Симеонов постави коалицията в отчаяние. Какво следва?

Чакат ли ни предсрочни избори? Отговарят експертите
Обновена: 25 окт 2018 10:12 | 25 окт 2018 09:20,
113

След изказването на Валери Симеонов по адрес на майките "кресливи жени с уж болни деца", и след като заяви, че не иска да се извинява – той все пак поднесе извинения. Уви, те не бяха приети, а дори допълнително нагорещиха страстите, тъй като бяха сметнати за неискрени и изпросени.

Майките на деца с увреждания продължават четвърти ден да настояват за оставката му с призива: "Не ставаш за този пост!"

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова управляващите все още не са излезли от твърде сложната ситуация, в която ги постави Валери Симеонов.

Още по темата

"За първи път видях Каракачанов в толкова отчаяна ситуация. Тази малка коалиция е създадена уж от патриоти, които са с коренно различни политически краски – проруски, пробалкански, проевропейски. Симеонов стана от обществена гледна точка воденичен камък. Следващите 2 седмици предстои гласуването на законите за майките. Ако те решат, че това им стига – може и да се успокоят. В много голяма степен оставката на Валери Симеонов зависи от майките", подчерта тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Тодоров отбеляза, че коалицията на "Обединени патриоти" е крехка още от самото си създаване.

"Сякаш сме забравили острите нападки между Симеонов и Сидеров още в началото на коалицията. Гледайки умението на Борисов да предизвиква предсрочни избори – не изключвам тази възможност. Но трети предсрочни избори за ГЕРБ биха били рисковани. Ако коалицията се крепи на Симеонов, то нека да стане премиер. Ако не – то нека намерят политическо решение за исканията за оставката му", категоричен бе анализаторът.

Тодоров добави, че Валери Симеонов не за първи път обижда дадена група хора.

"Има правила на публичното общуване. Той няколко пъти прекрачи границата. И какво като подаде оставка като вицепремиер и друг от неговата партия заеме мястото му? "Патриотите" нямат никакви идеологически различия, освен източника на парите им", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се оказа най-плоския, неспособен, крадлив и нагъл селянин на кормилото на тая изстрадала държава.
92
1
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Що да се спасявам от тази страна, политиците да се спасяват, крайно време е, избори до дупка? Колко унижения и шуробаджанашки цинизъм могат да понесат хората.Ми нека те да се притесняват, що трябва да си виждам детето веднъж в годината.20 г. едни и същи физиономии, по мандат ще надминат учителят си Тошо.Докога ще ме управлява БКП и производните им - ГЕРБ, БСП, СДС, ОП, ВДСВ, ОДС, НДСВ, ДПС?Стига вече.Хората имат достойнство!Един закон с/у Картелите не приеха.Трупат холестерол 20 г.?
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не не ни чакат предсрочни избори,от което следва да намАлите истерията.
90
0
 
4
 
! Отговори
Какво преди 5 години
следва ли ? Нови избори и стар бардак!
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
винкел от паричен фонд време е да те измете народа
88
0
 
10
 
! Отговори
ДО 83 ОТ 80 преди 5 години
Разбирам прекрасно какво казвате! Оказваме се в една голяма клоака.И в парламента, и в отделните министерства , и на регионално ниво е пълно с такива.Но не можем да не признаем, че има и хора, които искат да променят нещата към по-добро. И работят за това.Думата беше лично за Валери Симеонов. Той и такива, като него, няма да доведат до нищо добро!С арогантност, цинизъм, невъзпитание, непукизъм.....нищо положително не се постига!
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака.Радой Ралин
86
5
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 85 преди 5 години
Искаш да кажеш МЕДИИТЕ ще си отдъхнат понеже те нагнетяват всичко и ако не са те няма и да чуеш за "майките" - така както те държат на тъмно когато пенсионери митингуват за увеличение на пенсиите. Затова "майките" : пенсионерите = 4 : 1 по доходи (четворно повече пари). А от парламент могат да го изгонят само гласоподавателите на следващите избори, в което се съмнявам - в държавата има и други майки, не само тези на които всички ще плащат.
85
14
 
5
 
! Отговори
niki преди 5 години
Ако ще още 10 години ще го избираме, само при мисълта, че може крадливите червени бабички отново да се върнат на власт и иде да гласувам за мутрата, защото той е в пъти по-малко крадлив от ония ми ти БСП-та и ДПС-та. В ПЪТИ ПОМАЛКО. Тройната коалиия имаха еврофондове, имаха всичко и какво стана? НИЩО не направиха и откраднаха 100% от парите и накрая им ги спряха от ЕС. Бойко крадат 50% и другото отбиват номера, но поне нещо се прави, за разлика от червените кхмери!
84
1
 
9
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Вие какво очаквахте,Бб да покани за партньори професори и академици ли?? Той като се брои за вожд,всички под него трябва да са под нивото му.Бб- съвет как да останеш в историята като пич.Като премиер не се получи!!Разпуснои опг-то,после и гръб!!отдай се на мемоари,напиши книга..чети лекции!!ако са с билетчета..ще скъсаш оборота,!!а лъчо мозъка..ще стане пак доктор,сега от теб не може,Цецо ще кара такси,НезадоВолен..ще ...абе не става за нищо този
83
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз и много други сме гласували за Симеонов и си го искаме в правителството...доволни сме от работата му...а тези които го плюят (предполагам въобще не са ходили на избори) ряпа да ядат...като дойдат избори,да си изберат когото си щат...ако щат и Корнелия...
82
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако изгонят Валери от парламента, държавата ще си отдъхне.
81
4
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Да предположим, че от гузна сьвест и угризения на сьвестта , не се е сьбудил тази сутрин..да не дава господ.. та какво правим ...няма да има правителство вече ?.. това е просто една оставка на арогантен политик, който трябва да си понесе последствията.
80
2
 
18
 
! Отговори
До 80 преди 5 години
Ми да са почваме от Комунистите:ББ - член на БКП, напуска МВР поради отказа да се деполитизира.Цецка Цачева - партиен секретар - член на БКП, завършва комунистическият РАБФАК.Плевенлиев - Комсомолски секретар.Костов - пилиткомисар в Карл МарксКунева - Пръмова - снаха на виден комунист.Каракачанов - агент Иван, 6 - ти отдел ДС.Най-обичам другаря Спас Гърневски - преди 1989 елейни слова за партията, за съветския войник, за априлската линия на БКП Махаме БКП ГЕРБ, БСП, ДПС, Воля -НалЪ тъй!
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DAJE I DOGAN E PO GOLQM PATRIOT OT TIQ PI6MAN PATRIOTI PREDATELI ISKAM DA KAJA
78
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следва да подаде оставка. Иначе ми беше симпатичен. При изказването за агент Гундяев му свалих шапка, ама изглежда шило в торба не стои. Така не става, ние не сме някое африканско кралство, а той не е Крал Нгосуто Буталези Некой си. Поведението му е грубо, нагло, цинично. Марш на политическото бунище! Това е положението.
77
4
 
23
 
! Отговори
Хайде стига преди 5 години
Хайде стига, не може един арогантен човечец да срине и правителство, и да влияе чак до такава степен на политическия и социален живот на България!Какво, страх ли го е някой да му покаже червен картон?Винаги ми е правило впечатление колко душевно НЕсимпатичен, циничен, невъзпитан човек е така наречения вице!Такива хора нямат място в политиката на никакво ниво! Такива хора не трябва даже и насън да заемат ръководни длъжности, никъде!Да става овчар и там да ругае както и колкото си иска.
76
4
 
5
 
! Отговори
да, може би преди 5 години
До Така е И тогава ще настане простотията на Слави и тъпанарите около него...да смениш тиква с чалгар и чалга-интелектуалци...просто гениално...те тогава България ще цъфне
75
2
 
9
 
! Отговори
Двеста лв. преди 5 години
Питайте управляващите, и като ви е писнало, застанете до майките, защитавайте си Вашите права.Питайте ги защо нямаме Закон против картелите. Защо цената на парното е по-висока, а цената на газ е двеста лв. по-ниска. Защо 16 милиарда имаме усвоено ДДС. Какво ви пречат другите - изядоха ви марулите и спанака?Става с изучаване на Проблемът, запознаване със Законодателство, съвет с експерти и питания към властта, с ПИСНА МИ не се решава проблемът.Веганите заплашват Националната Сигурност!
74
1
 
18
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Валери Симеонов е свикнал така да говори пред хора .По зле говори на персонала си в кабеларката и хотелите ...