МС одобри милиони за самолетите МиГ-29 и Су-25

Парите отиват за ремонти и поддържане на летателна годност
106
МС одобри милиони за самолетите МиГ-29 и Су-25
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри пари за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 и за възстановяване на тази на Су-25.

Още по темата

По първия проект става дума за не по-малко от 8 самолета с цена до 81 294 416 млн. лв. без ДДС.

Предвижда се проектът да се реализира до края на 2020 г. Необходимите средства за сключване на договори през 2018 г. са в размер на 71 739 959 лв., от които в бюджета на Министерството на отбраната са предвидени 26 000 000 лв.

Затова днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на ведомството за 2018 г. в размер до 45 739 959 лв. Средствата са за сключване на договори за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29 по рамково споразумение с AO "РСК "МиГ".

За възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 необходимите средства са до 99 012 000 лв. с ДДС (82 510 000 лв. без ДДС). Тези допълнителни разходи са одобрени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г.

Целта е да се запазят отбранителните способности до придобиване на нов боен самолет, както и изпълнение на задачата по Air Policing в единната интегрирана система за ПВО на НАТО.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАК ПАРИ ЗА ВЪСДУХА. СТИГА С ТШЯ РЕМОНТИ БЕ....
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя от Елените къде отиде,последно време не се чува,взе да ми липсва
45
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 години
България си познава твърде добре съседите и бившите съюзници, за да разчита на чужда войска.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интелигентен човек не би дискутирал темата: "руски трошки или американска бутафория". В цивилизовано общество въпросът не би бил политически. А за подкопите - на всеки е ясно.Общественият дебат би трябвало да бъде: Нужна ли ни е армия? Реалистично каква заплаха би могла да предодврати евентуално модернизирана армия? Как можем да сведем до минимум задълженията си към НАТО?Има ред държави които съществуват без войска или само с фиктивна войска която дава занятие на проблемните мадежи.
43
3
 
9
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Нека всички мучащи чифткопитни с четирикамерни търбуси да си го набият между рогата, че МиГ-29 не е тенекия, летяща щайга, допотопен самолет, бракма и т.н. определения на рехавия им мозък!Миг-29 е разработен след F-16, като отговор на този самолет. Който, без съмнение е добър самолет, много по-добър от зле летящото недоразумение F-35 (най-скъпия провал на американското самолетостроене). МиГ-29 превъзхожда по много показатели F-16 и има много малко минуси от него. Както F-16 се модернизира, така
42
0
 
4
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
Путин говори открито за отхвърляне на "петро-долара". Да видим, но мисля, че САЩ няма да се дадат без война. И то скоро. А пък ние с тези самолети... Ама трябва да имаме малко зъбки :). Само, че ако останем неутрални, ще сме супер, ама ме съмнява. Като чета коментарите - един - друг ще се мачкаме :) на комунисти и фашисти :) и сега ми е смешно ама ако наистина се случи ще е много жалко!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нови 100 милиона хвърлени на вятъра.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали не се заблуждавате че с другите самолети ще дадем отпор ! Те и немците имаха тигър който уцелвал от над колометър но !! Количествените натрупвания водят до качествени изменения !
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте по-бързо одобрявайте двата милиарда за самолети, дето ние ще ги платим с данъци.От вас войвода Синьогърнев вече седем месеца не може да си прибере подкупа от фирмата дето прави тия самолети и да си купи още 11 имота дето да ги даде под наем на адвокатски кантори и да живее от наемите.Бързо че ще вземе да отслабне а той е златния г.ъз и дебелото черво на българския с американски оттенък неонацизъм, а глупостите дето всеки ден ги бълва са онова дето излиза от въпросното здраво черво.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно невежи , дори Фон Брун се е учил от Константин Цилоковски .
37
6
 
2
 
! Отговори
Туто ту ди статто. преди 5 години
Ей, много подстрекатели, много нещо! Ако русские се сьгласят на малко пари за подрьжка става.Караш 2 години и перепродаваш на Африканци или Араби. Говорим за Сирия,Ливан,Либия,ЦАР,Кения и прочие. С парите от продажбата ,плюс от хазната,ще могат да се купят,заветните Ф-16 НОВИ! То най-добре,сега да вземем 2-3 бройки,да пробваме две години,пьк ако се окажат дьрвета,да не се набутваме само. Трябва си малко нюх кьм альш-вериша.
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не просто милиони а стотици милиони за руските щайги, и това почти всякак година, аз незнам колко още пари ще даваме за тая допотопна руска техника ?
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е че не направиха като други национални предатели , които унищожиха седемдесетте миг 23 който можеше да продадем поне , а ги направиха на дограма подозор ! Миг 21 го оставиха унищожиха миг 23
34
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Старата песен на нов глас: - Самолети - за милиони, ядрени централи... и балъци във парцали...
33
5
 
8
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
Е поне за руските пенсионери ще има коледни надбавки!
32
3
 
8
 
! Отговори
Русофил=предател преди 5 години
За тая цена чисто нови шведски изтребители. Ама така не се *** по корумпираната руска нишка.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бонус малус" за съветски летящи ковчези !
30
1
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Ако подписа е на Каракачанов и Симеонов и цялата *** пасмина - да се канселира .
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма отърване от руското робство.
28
5
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
На пенсиите им изгоряха пенсиите ;) По тия самолети колкото пари хвърляме щяхме да си направим наши и сами да си ги ремонтираме почти без пари .Ако бяхме поне малко китайци отдавна да сме ги разглобили и копирали ;) Даже по добър щяхме да си направим