Нова година по депутатски и за обикновените граждани! Къде?

За 70 лв. пиеш на една маса с министри и народни представители
28 ное 2018 11:00,
13
Нова година по депутатски и за обикновените граждани! Къде?
Снимка: Комплекс "Орлица" сайт

Всеки може да посрещне предстоящите коледни и новогодишни празници в присъствието на депутати, министри и държавни чиновници. Срещу сума от 70 лв. можем да наемем двойна стая в почивната база на властта в Пампорово.

Традиционно депутатите прекарват зимната си ваканция в комплекса "Орлица". Цените на стаите варират от 55 лв. за единична стая до 95 лв. за апартамент. Към момента, обаче, цялата база в почивната станция на властта е напълно резервирана.

Кувертът за новогодишната нощ, обаче, не е включен в цената на нощувката и късметлиите, успели да си резервират стая навреме, ще трябва да се бръкнат в джоба си допълнително и да платят 88 лв., за да опитат от блюдата на депутатите и минстрите.

Освен това, условието на почивната база, е резервацията на стаята да не е за по-малко от три дни. Така се е наложило на туристите да заплатят между 165 лв. и 285 лв. само за нощувката, като в цената влиза единствено закуската.

"Орлица" предлагала и пакети за студентския празник 8 декември, пишат от "Монитор". През изминалите години само за около 40 лв. на студентите е било предлагано тристепенно меню и 50 мл алкохол, докато тази година в цената е включена само нощувка и закуска.

През останалото време на годината почивната база на властта не е отворена за индивидуални посещения. Комплекс "Орлица" може да се използва само за организирани мероприятия.

Без фойерверки ще посрещне този път новата година пък бившият Партиен дом, където заседават комисиите на НС и се намират кабинетите на депутатите. На основен ремонт ще бъде подложен и ресторантът в зданието, който по традиция събира служители на парламента в празничната нощ.

За целта от администрацията на НС са обявили обществена поръчка за идеен проект. Част от помещението в момента е заето от строителите, които извършват преустройството на зала "София", където в бъдеще ще се провеждат пленарните заседания на парламента. Именно реновирането на залата е причината и за ремонт на депутатския стол, който сега разчита на кетъринг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Шишо Б. преди 5 години
Трябва да си доста извратен, за да искаш да прекараш празниците с депутати.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не е баш така, както разбрахме над 500 висши държавни служители, депутати и министри живеят безвъзмездно в луксозни имоти и шофират лимузини на приятели, кръстници и така нататък.За момента не сме чули бизнесмени да дават безвъзмездно жилища и автомобили на обикновени граждани.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъъъ, разни подобни соц съборенити не са интересни никому. Пари да ми дават там няма да ида. За Нова Година сме в Швейцария- вила само за нас, външно джакузи, гледка към пистите, ски карта, 1 седмица релакс. Вярно, доста скъпо е, но излиза по-малко от седмица в Банско тук по същото време- гаранция. Дори и двойно по-скъпо да беше, пак щях да ида. Е не е 95лв. на вечер като в депутатската клoка, доста повече е, но е красиво за разлика от мизерията от статията.
9
1
 
8
 
! Отговори
Радо преди 5 години
Вярвайте си, че там ще стъпи депутат!
8
0
 
4
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Еми то навсякъде е за 2-3 нощувки за Нова Година -какво ново има в тази статията и цените са почти пазарни . Само търсите под вола теле . И мога да кажа ,че посрещена на Новатат Година от вкъщи няма. Ходил съм на 2 новогодишни вечери с посрещане на Новата Година-на едното место все едно ,че съм на сватбата ,макър и по-скъпичко да беше отпредишното -но там ставаше. Нова година вкъщи е по-хубаво и не им завиждайте на тези които срещат НГ в хотели и комплекси.Вие сте по-добре от тях.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехаааа.... От едната страна тиквун, от другата Корни, а срещу теб Пеевски. Почивка за чудо и приказ
6
0
 
26
 
! Отговори
ква нова година бе преди 5 години
31 декември е работен ден
5
0
 
42
 
! Отговори
Луканка на за шефа преди 5 години
1977 година. Откъс от филма: "Баш Майстора"Ресторант. Баш Майстора поръчва за шефа на автосервиз:- Две бутилки вино и порция луканка.- Луканка не сме виждали от три месеца.- Ама става въпрос еййй за оная маса дето е началника.- Що не каза веднага?! Готово!
4
17
 
0
 
! Отговори
Беден Цървуланко преди 5 години
Oх, искам и аз на една маса с големците!
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговора на въпроса от заглавието на манипулативната статия е, обикновенните граждани като нас , които пишем по сайтовете ще празнуваме в къщи. Това е и е толкова нормално, че няма нужда да злобеем, така е в цял свят .
2
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой е толкова луд да яде и да пие с министри и депутати на една маса? То се пие с хора.
1
1
 
32
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
Много ядене ,пиене и после попа да им попее!!!

Спонсорирани публикации