2 млн. българи стегнали куфарите за 30 г., над милион – обмислят!

Рецептата според Илияна Йотова: Развитие на икономиката
Обновена: 8 ное 2018 15:07 | 8 ное 2018 13:15, Веселина Йорданова
378
2 млн. българи стегнали куфарите за 30 г., над милион – обмислят!
Снимка: flickr

Над два милиона българи са напуснали страната през последните 30 години в търсене на друга възможност за себе си.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на форум на тема "Отражение на външната трудова миграция върху българската икономика" в София.

По думите на Йотова много от хората обмислят да напуснат България и да намерят своята реализация навън.

"Резултатите са ясни - остра демографска криза, влошаващи се тенденции, неразвита и отчасти блокирана икономика", заяви вицепрезидентът.

Тя отбеляза още, че данните от изследването, което ще бъде представено днес, показват, че над един милион българи на възраст от 18 до 64 години имат нагласата да емигрират, за да търсят своето работно място и препитание навън, предаде БТА.

По думите на Йотова причините са различни - от търсене на по-добро заплащане, професионална реализация и кариера до по-добри социални условия, повече правила, сигурност.

Според вицепрезидента няма как да се справим с проблемите без истинско реално развитие на българската икономика.

Тя смята, че липсва многогодишна икономическа и финансова рамка за развитие на България, която да даде перспектива какво ще правим в страната в следващите 10, 20, 50 години.

По думите на Йотова има сходство в приоритетите за развитието на икономиката в програмите на всички партии. Този необявен консенсус не ражда никаква конкретика и не дава реални решения, коментира вицепрезидентът.

"Приходите в българската икономика от работещи извън страната са по-големи от реалните инвестиции", каза още Йотова и допълни, че за развитието си цели 80% от българските общини чакат на европейското финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба ми на 82 избяга в Германия миналата година, продаде всичко, сега ходи на шпрахшуле.... и е добре. От торба с лекарства, сега не пие нищо, живее спокойно и качествено, майка ми също избяга преди години, хубаво че ми праща пари да оцелея......... ,,вече не може, ако искам оцеляване , трябва да бягам , благодаря ви ,че отворихте портите на ЕС поне
56
1
 
60
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Не само парите.Влизаш в магазина - все едно пречиш. В градския транспорт думата "извинете" не съществува - не може да не те изръга някой. На работа, условията непроменени през последните 30 години. Най-мръсният въздух в Европа - в София. Най-опасните пътища с най-многото нарушители отново тука.Здравеопазване и образование - под всякаква критика! Преките и косвените данъци сумирано са огромни!И най-страшното - няма перспектива това да се промени през следващите 10 години!!!
55
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж при демокрацията щеше да е по-добре, пък те хората избегаха...
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбираемо е. Все пак сега границите са отворени.
53
2
 
24
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
Който остане плаща гербаджииската сметка...виждате какво става с данъците --това е началото !
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 млн. българи емигрирали - лошо !Но ако рекат да се върнат - още по-лошо !Русофилията нали от емигрантите се храни, но не от тези дето са в Русия, а от тези които са на Запад'
51
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вдигайте данъци , застраховки и какво ли не а само на администрациите - най големите хрантутници вдигайте заплатите па чакайте да седят хората тука. добре че си харчат парите тука но и това ще секне
50
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Карам чисто нов автомобил, последна дума на техниката. Ще го изплащам следващите 4 години. В чисто ново жилище съм от тухла в затворен комплекс с басейн и поддържани общи части. Ще го плащам 10 години. Оставих на бившата обзаведен апартамент, а на сина ми 10годишен автомобил в перфектно състояние. Родителите ми пенсионери за 3 месеца им хартисват по хил.лева. Значи може! Да поясня, плащам си данъците и осигуровките. Не работя с държавни и общински структори. Значи може!
49
27
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И да не се връщат дано!!!
48
3
 
44
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Връщаме се,братя и сестри,ние предателите на Родината се разкайваме! Ще изкупим вината си с 16 часов безплатен труд,само ни дайте по едно червено знаме и печена Тиква. 30 февруари кацаме.
47
2
 
30
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Абе ако си затрия документите и се направя на сириец, ще ме земат ли в Германия като бежанец
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йотова защо си родила само едно дете, а не три,четири?И ти си допринесла за демографската криза.
45
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довиждане България любима.Здравей, здравей богата западна страна,Ти вече си на мен любима, Щот таз България умря.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия дето дават дислайк, гербове ли сте, *** ли сте, чик иии ли жулите или маате дюнери? Май ви се плаща да наглеждате кво става и да казвате добре сме.... еми не не сме
43
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав им път на ***, по- добре без тях!
42
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 млн. българи стегнали куфарите за 30 г., над милион обмислят!---Удри! Брашненият чувал още пуска! Дай газ още на - на цените на , ток, вода, порно, храна, всемъзможни данъци (данък въздух сте забравили),... а и да не забравите да промените ГПК така, че лихварите да стрелят направо на месо, ако закъснееш с 1 месец, а пък ако изобщо спреш - да пращат Заличителят! Да не забравите , ей ... сакън!п.п. кога ли на офцете ще им падне пердето и ще започне клането ?!?
41
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете една анкета да видим кой иска да се маха, аз ще кликна ДА. Не се издържа постоянното доене
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Имаше 1 пост ,че през декември се подписва Глобалния пакт за миграция на ООН!ВЕЧЕ ГО НЯМА! Никакъв такъв пост не е имало и никой не го е трил, както никой не иска да подписва такъв пакт!Разбра ли, смешен руски ***?
39
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Да ти напомня ли, че 89-та магазините бяха празни. Сутрин се чакаше от 4 часа за мляко и хляб. "Развитата" ни икономически страна внасяше боб и мотики даже! И трупаше дългове. 17 години чаках и недочаках автомобил. 25 години чаках и недочаках жилище. Пийте си гинкобилобата бе хора! Моля Ви!
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни стягат куфарите други си убиват децата.нали сте гледали рекламата.Всеки ден в България се извършват 70 аборта ... За година 25550 бебета.После американците били виновни, че *** си убива децата.