Ставри Калинов: В България няма личности и общество

Оценката на скулптора и художник за вярата и ценностите днес
Обновена: 26 дек 2018 21:51 | 26 дек 2018 21:50, Екип на Bulgaria On Air
48

 

Скулпторът и художник Ставри Калинов каза в студиото на "Денят ON AIR", че трагикомедията на човечеството днес или просто трагедията според него е, че сме общо вещество.

"В момента в България няма личности, няма общество. Има общо вещество", смята Калинов. По думите му преди у нас е имало общество.

Скулпторът смята, че човечеството отива към апокалипсис, който не можем да спрем, а причината според него е, че всичко се дели на "мое" и "твое".

Пред Bulgaria ON AIR той изрази и своето възмущение, че дори хората на изкуството са се превърнали в част от "стадото".

"Трагикомедия е животът днес на този свят. Вкусът е мой, животът е мой, за да си оригинален човек, трябва да ползваш твоя дух, а не общественото", заключи Ставри Калинов.

Гледайте видеото с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Ставри Калинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е доста луд, но е прав.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ставри Калинов - Стар Ври в Кал
33
0
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Ми как да има, бе бат Ставре! Като такива като теб си мълчите нахранени добре от власт имащите, или от разни безродни фондации и се появявате само по празници за да заработите някой лев... Особено пък в тази безродна талавизия, платена за да разбива обществото(култура градена с векове)!!!???
32
4
 
3
 
! Отговори
що ги викат такива преди 5 години
То за тези работи са нужни очи.Този никому неизвестен творец явно така и ще си отиде като всички социалистически личности.
31
2
 
5
 
! Отговори
айде у лево преди 5 години
А къде отидоха "широките народни маси"?Този е забравил за социалистическия реализъм.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичният оплаквач- мрънкач за софра и трапеза и държавно финансиране! Ценностите му, колко били големи и обществото- то му е виновно!
29
0
 
1
 
! Отговори
хо преди 5 години
като цитира Сталин, да цитира и някой фашист, пак ще е интересномеждудругото и Христос е нямал нищо, обаче нещо не го харесва, защо така
28
4
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
как да се създаде общество и личности като всички скачаха като маимуни поулиците и крещеха след 30 години не виждам резултат а погром във всяка област културните деици само реват за пари по тв и се занимават с политика гравитиратоколо победителите
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ставри, старческа, ставрическа деменция.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България остана само ***!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човекът, но стадото е мейнстрима, който целиме с медиите, социалите мрежи, интернета и всички средства за масова дезинформация и манипулация. Остава дебелият индивид консуматор на фаст фуд и кола.
24
1
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Нема общество,ама има ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ !!! И те така...
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нито гражданско общество, нито демокрация. Но личности има много - Боко, Чоко, Цачка, кръстника им, шурея им и така нататък.
22
1
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Примитивите и силоваците не излязоха сами напред - изкараха ги! Номенклатурата и ченгетата се разделиха на групировки и режисираха нова реалност: Хванаха млади простовати момчета от спортни училища които, сами никога не са планирали да стават престъпници и ги превърнаха в мутри. За да създадат обстановъка на терор докато приватизират, а после да могат да ти кажат "искаше демокрация, ето ти демокрация". Сега са на етап когато една диктатура/"силна президентска власт" ще им дойде перфектно и ще затвори кръга.
21
1
 
16
 
! Отговори
ВВВ преди 5 години
в България сме стигнали до степен където човек го наказват за добродетели, истината е за глупаците а личностното развитие предизвиква агресия
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България имаше много кадърни и образовани хора,а също и достойни личности,но по някаква причина през прехода всичко се опорочи и напред излязоха силоваци,***, некадърни,че дори и злобни хора.И сега има доста милосърдни хора,образовани или кадърни млади хора,но те бягат,защото обстановката в страната не е спокойна,а заплащането или пенсии са смешни. Ако сменим партиите,това едва ли ще се промени.
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 20Ти не си нормален или си необразован,дори самолети сме произвежадали,а трамваите с какво електричество мислиш са се движили?България е била най-развитата държава на Балканите.Обаче най-голямо развитие във всички насоки постигнахме през соца,това беше почти перфектния строй.
18
9
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Абе ш е б е к - до 1944 бегето е пълно мъртвило - фаш агите велосипед не са произвели,ти за автобуси ми бърбалякаш..Имало е 7 ВЕЦ и стотина хиляди елкрушки - немски и австрийски! Кви автобуси те подгониха?!..
17
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в българия са се произвеждали автобуси много преди соца. после всичко се приватизира и прогреса е нулев.
16
9
 
6
 
! Отговори
Менто до 18 преди 5 години
Парите са при умните, познанието при мъдрите, а ти си просто бобен газ! Тежко им на бедните!