Патриарх Неофит отправи послание за мир и благодат

Навлизаме в новата година с нова надежда
38
Патриарх Неофит отправи послание за мир и благодат
Снимка: Булфото, архив

Измина още една година от дългия низ на времето, което Господ Бог ни е дарувал, за да възрастваме и да се спасяваме в Него. Да възрастваме във вярата и добродетелите, в следването на Господния път, в нашето богоуподобяване и в съграждането на Църквата, която Господ ни е оставил като сигурен спасителен кораб сред бурите на житейското море. Това се казва в обръщението на патриарх Неофит към българите за настъпващата нова година, цитирано от БТА.

В него се отбелязва, че в края на изминалата и началото на новата година ние благодарим на Бога за всичките Негови щедрости, за великата Му милост и дълготърпение към нас, недостойните, но дълбоко в сърцата си предани Нему и обичани от Него чеда.

Българският патриарх посочва, че и така, благодарили на Господа, навлизаме в новата година с нова надежда за възход и укрепване на нашата Православна църква и скъпото ни Отечество, за мир и благодат във всеки български християнски дом и всяка християнска душа. А спасението ни е в надеждата "за вечен живот, който неизменният в словото Си Бог обеща преди вечни времена" (Тит. 1:2). Въоръжени с тази надежда и с вярата в Христа Исуса и в благия Божи промисъл, и през новата година ще се стремим да отдадем всичките си сили и таланти, които Господ Бог ни е дарувал, така щото Църквата и Родината ни да вървят към мирни и благодатни дни и години, неизменно уповавайки се на Бога и търсейки Неговата свята воля и както всеки ден се молим с молитвата Господня: "Да бъде, Господи, Твоята воля".

"Вярваме и знаем, че нашият Творец и Всеблаг Небесен Отец всичко е сътворил премъдро, че Той не иска да бъдат напразни делата на Неговата Премъдрост и затова в отреденото ни от Него време полагаме своите усилия да бъдем достойни Божии чеда, усърдно принасящи всеки ден своя дял в общото богочовешко дело, към което Бог ни призовава да Му бъдем съработници. В това дело и в това наше, от Бога определено, предназначение с нас винаги е силата на Божията благодат, която ни укрепва в немощта ни и възпълва онова, което не ни достига.
Да бъде благословено и прославено името Господне, да бъде благословена и нашата скъпа Родина България за слава Божия и за доброто и благопреуспяването на обичния ни православен народ! Божията милост и Неговата всещедра и всепобеждаваща любов да бъдат винаги с нас, Божията крепка Десница да ни ръководи във всяко наше лично и общностно дело, с което и през Новата 2019 година ще продължим да изграждаме нашите съдбини, пожелава българският патриарх Неофит и благославя: "Бог на мира и любовта да бъде с всички нас! За много и благословени години!", се казва в обръщението на Негово светейшество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Многая и Благая Лета, Ваше Светейшество! Честита Нова Година, Патриарх Неофит!Пожелаваме Ви да имате крепко здраве, духовни сили и радост през новата 2019 година!!!Бог и Пресвета Богородица и Дева Мария и всички светии да ви закрилят, Ваше Светейшество, да закрилят и нашата изстрадала Родина България и всички православни народи и православни християни!
28
0
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
Честита Нова година!нека да е благодатна с уроците, с които тя ще ни дари и от които трябва да се поучим на мъдрост. казват, че надеждата умирала последна. а аз твърдя, че вярата в надеждата умира последна. вярата е последното убежище на човека. вярата, че все пак нещо може да го спаси от Последния Съд. вярата, че все някой може да ни измести от низостите, които сме вършили през годините от живота си. Аз лично иcкам да отговарям сам за делата си, а не друг да бъде разпъван на кръст заради мене.
27
3
 
5
 
! Отговори
Отец Парцелий преди 5 години
Ако Исус го види тоя нашия поп с колите и имотите, сам ще си се покатери пак на кръста и ще замоли прости ми дядо Боже на нищо не съм ги научил, всичко оплесках.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръка ли да му целуваш ,да му козируваш ли вече не знаем новите порядки на кремалистите в расо
25
5
 
4
 
! Отговори
Не извратен тип преди 5 години
Агент Неофит на снимката гледа кат комунист в засада
24
2
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 10. Информирай се по-добре преди да пишеш неверни неща. Новината за 75 родени деца във Видин се оказа грешна - два пъти повече са.
23
4
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 11 червен анонимник. И под тази новина ли реши да се празниш с гадости и плюнки бе, червен галлош?
22
0
 
2
 
! Отговори
ь преди 5 години
Много ми харесва думата благодат. Нека има благодат.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета страхотна книга от Франсоа Фюре -Да мислим френската революция.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е плодородна, благословена и доходоносна! Както може без политици, така сигурно е възможно и без патриарх !
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исус също е бил революционер като Дантон ,Мара,Робеспиер ...
18
4
 
3
 
! Отговори
Франсоа Фюре преди 5 години
Да мислим Френската революция .
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедо Попе я кажи, фарисен ли си ти! За лапачка - първеничък, съдукейски син самичък!
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е измама!Само безпросветен човек би повярвал,че някакъв свети дух забременява девица и тя ражда човек,който върви по вода и съживява умрели.Не мога да бъда толкова т_п,че да вярвам в това.
15
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да признае братската, украинска църква и да не се води по акъла на ченгето поп Киро...
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Герчо - Фук и Фац! А сега сме самоизградена (от бг родолюбци) помийна яма!
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо сте се объркали, богоизбраният народ са евреите, всички останали са техни роби, поне така се натрапва от библията.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както свят съществува войните се водят срещу християнството и християните. Народ на 7 500 години, който стои в основата на човешката цивилизация, потомци на великите траки, дал писменост и религия на много народи е враг на антихристи, нападан, прогонван, поробван.. бил се в безброй битки и оцелял. Само Народ избран от Господ оцелява! Господ да пази България!!!
11
2
 
2
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Влизате в Тубата и пишете "Джордж Карлин бг". Има няколко преведени на български лекции. Няколко от тях са за религията. Просто това е една от любимите му теми за размисъл. Толкова добре го обяснява, че няма какво да допълниш повече.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията се шири там, където цари безприсветност.