Президентът даде началото на "Българската Коледа"

Темата: "В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания"
30 ное 2018 19:38,
22
Президентът даде началото на "Българската Коледа"
Снимка: Булфото

Държавният глава Румен Радев даде началото на "Българската Коледа" 2018/2019 година.

"В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания" е темата на шестнадесетото издание на благотворителната инициатива.

"Българската Коледа" не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза", заяви президентът Румен Радев.

Той подчерта, че благотворителността ни дава вяра, че живеем в общество, което се гради върху хуманни ценности, а "Българската Коледа" инвестира в най-ценния капитал - здравето на децата.

"Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри, но има редица заболявания, при които това е недостатъчно. Нужно е продължително лечение, социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания и на техните семейства", заяви президентът.

По думите на Радев зад тази благородна инициатива стоят хиляди добродетелни българи – инициаторите, дарителите, медиите, всички хора, които подкрепят тази идея и я разпространяват. Президентът изтъкна, че една дарителска кампания има сила тогава, когато събужда доверие, а то зависи най-вече от хората, които изразходват събраните средства.

Държавният глава благодари на всички лекари и медицински работници, които подпомагат инициативата "Българската Коледа" за техния труд, за грижите, които полагат за децата, както и за надеждата и доверието, които носи тяхната работа.

"Вие давате максимума от себе си и за спасяването на живота, и за грижата за здравето на нашите деца. Изразходвате средствата по най-добрия начин и ни давате надеждата, че нашите деца ще имат още по-добри грижи, а техните семейства ще имат вяра в българската държава и в българското общество", допълни Румен Радев.

Благодарение на проявената съпричастност на добродетелни българи, петнадесетото издание на "Българската Коледа" в подкрепа на спасения детски живот разполага с бюджет от 2 600 000 лв. Кампанията имаше за цел да помогне за подобряване на продължителното лечение и активната рехабилитация на спасените деца.

Със сумата от близо 700 000 лева са подпомогнати 505 деца за осъществяване на лечение и рехабилитация.

Закупена е медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи на обща стойност 1 790 000 лв.

В словото си държавният глава подчерта, че с помощта на "Българска Коледа" вече в много рехабилитационни центрове в страната има най-съвременна апаратура на високотехнологично ниво, която позволява нашите лекари и специалисти да внедряват нови форми и методи за лечение в своята практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
KOLEDA преди 5 години
Neka da e koleda za vsi4ki I bez iznenadi znam kolko volgarni mogete da ste na koleda I sled neq.
16
0
 
2
 
! Отговори
зелени чорапи преди 5 години
Сития на гладния не вярва ако питаш Румен Грипена заплатата му е ниска
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо лично срещу президента Радев. Напротив харесвам го и за пръв път не се срамувам от държавния глава. Но т.н. майки на деца с увреждания ме отказаха от всякаква благотворителност. За 18 годишни инвалиди без никакъв шанс в допринасянето на БВП по 930лв за екскурзии на майките,а тия с40г. трудов стаж, станали инвалиди по различни причини с 200 лв пенсия. Стотинка не давам вече. Всеки сам да си носи кръста. Това е капитализма. Който оцелее. Весели като сватбарки, хоро ще ми играят. Ай сектир.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя дърт *** не му отива да празнува Коледа.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя какво прави в България ? Да си ходи в Русия и там да открива дядо Мраз.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството, че тези деца само по Коледа съществуват.Няма такова лицемерие и двуличие. Събират някой лев от и без това бедния народ за да замажат очите, а от държавните пари, които по default са за такива цели се краде яко.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога комунистите празнуват коледа бе? Тоя още не ели пфекръстил кампанията на "Българският Дед Мороз"?
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради този резидент предател русофил престанах да изпращам есемеси за българската Коледа. Няма да допусна такъв *** мисир като неко да се перчи с моите левчета. Пари могат да се даряват и без патронажа руския агент Радев.
9
6
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКА КОЛЕДА преди 5 години
БОКО КОЛКО МИЛИОНА РАЗДАДЕ НА БАНДЮГИТЕ СИ--ДА ГИ БЕ ДАЛ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА--РАЗДАВАШЕ ПАРИ НА КИЛО НА ДЕПУТАТИ,ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ,СЪДИИ И ПРОКУРОРИ...СРАМ-СЕГА СЪБИРАТ СТОТИНКИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев че няма да се бръкне в джоба е ясно, но ако спре охраната на Деса ще осигури 10-15 хиляди за по-полезни дела
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На него заедно с адаша му Радослав Радев няма да честитя нимколеда ни нито едно
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всяко гърне мерудия
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
помислих, че се е бръкнал в джоба и дарил бая пари! пък той само приказвал! и, както партията е заръчала:"дайте да дадем"!
4
1
 
10
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
Бегай бе кeлeшАко беше ходил в казармата, щеше да знаеш-Че свестен военен няма
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уважаеми господин президент Румен Радев желая да ви честитя коледата и да ви пожелая добро спокойствие по отношение на нуждата за подобрението на сигурността в страната Нека целия свят да помага за избирането на качествена нова власт от която да бъде доволен целия народ и ще вметна следното при положение че не може Българска народна банка да изхранва и да издържа това число от хора Нека още веднъж да се окачестви запознаването между младите и на значение което не може да надхвърля повече от едно
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоз колко време му остава още, не му ли изтече мандата
1
4
 
12
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
Стига с тоя президент бе, реклама ли му правите!?