Парламентарни сметки: ГЕРБ води на БСП, Патриотите губят подкрепа!

Депутатите – най-нехаресвани, 71% не вярват на парламента
Обновена: 20 ное 2018 10:31 | 20 ное 2018 09:30, Камелия Цветанова
270
Парламентарни сметки: ГЕРБ води на БСП, Патриотите губят подкрепа!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В оценката за работата на парламента и правителството се регистрира спад на положителните оценки и ръст на отрицателните, показва проучването на агенция "Тренд".

Още по темата

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

При президента не се наблюдават чувствителни разлики, като при него малко над една четвърт (26%) дават отрицателни оценки срещу 59% положителни.

Отчита се и ерозия в обществената подкрепа към основната управляваща партия, като дистанцията между нея и БСП се скъсява, достигайки 1,3% в полза на ГЕРБ.

Скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

Ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция, не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
14
 
! Отговори
??? преди 5 години
Не разбирам казаното по-горе : "Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка."
119
8
 
17
 
! Отговори
БСП съсипа България преди 5 години
Защо да вярваме на БСП ? БСП няма успешно управление, в цялата си сто и кусур годишна история, защо червеният шаман Кънчо Ст. мисли че тепърва и предстои такова?! Всяко управление на левицата е завършвало с фалит на държавата и национална катастрофа.
118
6
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Тези изследвания въобще не показват реални %, къде са проведени, колко хора са участвали, какво образование и професия имат и т.н.? Това, че бсп са се доказали, като лоши управници по никакъв начин не прави от герб добри управляващи. Народът не вярва нито на едните, нито на другите. Доверието в парламента пада с всеки изминал ден. Трябва или да се сменят 90% от лицата в парламента и новите да работят за народа, а не за себе си, или да се смени модела на управление(напр. президентска република).
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 120В България има подкупни, подкупваща и съучастници, което по дефиниция се нарича Корупция.И тя не е от днес или вчера.Характерното е, че колкото се върви от запад на изток, толкова Корупцията е по-разпространена, по-брутална и кървава - руска рулетка !
116
6
 
8
 
! Отговори
Иф преди 5 години
До Анонимен Това,в какво вярвам не е важно.По важното е дали въобще ще иде Министър-председателя в развлекателно шоу да се обяснява.Всички знаем ,че краят идва.
115
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важното е Русофили за смяна на властта да не се допускат до властта !
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 120Ами да изкорени корупцията правителството, тогава.Като не може да повиши заплатите на всички, Бойко да намали ДДС за нЕкои стоки и намали данъците на малоимотните работещи.Висок стандарт в разграбена държава НЕ може да се постигне ей-така.Искам чист въздух, щото нямам кола, потрябва ли ми превоз - плащам си.Искам чист въздух, щото изсякаха горите, а Боко и пръста си не мръдна !!
113
3
 
11
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Те много отдавна ни продадоха и изнесоха парите с катарския самолет.Само че,има една подробност-НЯМАТ ПО ДВА ЖИВОТА И ТРИ КОРЕМА!!!Всеки си плаща като дойде ОНАЯ С КОСАТА.
112
14
 
16
 
! Отговори
Руанда преди 5 години
Шайката наречена ГЕРБ и Патриотите, остави българските пенсионери най-бедни не само в ЕС а и на Балканите.
111
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иф"Уважаеми зрители,ще гледаме Винету в обяснителен режим...ха,ха"---Верваш ли, че Учиндолският *** ще задава на Банкянския *** злепоставящи въпроси? Аз не. Всичко е "пунт и пластика" и в крайна сметка за хората пак "на магарето ластика".
110
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепа за правителството 28% Подкрепа за президента 59%Брутално унижение за Тиквуний
109
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 120Полицаите искаха от Бойко и им се даде.Всички можем ли да сме полицаи ?!
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееех, българи,българи.Всички са от 1 котило,не разбрахте ли!Освен да си вдигат заплати и да си гласуват бонуси,какво друго правят? А,да,карат се-ама за кокала!Някой правил ли е сметка колко ни струват на година?Заплати,бонуси,кюфтета,вестници,шофьори,коли,гориво,охрана и т.н.?Сигурно надхвърлят 100 милиона!От нас!Ами 500 000 развита администрация?Пак от нас.В момента продават България на ОАЕ-защото трябва ОЩЕ да откраднат!И като подпишат пакта за глобална миграция на ООН?Следва бягство!Помнете!
107
13
 
14
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
106
6
 
10
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Плащате си рушветите... Ама сте против корупцията.Искате висока заплата..... Ама не я искате от шефа си.... А от Боко..???!!Искате висок стандарт на живота..... Ама не работите..Искате. Чист въздух..... Ама си карате нафтовите. Таралясници..КВО искате всъщност....???!!
105
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев като ви купи самолетчета ще просперирате...ама друг път !А пък като ви построи завода за балкански кохезионинни комуникации всички ще се водите на работа там за да усвояване парите !
104
12
 
9
 
! Отговори
441115 преди 5 години
ОСТАВКА!ОСТАВККА!ИДЕ И ВАШЕТО ВРЕМЕ ПРОДАЖНИЦИ.КАК НЕМАТЕ СТРАХ ОТ БОГА-НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА МИЗЕРСТВАТ,А ВИЕ ЖИВЕЕТЕ В ОХОЛСТВО.КАЛАШНИКА ВИ Е МАЛКО,ГАДИНИ ПРОКЛЕТИ!
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...показва проучването на агенция "Тренд".---вЕрваме ви...ама, нали знаете какво пише на Руски паметник? Не знаете!?Ами, пише: "НЕ НАМ, НЕ НАМ !" (тия номера). :)
102
15
 
8
 
! Отговори
Руанда преди 5 години
До Работник, Е стига са ви виновни комунистите. Факти. Десет години управлението е на ГЕРБ. Демографска катастрофа, стандарт на живот като в Африка...
101
10
 
11
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Леле,леле РЕЗИЛ-гледаме и не вярваме на ушите си -самия ГОСПОД-БОГ БОРИСОВ на крака при Трифонов.Я да се ощипя,това сън ли е , или истина!Уважаеми зрители,ще гледаме Винету в обяснителен режим...ха,ха...