Президентът: Армията ни се топи, няма ресурси отливът да се прекрати!

Офицерите, сержантите и войницита са основата на модерната армия
26 ное 2018 13:00,
232
Президентът: Армията ни се топи, няма ресурси отливът да се прекрати!
Снимка: БТА

Военното образование е изправено пред сериозни изпитания в динамичната и непрекъснато изостряща се среда на сигурност и ограничени ресурси. С тези думи президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев се обърна към участниците в тържественото събрание, посветено на 140 г. от създаването на първото военно училище и началото на военното образование в България във Велико Търново.

Той посочи, че в тази сложна обстановка армията продължава да се топи, а все още няма политическа воля и ресурси да се прекрати отливът на хора.

По думите му професионално подготвените офицери, сержанти и войници са основата на модерната армия, тази армия, от която България има нужда.

Той подчерта, че модерните оръжия и съвременните технологии никога няма да могат да компенсират липсата на хора.

Президентът посочи, че трябва да се инвестира повече в подготовката на бъдещите български военни лидери.

"Това са хора с умения, възпитани в идеалите и ценностите на родолюбието, честта и дълга", категоричен бе държавният глава.

Президентът благодари на ръководството на НВУ "Васил Левски" за постигнатите високи резултати и осъвременените учебни програми. Той увери курсантите и студентите, че са избрали правилното място и припомни, че да си български офицер не е просто професия, а призвание и дълг към отечеството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
10
 
15
 
! Отговори
x преди 5 години
Кой беше тоя?
136
5
 
8
 
! Отговори
До 144 преди 5 години
В коя преса?Тази ли,дето е купена от ББ и Пеевски,или онази,която се страхува да каже истината,да не и орежат паричките.
135
20
 
25
 
! Отговори
До 125 преди 5 години
Предпочитам Радев пред вечно ухиления и неадекватен бивш президент.
134
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138"Президента алармира за недъзите на изпълнителната власт"..............Демек, Тромбата на Румбата ! ....и всичкото това за 11 000 на месец !!!Че това което "алармира" Радев го пише всики ден в пресата !
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138"Президента алармира за недъзите на изпълнителната власт"..............Дерек, Тромбата на Румбата ! ....и всичкото това за 11 000 на месец !!!Че това което "алармира" Радев го пише всики ден в пресата !
132
3
 
22
 
! Отговори
Черният полковник преди 5 години
"Затова армията ни системно беше унищожавана , а броят на полицаите се увеличава .Защото полицията в България пази управляващите от народа , а армията ... армията ако е силна , може да сваля калпави правителства. Логично , нали ?"Няма да е зле да се замислим защо армията ни е с по-малка численост от полицията и дали това е случайно , или не е ?!
131
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,поне президента кара само на една заплата.Я вижте управниците как са се ояли.Един спи в луксозен комплекс на кръстника си,само не разбрахме кръстника на мафията ли е или-да.Депутатите вземат по 7 000 лв.заплати,а ходят 3 пъти в седмицата на работа,а тия от правителството,дето разпределят парите ни,там куче влачи,диря няма.
130
12
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
уффффф....тоа си изкара мандата с фуражкатаБаси, само армия ли има за тоа в България?Нещо за останалите 7 000 000 българи да мъцне?
129
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Празни приказкиНаистина си написал празни приказки, колега парламента гласува заплатата на президента, парламента определя колко пари да се отпусне за армията. Ние сме парламентарна не президентска република. Ако имаш нещо да критикуваш отправи го към управляващите.
128
7
 
11
 
! Отговори
До 133 преди 5 години
Президента алармира за недъзите на изпълнителната власт.Това е неговата работа.А работа на властта е да осигури сигурността на държавата.Както и да се погрижи за здравеопазване,образование и други сфери,които са в нейните прерогативи.Но когато управлението на държавата е некомпетентно и корумпирано,някой трябва да му посочи грешките/меко казано/.
127
8
 
14
 
! Отговори
Деска Мерцедеса преди 5 години
мислете и за президеншата с тази скромна заплатка Румбата не може и насмогне
126
8
 
12
 
! Отговори
зелени чорапи преди 5 години
ами като е тооолкова хубав президент да вземем да му вдигнем заплатата за сметка на всички нас
125
6
 
10
 
! Отговори
До 131 преди 5 години
Ти чуваш ли се? Нима според теб Каракачанката знае какво е вилица?!Обзалагам се, че тоя примaт нагъва с ръце и се бърше в покривката.
124
2
 
3
 
! Отговори
# преди 5 години
- Вие сте български офицери! Офицерите в нито една друга армия по света не могат да се похвалят с подобно нещо.Замислете се над това!
123
10
 
25
 
! Отговори
Празни приказки преди 5 години
Поредната доза празни пприказки и кухи фрази от президента Радев ! Какъв е смисала от такъв президент? Защо получава 11 000 лв заплата месечно?
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев констатира само, че заплатата му се определя от НС.Но това не му пречи да инициира намаляването на заплатата му, както предложи Слави Трифонов - от 11 на 1...но в хилади !Тогава да видиме как ще укротява развинтената си *** !
121
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че трябва да се вярва на Радев. Той е наясно с нещата, 30 години е бил военен пилот и ако не беше станал президент, би бил чудесен министър на отбраната, за разлика от Шкембе войвода, който воюва предимно с кюфтета и кебапчетата, разкъсвайки ги безжалостно със своето най - мощно оръжие - вилицата!
120
2
 
5
 
! Отговори
Ralina преди 5 години
Ami da si mobilizira sinovete i princovete ot chujbina i da gi vkarva v kazarmata....ninova, iotova, cacheva, koburgotski, drugite i te da si vrastat sinovete da vi razmnojavat i paziat.....
119
13
 
6
 
! Отговори
Гьостерица преди 5 години
Радев е вероятно единственият български политик, който е за добрите отношения с Русия и поради това е радушно приет в Кремъл. За разлика от седесарската издънка Корнелия, която направи пътека до " Козяк ". Защо казвам това ли? Защото много години ще са нужни, докато се възстановим от загубите, нанесени от отчуждаването ни от Русия и провала на печелившите енергийни проекти, които бяха спрени веднъж от Тиквата и втори път от страхливеца Орешарски.
118
12
 
5
 
! Отговори
Плохая собака преди 5 години
Радев е с ясна визия за приоритерите пред страната и важната геополитическа маневра на изток, която е наложително България да извърши под негово ръководство. Само той е в състояние да ни преведе безболезнено през смяната на геополитическия курс и връщането в сферата на влияние на Русия, договорено, макар и неофициално на срещата в Хелзинки.