Людмила – от икона до жертва на комунизма

Евгения Живкова във "Фамилно" – дъщеря на Людмила Живкова
2 дек 2018 07:55, Анисия Иванова
30
Людмила – от икона до жертва на комунизма
Снимка: Bulgaria ON AIR

В неделя, във "Фамилно" гостува потомката на най-известната фамилия в България -  Евгения Живкова. Нейната майка, за която ще говорим, е наричана бялата птица на българската култура, а чуждестранната преса я назовава -  принцесата на българския комунизъм.

Харесвана, мразена, оценките за нея като политик варират извънредно много. Дъщерята на Тодор Живков е будела огромно любопитство към себе си, както по време на краткия си живот, така и след това. Както казват, тези които работеха с нея – Людмила не откри света за България, но откри България за света.

В рубриката за здравословно хранене днес ще готвим по алжирски. Националната кухня на Алжир се оформя под влияние на близките ѝ страни в съседство, попивайки най-добрите кулинарни традиции от арабската, турската, мароканската и тунизийската кухня.

Налице е по-широко понятие - Магреб кухня, което обединява кухнята на народите, живеещи в Северна Африка, включително и Алжир. Едно от основните национални ястия е кус-кус. Всяка домакиня има своя рецепта, която най-често е получена от жените от предишните поколения. А в края на всяко хранене обикновено се сервира асида. Това е типичен алжирски десерт, приготвен от варено тесто, към което се добавят масло и мед.

Предаването "Фамилно" започва в неделя в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше и от нея "далавера" .... ко не друго "мъжете в краткия и живот" я използваха за трамплин - да се спасят в гнилия запад.Както са написали колегите преди мен - шепа блюдолизци се писаха покрай нея иЛенктуалци , и си живееха като царчета.Принцеса си - когато тато ти е цар.Най - близкия соц. модел на престолонаследник - тя беше българският Мохамед бин Салман.Сутрин в София - следобед в Париж...
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте разнасяли тази смрад повече.
4
2
 
24
 
! Отговори
птнпнх преди 5 години
"Голяма бяла птица" ? С една дума - гъска.А тия *** верно нямат свършване. Трябваше в началото на 90-те да ги сберем с цялата им рода на малко кокектно стадионче ("Народна армия" тогава ставаше поне за това) и по челния чилийски опит на генерал Пиночет. Или ... чемодан, вокзал, Россия ! Досега да сме ги забравили.
3
8
 
33
 
! Отговори
рррр преди 5 години
"Принцесата" на тато... Заради нейните амбиции пенсионерите, от 80-те години, получават пенсия от бюджета, вместо от пенсионния фонд. С парите от ПФ, най-богатия в България, "Принцеста" построи НДК и създаде комитета за култура, в който се подвизаваха приближените й псевдо интелектуалци: Б. Райнов,Св. Русев, Л. Левчев, Г. Джагаров и др., които обикаляха Европа, купуваха произведения на изкуството и живееха като царе... след 89 г. станаха колекционери с откраднатите неща...и ни "учеха" на морал.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всякъде е така, или ги изкореняваш или се окопават и си подсигуряват децата за поколения напред, и после с цялата наглост ходят по ТВ- то да разправят сълзливи истории за майка си и дядо си.
1
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Голямата бяла птица" на социалистическата номенклатура, чиято челяд се окопа в грешните народни пари за поколения наред - шивачките боцкат по парвенющината с претенции за "мода" и "дизайн", ама друго си е да знаеш, че ще ни ушият соц-носталгична рокли като в ТКЗС-то, нали?

Спонсорирани публикации