Ще ги има! Коледните добавки – като тези за Великден

Държавата ще задели около 50 млн. от бюджета за тях
1 ное 2018 10:37,
28
Ще ги има! Коледните добавки – като тези за Великден
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че най-вероятно коледни добавки за пенсионерите ще има и те ще са като тези за Великден.

Тогава по 40 лв. за празника получиха най-възрастните с пенсии до до 321 лв., колкото в момента е линията на бедност у нас.

Относно искането на бизнеса да отпадне втората година от майчинството Горанов смята, че това не е нужно, но уточни, че догодина се запазва размерът на обезщетението за този период – 380 лв. на месец.

Предпоставки за предсрочни избори няма, призивите за това са болни амбиции на хора, които не са готови да управляват, коментира още Горанов.

"Няма смислена причина за хвърляне на държавата в политическа нестабилност. Поведението на вицепремиера Валери Симеонов извън думите му към майките, за които се извини, не дава повод за крайни действия", настоя той.

По думите му, ако лидерът на НФСБ излезе от малката коалиция, това ще бъде предпоставка за нестабилност, а на този етап такива промени са нежелани.

Горанов обяви още, че големите в една коалиция винаги страдат от действията на по-малките партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
19
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Допълнителна тежест за бюджета. Мисля че е ненужно да се дават коледни добавки. В Гърция дават по 1000 Евро на пенсионер, в Турция пък за байряма на всички пенсионери са раздали по 2000 лири - около 600 лева но и двете държави които посочих са с нестабилни икономики. Ние сме стабилни и се боя че ако се раздават по 20? на пенсионерите ще се разклати стабилността и подема на икономиката ще отслабне.
5
8
 
14
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Пенсионерите да благодарят на уважаемия министър Горанов и ръка да му целуват, че им дава по 40лв. за празниците. Ако Той искаше, да се свети Името Му, можеше нищо да не им даде и да ги остави да гладуват и студуват и по празниците. Но Той е милостив и ето извади едни пари и ще им ги даде. После комунистите само да хейтват, че ГЕРБ не били добри. Добри сме и имаме Воля. И патриотите де, не само Воля.
4
1
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #1, не сте справедлив. С вдигането на минималната работна заплата от 510 лъва на 560 лъва, всички българи ще попаднат в десетката на Форбс.
3
3
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
20 ? ...Супер !!! Че си купим кило месо ,кило сиренье и половинка кашкавал !!! Благодарим ти ,Горанов ! Благодарим ти ГЕРБ !!!
2
2
 
19
 
! Отговори
ужас преди 5 години
жалко,много жалко,български пенсионер да си на тоя свят,шапка на тояга си живееш,кога ще има възмездие за тези *** дето съсипаха държавата
1
6
 
26
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Робите ще се зарадват неистово от СЛЪНЦЕТО който ще ги дари с несметното богатство , и утре пак за него ще гласуват !