Българките – по-често шефове от дамите в Европа

Близо 24% от ръководните постове у нас са заети от нежния пол
32
Българките – по-често шефове от дамите в Европа
Снимка: flickr

23,9% от ръководните постове в България са заети от жени. В Европа този процент е под 20.

Данните обяви маркетинг специалистът Десислава Авджиева пред БНР.

По думите й новото поколение жени лидери учат много бързо, а българките се отличават с изключителна гъвкавост и иновативност към работния процес.

"Тенденциите показват – голяма адаптивност, възможност да учим, да правим много неща едновременно и да използваме т.нар. интуитивен мениджмънт на управление по отношение на екипи, както и да сме изключително бързи в навлизащия свят на дигитализация", изброи тя.

По думите на специалиста, за преодоляване на стреса на работното място, независимо от пола, всеки трябва да си създаде свои механизми, с които да се изключи от ежедневието.

За едни това е йога, ходене сред природата, танци, за да преодолеем "прегряването", каза Авджиева.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При жените в България, имат някои приоритети съвсем различни от жените на запад. Жената в България да е с достойнство на честен човек липсва или са много малко. В политиката се преместват много бързо от една партия на друга. Дори и не се задълбочават да им разберат програма, принципа. Важното е парата да пада. Може и с краката нагоре но пари да има.
6
5
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
"Данните обяви маркетинг специалистът Десислава Авджиева" интересна вероятно само СОФИЙСКА професия."а българките се отличават с изключителна гъвкавост и иновативност към работния процес"-Ахам, така ли му викате на новите иновации във френската любов?В държавата на Калинките какво да се очаква?Оная беше,в земеделското без висше договори за милиони подписва.Другата в Енергото бивша плейметка.Едната табелите в "Сблъсък" разнасяше отиде във външно,да си джуластри там!Абеее много успяла работа...
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допускам, че повечето са назначени по директиви на ЕС т.е. не са назначени заради уменията си.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жени ни управляват !Затова сме последни във всички престижни класации на ЕС!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са бандитски жени подставени
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно, че сме най-бедни в ЕС.
1
5
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Ха добро утро! Затова се и дразня като вземат да реват - че жените получавали по-малко заплата от мъжете у нас. Работя в система , където шефските постове от години се заемат изключително и само от жени. Съответно - и заплатите им са по-високи. Шанс за мъже - никакви, тъй като в случая е налице женска солидарност. Това се забеляза и от външни наблюдатели при посещения в страната във връзка с контакти със системата ни.Признаха , че на мъжете не им е леко