка в сърцето и съжалението,че са живяли напразно.По-добре да оставим първосигналната емоция (о,горкото инвалидче или полуидуотче) и да мислим глобално.Следващото им дете ще е здраво и умно.На тая хубавица ако и се роди такова какво?Ще се жертва ли напразно?
131
49
 
27
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 5 години
МНЕНИЕТО НА НЯКОЛКО ВРЕСЛИВИ УЛИЧНИЦИ , Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!ТЕ НЕ МОГАТ ДА ЗАДАВАТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ДЪРЖАВАТА!ТОВА --НЕ Е ЧЕРВЕНА АНАРХИЯ!!!НЯМА И ДА БЪДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
130
39
 
31
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
Абе тая в качеството си на каква и тя започна да сипе акъл?! Е какво като е жена на пре зидента?! Трябва да я слушкаме ли?!Та ние можем да дадем много повече примери от нея,но не настройваме никого!Стига с това достойно съществуване - вземат толкова сре дства по най-различни линии и в желанията си да вземат още повече се подават на натиска на БСП и Нинова -тия протести са само нейна работа! Позор за БСП,че толкова години не реши тия проблеми и сега радостно ги прехвърля на чужд гръб-срам за нея!
129
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер на времето е мразил инвалидите и е карал немската войска да ги изтребва! Начи, до колкото разбирам симеонката много си пада по хитлераския!
128
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората които сме избрали законно се дьржат като катуни, тьй че най вероятно грейзера да си ходи!