Даваме 250 лв., за да празнуваме Хелоуин семейно

Тази година момичетата искат костюми на скелети
27 окт 2018 08:48, Елка Василева
69
Даваме 250 лв., за да празнуваме Хелоуин семейно
Снимка: архив, Булфото

Двеста и петдесет лева ще ни струва семеен маскарад с „пакост или лакомство“ за католическия празник Вси светии, известен още като Хелоуин.

Най-скъпо ще ни излезе да се нагласи с костюм под наем главата на семейството, докато за най-малките разходите са най-малки, пише „Монитор“ дни преди последния ден на октомври.

Редовна практика при празнуващите на 31-ви е вместо сами да шият дрехи, да наемат костюми от онлайн сайтове или магазини. Сумата е за двама родители с две деца, ако решат да посетят специално организирано парти, облечени с костюми за повода. Разбира се, бюджетът може да се намали, ако само един от наставниците присъства с малките.

За таткото костюмите под наем започват от 60 лева и могат да стигнат до над 70, докато за мама максимумът да е „страшна“ на празника е 55 лева. За децата костюмите за кратко ползване са с начална цена от 20 лева, но за тези пари ще вземем само наметало и рокля на Червената шапчица. За момчетата две десетачки стигат за магическа пръчка и наметало за магьосник или пелерина и меч на пират.

За разлика от минали години момичета искат костюми на скелети, а не Рапунцел и Елза и избягват да са приказни герои и искат да са „зловещи поне малко“. Костюмът за едно дете обаче трудно би излязъл под 40 лв.

Ако искате да облечете дъщеря си като малка вещица, то това би струвало 30 лв. в един сайт, а в друг - 45 лв., като в цената доставката не е включена. Костюм на принцеса пък, който включва рокля, перука и коронка, може да стигне и 66 лв. във физически магазин. Най-скъпо – близо 50 лв. без доставката, излиза мечтата на едно момче да е мускетар.

При наемане родителите трябва да предвидят и възможността детето да нацапа костюма. Повечето сайтове изрично посочват, че почистването е задължение на фирмата и влиза в наемната цена, но в случай на необратима повреда като скъсване или изгаряне трябва да заплати тройно цената на наема.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: костюмиХелоуин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
24
 
! Отговори
Не разбирам преди 5 години
Не разбирам защо се дига такъв шум за този празник, продават се разни костюми и т.н. А когато е Коледа, коледуването минава тихо. Няма костюми, украси.... само тук-таме някой ром продава дрян или ушмуляни сурвачки...
44
5
 
40
 
! Отговори
Shark преди 5 години
КъФ Хелоуин, кви 5 лв. Не 250, 0,25 лв няма да дам за този небългарски празник. Не стига че натрапен, ами и сега тук ще ни кандърдисвате пари да даваме за него. Няма да стане. А и ние сме си в постоянен Хелоуин, гледаме озъбени тикви ежедневно и безплатно.
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къф Хелуин, бе! никой НЕ ГО ПРАЗНУВА.
42
4
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
С Боко начело на държавата всеки ден е Хелоуин
41
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Като има прости да ги дават. Това не е български празник и не ев нашите традиции. Както е тръгнало ще отбелязваме празниците на целия свят. Мисля да си ги спестя тези пари, не съм и планирал да ги харча за това. Но както казват имал, дал...
40
4
 
13
 
! Отговори
Ужасни глупости! преди 5 години
Денат на Мъртвите и Задушница!Защо трябва да се правят СТРАШНИ/според тях-СМЕШНИ? Няма смешно във ВАМПИР,СКЕЛЕТ.А колко ПРЕСТЪПНИЦИ ще използуват МАСКИРАНЕТО? ЗА УПЛАХА, но ще го обяснят като "ШЕГА"???ЩЕГА с МЪРТВИ- лош вкус.
39
5
 
18
 
! Отговори
9К51 преди 5 години
До кога ще ни занимавате с тази американска простотия !? Ние сме православна страна и тези щуротии не са за нас ...., а иначе тиквите са хубаво нещо, става хубав *** ... или сладко.
38
2
 
15
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До +++Католически друг път. Напълно езически корени има. Просто островните келти си падат много по смъртта и всичко, свързано с нея, затова и празнуват.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37Хелоуин, или както е там на рщмайчин език, го оставяме настрана, но някой хора обичат родните си и другите хора :)
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на майка ви хелоулийна слугинаж със слугинажа ... журналисти уж, никой не празнува тия глупости тук, само децата се маскират защото им е интересно, защото са деца !
35
4
 
3
 
! Отговори
Амин батенце преди 5 години
От 27Личи, че съм над тези неща, а вие просто за виждате, заради моето духовно извинение :)
34
4
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ние си имаме безплатна Тиква🤣
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА НЕ Е БЪЛГАПСКИ ПРАЗНИК НЕКА НИКОЙ ДА ТЕ ГО ХРАЗНУВА ЗАЩОТО НИ ГО ПРОБУТВАТ ГАД...ТЕ АМЕРИКАНЦИ.
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак. Всяка година около 31 октомври медиите поемат темата за Хелоуин. Цел: Да занимава прекариата с дребнотемия. Прекариатът е доволен, мислейки че на някой му пука какво мисли за Хелоуин, но всъщност няма никакво значение. Който може си прави каквото иска. И така до Св. Валентин и т.н. Затова ще си останете докрай в панелките и ще стържене билетчета...
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мрънкат,че костюмите за кукери били скъпи - дават 250лв за хелоуин..
30
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докъде ни докараха сащ.. деца облечени като изро ди да ни рекетират по вратите...
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герберасстите ли празнуват?с баш вожда им
28
4
 
26
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Писачи,драскачи,измислени ***,престанете да вменявате в Отечеството ни България да се празнува някакъв празник,който не е наш ,а някакава измислена простотия на една 230 годишна държава особено военнолюбива и опитваща се да насажда своите си ценности на много по напред в културата си народи!Няма такъв празник в нашата древна култура и трябва да се разбере от всички опитващи се да промиват мозъците особено на младото поколение!
27
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такъв празник в България.Това че някакви откачалки се маскират отвратително е като "протестите" на веганите.Мухи в главите.
26
9
 
1
 
! Отговори
Амин батенце преди 5 години
Аз съм ден бъдист и съм много над тези бещ