Десетки поискаха: Стоп на насилието над жени

Протестиращите се събраха на "Орлов мост" с ясни искания
26 ное 2018 20:23, Красимир Ангелов
63

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест срещу насилието над жени се проведе тази вечер в столицата и във Варна. В София протестиращите се събраха на "Орлов мост", където поискаха реални и работещи мерки срещу агресията.

На протеста присъстваха и близките на малката Никол и майка й Дарина, които бяха убити от бащата на детето преди няколко седмици, а случаят шокира обществото.

Протестиращите поставиха конкретни искания към властите, сред които създаване на обща база данни в МВР за жертви и извършители, въвеждане на програми за превенция, криминализиране на всички форми на насилие, основано на пола и още други.

Вижте кадри от протеста през погледа на фотографа на Investor Media Group Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
9
 
! Отговори
Справедливият преди 5 години
Определено насилието под каквато и да е форма е неприемливо, недопустимо, гадно! Както на по-силния физически мъж над слабата жена, така и всекидневната репресия на жената в семейството над мъжа! Така е! В нормалните семейства е нормално да има горе и долу. Хубаво е да се разговаря, но дори и при най-позитивно настроените все пак се пораждат проблеми....Всъщност исках да питам защо още не са поискали оставка на правителството????
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е казал един мъдър прародител:Нахрани гладния, напои жадния и после им обяснявай това онова.ТА колко от вас са помогнали на бедния и нещастен, да не е такъв, и после да му обясняват как и защо да не си бие жената. Пак обяснявам, в конкретен случай,който иска да помогне трябва да е опитен, и с възможности да го направи. Тези лозунги не вършат работа. Разни НПО та, прибират кинти да консултират, без да помагат за реална промяна.
35
3
 
4
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До ЖенаДа ме "чуе"? Че аз не мога да взема думата от нея. И естествено съм виновен под по подразбиране.
34
6
 
6
 
! Отговори
Жена преди 5 години
До по-долу:Едно е да ти пили жена на главата и като те ядоса да й повишиш тон (което е предостатъчно, за да те "чуе" една жена), друго е мъжът да ти крещи и всеки момент да знаеш, че може да те прати в безсъзнание само с един шамар. По-силният трябва да е мъдър и благороден. Иначе отношенията се превръщат в насилие.
33
2
 
6
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Недоразумения и спорове се решават с разговори,с ум и с разум,на работното място също има проблеми,но там никой не посяга да бие,само един глупав човек може да носи и разтовари напрежението си у дома,като посяга.
32
3
 
12
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Абе не съм против НЕнасилието над жени, но някои от мерките, които се обсъждат са меко казано прекалени. Да вземем например "5 г затвор за психически тормоз". Да ме извиняват жените, но психическият тормоз у дома е над нас, мъжете. Ако я нямаше дискриминацията, която феминистките планират срещу мъжкото население, жена ми не трябваше да излиза от затвора.
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бау:Да се спори с мъж-насилник няма никакъв смисъл. Той е де.фектен, из.вратен и никога няма да се почувства виновен, дори да е убил жена. Разбират само от бой. Като го пре.трепи някой (например някой роднина на жената) мирясва и започва да развива страхова невроза. И пак се чувства невинен като ангелче. Психо.патия, какво да правиш...
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насилие в семейството е имало винаги? Да, и ВИНАГИ НОРМАЛНИТЕ хора са го осъждали. Както нормалните жени, така и нормалните мъже. Следователно, ако на Земята останат само нормални мъже и жени, насилието в семейството ще изчезне. Остава само Господ да "изчисти" Земята от ненормални.ците. Еми Той/Тя точно това прави в момента.:)
29
6
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Абе, *** прости. Никой не говори за конвенцията и никои не се опитва да я прокара. Говорим за това да спрете да налагате жените си, защото сте бедни и нещастни. Вината е във ВАС. Жена ви се оглежда за други мъже, защото вие не ставате за нищо. Откъде накъде тя е длъжна да ви търпи, че сте беден алкохолик? Какво точно ви е специалното? Комплексари ...
28
5
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
четох "посланията" от плакатите на протестиращите. нещо ужасно сбъркано има във всички тях. от някои от тях дори лъха на ненавист към мъжкия пол. насилието над жени е недопустимо. но жените подложени на насилие не търсят и не се възползват от възможностите на закона, които съвсем не са малко и в голямата си част са на страната на жената.
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бау,ако на 38 не разбираш какво съм написал ..хмм, може да се случи след случка, ден, два, година ..а може и до 70 да не пораснеш. Не си го слагай на сърце и живей както можеш. Съдба има за всички, а пътища разни. Но оглеждай се, ослушвай се. Поради някаква причина, цяла вселена от житейски импулси е скрита за твоето светоразбиране. Ярето не може да учи козата.
26
0
 
12
 
! Отговори
44121 преди 5 години
Наистина във Варна бяха две десетки протестиращите.
25
7
 
8
 
! Отговори
Кака ви Цеци преди 5 години
Какво са се развикали тия лигли! И аз съм жена но владея кунг-фу и жиужитсу! Ако някой упражни насилие над мене му взимам мерките за ковчег веднага. Ама ако ме хареса първо му давам и после туй.
24
10
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Иднанбулската конвенция, ще има същите последици за света, без да се подценява, каквито последствия е имало след Капиталът на Карл Маркс!Това са противоречия и конфликти между половите, които са съществували през вековете хиляди години, които и ще продължат да съществуват хилядолетия и това е съвсем нормално, защото това са физиолигични и ментални особености на човек!Така както Капиталът поставя и анализира неизбежните конфликти между работник и капиталист, които са вечни!Селяни??Джордън!ЦРУ
23
4
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
А понякога мъжете си заслужават затвора, когато бият! За да си знаят мястото и да не се качват на главите на жените си!
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
19 ти, Речено сторено. Туршията е от мен. Тъкмо ще освободя терена, щото имам съмнение, че моята ще я напляска комшията. Като се върне с подвита опашка, разчитам , да удариш едно рамо. Ще ти сипя и ракия после.:-)
21
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм жена и съм твърдо против приемането на Истанбулската конвенция. И сега си има действащи закони срещу насилието. Тази конвенция с нищо не ме защитава.
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понякога жените си заслужават по няколко шамара...............профилактично, да си знаят мястото и да не се качват на главите на мъжете си!!!
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и сега си има закони криминализиращи всички форми на насилие. Насилие винаги ще има и обикновено по-слабите са потърпевши. Не можете да протестирате срещу това, че мъжете са физически по-силни от жените, тоест можете, но какво от това.
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако целта е да се приеме тъпата Истанбулска конвенция няма да стане!!