Президентът: Армията ни се топи, няма ресурси отливът да се прекрати!

Офицерите, сержантите и войницита са основата на модерната армия
26 ное 2018 13:00,
232
Президентът: Армията ни се топи, няма ресурси отливът да се прекрати!
Снимка: БТА

Военното образование е изправено пред сериозни изпитания в динамичната и непрекъснато изостряща се среда на сигурност и ограничени ресурси. С тези думи президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев се обърна към участниците в тържественото събрание, посветено на 140 г. от създаването на първото военно училище и началото на военното образование в България във Велико Търново.

Той посочи, че в тази сложна обстановка армията продължава да се топи, а все още няма политическа воля и ресурси да се прекрати отливът на хора.

По думите му професионално подготвените офицери, сержанти и войници са основата на модерната армия, тази армия, от която България има нужда.

Той подчерта, че модерните оръжия и съвременните технологии никога няма да могат да компенсират липсата на хора.

Президентът посочи, че трябва да се инвестира повече в подготовката на бъдещите български военни лидери.

"Това са хора с умения, възпитани в идеалите и ценностите на родолюбието, честта и дълга", категоричен бе държавният глава.

Президентът благодари на ръководството на НВУ "Васил Левски" за постигнатите високи резултати и осъвременените учебни програми. Той увери курсантите и студентите, че са избрали правилното място и припомни, че да си български офицер не е просто професия, а призвание и дълг към отечеството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Е как да стане ?Без да се увеличавет данъците да увеличим парите на "нашия" електорат ,нашите колеги .....а да ходим със служебни коли до магазинчетата за рокли и да обвиняваме някой ,че ни следи и пуска зловренни слухове .Или като Нинова"ще сме алтернатива само в политиката" ,и ако спечелим ще сложим пак някой честен Жан да оберем някоя др. банка и фалираме отново държавата:)
196
0
 
0
 
! Отговори
До 214 преди 5 години
И какво да пишат?
195
0
 
2
 
! Отговори
Туйто2 преди 5 години
И още - жена ти да спре с цирковете, множко ни става, докато ти говориш всички да живеят само със заплата, докато си живееш в държавно жилище, едва ли плащаш за храна, возят те, жена ти също, а както каза тя, дори не сме я избирали... Малко се погледнете в огледалото...
194
0
 
1
 
! Отговори
Туйто преди 5 години
Един мандат не стига да разбере, че е президент на всички, мине не мине време, само за армия говори, днес се обадил на Каракачанов... Абе, президенте, зАеми поста си...
193
0
 
1
 
! Отговори
???? преди 5 години
Днес.бг не пишат за Косово и Албания!? И други бг сайтчета също. Защо така?
192
0
 
4
 
! Отговори
???? преди 5 години
Държавата нямала ресурси...? Хайде де - как така в България има най-много луксозни автомобили на глава от населението, даже повече и от Германия !? Значи щом сме ги минали по луксозни автомобили, ще можем и армията ни да е на ниво - поне на германската :)!Все ни обясняват, че няма ресурси! Все едно живеем в пустиня, на северния полюс! Определени хора си живеят царски - за сметка на армията, образованието, здравеопазване, инфраструктура, доходите на българите!
191
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То Народ не остана той за армия говори!
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма как да има армия с тея заплати
189
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То армия няма, той пари за нея търси
188
2
 
5
 
! Отговори
Светлин преди 5 години
Нормални хора има ли тук?
187
2
 
4
 
! Отговори
Едо преди 5 години
МОЖЕ БИ, НАЙ-ВАЖНОТО ДОСТОЖЕНИЕ НА ДЪЛБОКАТА РЕФОРМА Е, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ВИЖДАЙКИ БЪРЗИТЕ И ИЗУМИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ, ОТ СРАХЛИВИ ***, ОТНОВО ЩЕ СЕ ОЧОВЕЧИ И ЩЕ СЕ ГОРДЕЕ СЪС СТРАНАТА СИ! ДРУГИТЕ НАРОДИ СЪЩО ЩЕ ПОЖЕЛАЯТ, ДА НИ ПОСЛЕДВАТ! ТАКА, ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ ПИСАНОТО: ,,Мнозина първи ще станат последни, а последните-първи!" АМИН! ДАЙ, ГОСПОДИ!
186
0
 
8
 
! Отговори
И после преди 5 години
До Едосе събуди и гледаш - изпотил си се и краката ти отвити!
185
8
 
6
 
! Отговори
Едо преди 5 години
РЕДЪТ Е: ПЪРВО, ВРЕМЕННА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! ВТОРО, ШВЕЙЦАРСКА ПРЯКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ! ПРАВО НА ВОТ САМО ГРАЖДАНИ СЪС СРЕДНО И ПО-ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ! ДРУГИТЕ ДА УЧАТ! ПОЛЗИ: НАРОДЪТ, ВЗЕМАЙКИ СЪДБАТА НА ЖИВОТА СИ В СВОИ РЪЦЕ, ЕЛЕМИНИРА КРАДЛИВАТА ВЪРХУШКА И ВСЯКАКВИ МЕДИЙНИ ТАРИКАТЧЕТА,ИЗБИРА СЪДИИ,ПРОКУРОРИ,ШЕРИФИ, СЪЗДАВА КОМИСИИ ОТ ЧЕСТНИ ГРАЖДАНИ ЗА КОНТРОЛ НА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ,СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ, 1000000 ОПЪЛЧЕНСКА АРМИЯ С МОДЕРНО ВЪОРЪЖЕНИЕ ПО ИЗРАЕЛСКИ МОДЕЛ,ОРЪЖИЯТА ВКЪЩИ!
184
2
 
7
 
! Отговори
Абе, преди 5 години
До ЕдоТая вечер на няма онлайн сбирка на психиатриите? *** що под тая статия, бе, хора?
183
8
 
6
 
! Отговори
Едо преди 5 години
КОГАТО ПОДЛО НАПАДАШ ПРАВЕДНИК, КАКЪВТО БЕЗ ВСЯКАКВО СЪМНЕНИЕ Е ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ Р.РАДЕВ, ТИ СЕ ОБРИЧАШ НА САМОПРОКЛЯТИЕ! А, ПОЛЗАТА Е, ЧЕ ОЩЕ ПО-ЗДРАВО СЕ СПЛОТЯВАМЕ,НИЕ, КОИТО СМЕ ГОТОВИ ДА ПРОМЕНИМ РОДНАТА НИ БЪЛГАРИЯ,АКО ТРЯБВА С ЦЕНАТА НА МНОГО ЛИШЕНИЯ! ЗАБРАВИХТЕ АПОСТОЛА,БОТЕВ, БЕНКОВСКИ,РАКОВСКИ И МИЛИОНИТЕ,ПАДНАЛИ ЗА ЕДНИЧКАТА НИ БЪЛГАРИЯ! ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПРАТЕНИК НА БОГА,ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ОЛИГАРСИ И ПОЛИТИЦИ -БАНДИТИ,А СЪЩО И ОТ ДУХОВНО ПРОСТИ ХОРА, КОИТО ВИЯТ ПО ФОРУМИТЕ ПО-ЛОШО ОТ ХИЕНИ!
182
0
 
4
 
! Отговори
ой-ой преди 5 години
До АбсурдТи явно не ме разбра. Попитах на по-велик от Господ ли се правиш. И ако да - чий го дириш в този семпъл сайт? Не се заяждам, любознателност просто. За телекинезата питах, а не как да изгърбиш непознато другарче. Впрочем хвърлянето на проклятие към човек, който с нищо не ти вреди, отговаря отчасти на въпроса ми.
181
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Човек прекарал живота си в казармата си е с увредено мислене,той не може да се отпусне и да разсъждава като цивилен,а живее по устав и чака заповед.Видно е за всички че е сухар и това няма как да се промени.Така си е, вярно казваш, но тогава е чудно от какъв зор е това масово възхищение от такъв повреден индивид!
180
1
 
2
 
! Отговори
Измъкваш се преди 5 години
До Абсурдс общи приказки. Впрочем Тома е повярвал. Господ не му е отказал демонстрация. Ти за по-велик ли се имаш?
179
0
 
0
 
! Отговори
Ами сащисай ни преди 5 години
До АбсурдЧакам линк към клипа ти в утубата. Още по-добре, организирай демонстрация на живо.
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 193АбсурдДа говорят ми,че трябва ,да внимаваш с дрогата!